Beste online ondernemer van Nederland 2011

Lees er alles over in nieuwsbericht!

Beste online ondernemer van Nederland 2011

Gisteravond maakte juryvoorzitter Reinout Oerlemans tijdens de tweede editie van de Leading Online Entrepreneur of the Year (LOEY) Awards bekend dat Peter Driessen van Spil Games de beste online ondernemer van Nederland is. Ruben Timmerman van Springest is de gelukkige winnaar van de LOEY Starters Award en ontving de prijs uit handen van jurylid Annemarie van Gaal. Het evenement is was dit jaar voor de tweede keer en lijkt zich daarmee gevestigd te hebben als een van de toonaangevende internetprijzen van Nederland. De dit jaar ook weer indrukwekkende jury bestaande uit Reinout Oerlemans, Bernhard van Oranje, Annemarie van Gaal, Daniel Ropers en Stephan Bosman, geeft misschien wel al duidelijk aan wat voor gewicht er achter deze prijs zit.

De initiatiefnemers willen met de awards online ondernemerschap in Nederland stimuleren. "We zijn enorm onder de indruk van onze winnaars Peter Driessen en Ruben Timmerman. Beide winnaars hebben aangetoond zeer innovatief te zijn en slim in te spelen op de snel ontwikkelende internetindustrie", aldus Hubert Deitmers één van de initiatiefnemers.

In totaal waren er 8 ondernemers  genomineerd. Vijf voor de hoofdprijs en drie voor de starterprijs, alle acht ondernemers die uitblinken door innovatie. De verschillende sprekers spraken over ondernemers met passie, durf, ambitie en een drive voor innovatie. Een belangrijke les van gisteren avond, onder andere met het publiek gedeeld door Arthur Kosten van Booking.com, is dat je met iedere dag een kleine stap vooruit vaak verder komt dan wanneer je alleen maar grote stappen wilt nemen. Probeer iedere dag een klein onderdeel binnen je bedrijf ten goede van je klanten te verbeteren en je zult versteld staan van waar deze kleine verbeteringen je brengen. Aldus de CMO van een onderneming die inmiddels op de beurs twee keer de waarde heeft van een bedrijf als Ahold.

Indrukwekkende concurrentie

De lijst genomineerde ondernemers is al net zo indrukwekkend als de jury. Het geeft nog maar eens aan wat voor mooie dingen we doen in Nederland. Voor de LOEY Award waren Erik Schut (WoodWing), Floris Rost van Tonningen (Hyves), Patrick Kerssemakers (Fonq), Peter Driessen (Spil Games) en Pieter van der Does (Adyen) de genomineerden. Voor de LOEY Starters Award waren Karel Kolb (Feeder), Martijn Groot (Peecho) en Ruben Timmerman (Springest) de kanshebbende ondernemers.

Peter Driessen (1968) begon in 2001 samen met Bennie Eeftink het internetbedrijf Spil Games, gespecialiseerd in online games. Inmiddels is Spil Games uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in de game-industrie, met kantoren in onder andere China, Duitsland en Nederland. www.spilgames.com

De jury over Peter Driessen

Na enig beraad was de jury uiteindelijk unaniem: Peter is de online ondernemer van Nederland. "Met Spil Games vermaakt Peter ruim 120 miljoen bezoekers per maand. Wij zien dan ook een enorme potentie in Peter en zijn bedrijf. Een ondernemer waar Nederland trots op kan zijn", aldus Reinout Oerlemans.

Over de winnaar van de LOEY Starters Award

Ruben Timmerman (1980) heeft in 2008 het bedrijf Eduhub opgericht, een vergelijkingssite voor opleidingen, trainingen en cursussen. Onder de nieuwe naam Springest werden recent websites in België, Duitsland en Engeland gelanceerd. www.springest.nl

De jury over Ruben Timmerman

Ruben is een ondernemer die met volle overgave werkt aan Springest. "Hij wil zijn bedrijf continu verbeteren en gebruikt de klant en de gebruiksvriendelijkheid van de website als uitgangspunt. Ruben is vastberaden, jong en heeft het lef om de gevestigde partijen uit te dagen", aldus Annemarie van Gaal. Na de nominatie stelde Ruben zijn door de jury gesigneerde ipad ter beschikking voor een veiling voor edukans. @Ruben hoe kunnen we bieden? Er kan inmiddels geboden worden op http://springe.st/qeKDug

Over de LOEY Awards

De LOEY Awards zijn een gezamenlijk initiatief van Hubert Deitmers, medeoprichter van venture capital maatschappij Van den Ende & Deitmers, Heleen van Oord, medeoprichter en partner bij investeringsmaatschappij Peak Capital en Gert-Jan Munneke, mede-initiatiefnemer van Online Tuesday. Zij hebben de krachten gebundeld om via het uitreiken van de jaarlijkse LOEY Awards meer aandacht te vragen voor het belang en de potentie van online ondernemerschap voor de Nederlandse economie.

Bron: In het nieuws

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

30-10-2018

Michel van Egmond komt met vervolg op boek Wim Kieft - De Terugkeer

Michel van Egmond beschrijft in De Terugkeer hoe Wim Kieft de confrontatie met zijn eigen geschiedenis opnieuw aangaat.

Lees meer

29-10-2018

Triomftocht van Max Verstappen in Grote Prijs van Mexico

Afgelopen zondag -28 oktober 2018- behaalde Max Verstappen zijn vijfde zeggen van de Formule 1 en dit keer de Grote Prijs van Mexico.

Lees meer

11-10-2018

Duurzaam ondernemen en inspirerend leidinggeven

Een terugblik op 2018 en een indringend vooruitzicht op 2019.

Lees meer

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

Bekijk alle nieuws