Spreker Menno Lanting - Foto: (c) Menno Lanting

Foto: (c) Menno Lanting

Menno Lanting als spreker

Hij richt zich op digitaal leiderschap, organisatievernieuwing, het nieuwe werken, strategie en busi

Lees meer over Menno Lanting

Biografie Menno Lanting

Steeds meer mensen zijn door het gebruik van digitale technologie beter in staat om zelf hun werk te organiseren. Maar vooral ook om hun eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling vorm te geven. Daar blijkt dan lang niet altijd meer een organisatie en manager voor nodig.

Een nieuwe structuur, houding, kennis en vaardigheden zijn nodig om ons los te maken van het industriële tijdperk. Er zullen andere organisatievormen ontstaan, maar ook onze kijk op leiderschap zal radicaal veranderen. De hedendaagse kenniswerker is onafhankelijker van organisaties dan ooit tevoren. Dit vraagt om de vaardigheid om virtueel samen te werken en het vermogen om de eigen kennis en kunde goed voor het voetlicht te brengen via online netwerken. Leiders zullen niet meer benoemd, maar gekozen worden op basis van wat zij bijdrage aan hun netwerk.

Leiders in de 21e eeuw hebben niet meer alle antwoorden op alle vragen; dat is onmogelijk gezien de snelheid van alle veranderingen. Wel hebben ze een visie en geven ze richting. En ze geven maar heel beperkt antwoorden; in plaats daarvan stellen ze goed geformuleerde vragen aan complexe netwerken van professionals, die samen met de juiste antwoorden komen.

Menno Lanting is auteur van het boek ‘Connect!’ (Managementboek van het Jaar 2011), wederom bestseller ’Iedereen CEO’ (Longlist Managementboek van het Jaar 2012), ‘De slimme organisatie’ (2013), ‘Lead with a Tweet (2013). Medio 2014 verschijnt zijn nieuwe boek ‘Olietankers en speedboten’ waarvoor hij 100 inspirerende ondernemers en leiders interviewde over hun kijk op ondernemen, samenwerken en leidinggeven in het netwerktijdperk.

Thema’s waar hij zich op richt zijn digitaal leiderschap, organisatievernieuwing, connectivity, strategie en business innovatie. Daarmee ondersteunt hij organisaties om aangesloten te blijven bij de veranderende wereld. Hij geeft daarbij antwoord op de vraag hoe organisaties van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden kunnen transformeren. Welke organisatievormen, leiderschapskwaliteiten en business modellen zijn daarbij nodig?

Menno Lanting verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen:

Vrijblijvende informatie aanvragen Menno Lanting

Ik ontvang graag geheel vrijblijvend een offerte van spreker Menno Lanting.

Wilt u Menno Lanting boeken voor uw evenement? Voor informatie over boekingen of het checken van beschikbaarheid op een bepaalde datum kunt u bovenstaand formulier gebruiken.

Spreker Menno Lanting boeken voor uw evenement?

Wilt u Menno Lanting inzetten als spreker voor een lezing tijdens uw evenement of bijeenkomst, neem dan contact met ons op. Dit kan door het invullen van het boekingsformulier, een e-mail sturen voor de mogelijkheden of neem telefonisch contact met ons op.

0321 317 121 020 637 0266   stuur ons een email

Meer informatie over Menno Lanting

Boeken van Menno Lanting

Boeken Menno Lanting

Connect!
Connect!

Referenties van Menno Lanting

Menno heeft ons op een plezierig confronterende manier meegenomen in de uitdagingen die de huidige tijd aan bedrijven, instituties en vooral mensen stelt.
Hoe blijf je in staat om op een goede manier (persoonlijk) te blijven ontwikkelen, hoe blijf je scherp en hoe creeer je voldoende afstand om te blijven " waarnemen" wat er allemaal gaande is? Dat doorspekt met de nodige humor en praktijkvoorbeelden maakte het een inspirerende en leuke sessie voor onze klanten.

Aegon Pensioen -

Meer referenties Menno Lanting

"Menno heeft ons op een plezierig confronterende manier meegenomen in de uitdagingen die de huidige tijd aan bedrijven, instituties en vooral mensen stelt.
Hoe blijf je in staat om op een goede manier (persoonlijk) te blijven ontwikkelen, hoe blijf je scherp en hoe creeer je voldoende afstand om te blijven " waarnemen" wat er allemaal gaande is? Dat doorspekt met de nodige humor en praktijkvoorbeelden maakte het een inspirerende en leuke sessie voor onze klanten. "

- Aegon Pensioen

Een greep uit opdrachtgevers van Menno Lanting

Menno Lanting is spreker geweest bij onder andere:

 • MKB Westland
 • Achmea
 • Delta Lloyd
 • ANWB
 • Ricoh
 • Afas
 • Alliander
 • Aegon pensioen

Menno Lanting inhuren als spreker, wij helpen u graag bij uw boeking

Bel ons op 0321 - 317 121 of 020 - 637 0266,  of stuur een e-mail info@hetsprekersburo.nl

Bekijk ons volledige aanbod
Ruim 20 jaar ervaring
Breed aanbod aan sprekers en dagvoorzitters
Persoonlijke benadering
Doeltreffende en inspirerende sprekers
Offerte binnen 1 dag
Flexibel, snel en service gericht

Wellicht dat één van deze sprekers ook voor u interessant zijn:

 • Jaap Peters

  Jaap Peters

  Jaap Peters weet als deskundige spreker zijn zorg over veranderende organisaties op een humoristische wijze te verwoorden.
  Bekijk profiel

 • Marc van Eck

  Marc van Eck

  Kritisch visionair op het gebied van merken en leiderschap. Hij zal u tijdens zijn presentatie gegarandeerd inspireren.
  Bekijk profiel

 • Janneke Willemse

  Janneke Willemse

  Deze spreker geeft met 'vrouwen beleggen beter' handige tips over hoe u de leiding neemt over uw financiële toekomst.
  Bekijk profiel

 • Gerard Stokkink

  Gerard Stokkink

  Gerard Stokkink is docent aan de HvA. Deze boeiende spreker vertelt over lichaamstaal en wanneer dit van pas komt.
  Bekijk profiel

 • Erik Mathlener

  Erik Mathlener

  Business storyteller en spreker. In zijn lezingen leert hij organisaties verhalen te gebruiken in waardevolle communicatie.
  Bekijk profiel

 • Aad Ouborg

  Aad Ouborg

  Aad Ouborg is als spreker en oprichter van het merk Princess perfect geschikt voor lezingen over ondernemerschap.
  Bekijk profiel

 • Joseph Oubelkas

  Joseph Oubelkas

  Joseph Oubelkas deelt als spreker ervaringen over zijn verblijf in de gevangenis. Zijn presentaties gaan over liefde en vrijheid.
  Bekijk profiel

 • Mark Nelissen

  Mark Nelissen

  De specialiteiten van deze professor emeritus en spreker zijn gedrag, mens & samenleving, wetenschap en psychologie.
  Bekijk profiel

 • Hans van Breukelen

  Hans van Breukelen

  Hans van Breukelen vindt ondernemen en managen topsport voor bedrijven. Hij is expert op beide vlakken en te boeken als spreker.
  Bekijk profiel

 • Jan Mulder

  Jan Mulder

  Jan Mulder is een bekend gezicht van televisie. Hij behandelt op kenmerkende wijze onderwerpen als sport, voetbal en media.
  Bekijk profiel