Annemarie van Gaal wil best in ZZP'ers investeren, maar...

Nederlands bekendste vrouwelijke investeerder Annemarie van Gaal let bij een investering vooral op de ondernemer. “Ik krijg genoeg e-mails met businessplannen van een dertigtal pagina’s waarvan je na vijf minuten weet: dat gaat ‘m niet worden.” De beste tips van Van Gaal.

Beter een slecht plan met een goede ondernemer dan een goed plan met een slechte ondernemer, is een veelgehoorde uitspraak in investeerdersland. Het zegt alles over de selectieprocedure van informal investors. Dat geldt ook voor ondernemer en investeerder Annemarie van Gaal. Zij krijgt tal van businessplannen opgestuurd. Uiteraard kijkt ze of het plan realistisch is, maar het belangrijkste criterium is (de kwaliteit van) de ondernemer.

“Ik krijg genoeg e-mails van ondernemers met businessplannen van een dertigtal pagina’s. Dat zijn vooral academische ondernemers die het allemaal heel mooi kunnen opschrijven, maar waarvan je al na vijf minuten weet: dat gaat ‘m niet worden. Dat soort plannen komt bij mij niet door de eerste selectie heen.”

Het laatste nieuws