Boek Annemarie van Gaal moet Nederlandse export boost geven

Lees er alles over in nieuwsbericht!

Boek Annemarie van Gaal moet Nederlandse export boost geven

‘Verover de wereld’ helpt ondernemers te starten met exporteren.

Maar liefst 25 procent van de Nederlandse ondernemers heeft de ambitie om te exporteren, maar slechts 5% zet uiteindelijk deze stap. Met het nieuwe boek Verover de wereld willen Annemarie van Gaal en Exportcircle – een gratis netwerk van de Kamer van Koophandel voor exporterende ondernemers – hier verandering in brengen. Het boek licht de voor- en nadelen van distributiekanalen voor de export toe, beschrijft een aantal succesvolle export cases en biedt tips en adviezen.

Het gratis boek is erop gericht om ondernemers te ondersteunen aan de slag te gaan met export. Verover de wereld behandelt verschillende zaken die komen kijken bij exporteren: agenten en distributeurs, een eigen vestiging, cultuurverschillen, regelgeving, allianties en joint ventures en niet te vergeten de export via internet. Daarnaast interviewde Annemarie van Gaal zeven leden van Exportcircle die hun ervaringen, inzichten en kennis over het werken over de grens met de lezer delen.

Verdiep je in de gebruiken van een land  
Een voorbeeld van een geïnterviewde exporteur is Winnie Meijer van LedGo en Pivot uit Amersfoort. LedGo produceert led-videoproducten, Pivot is gespecialiseerd in live video content. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld meegewerkt aan de realisatie van de Arab Idols. Winnie Meijer legt uit dat het belangrijk is om je te verdiepen in de gebruiken van een land: “Houd rekening met de kleine gebruiken, het kost weinig tijd en wordt altijd op prijs gesteld. Verdiep je  verder ook goed in de exportregels per land, want dat voorkomt ‘veel gedoe’ achteraf.  En heel belangrijk ga echt zelf naar het land van export om producties te begeleiden en de kwaliteit te controleren.” 

Gouden tips 
Verover de wereldbiedt lezers handvatten en geeft houvast bij exportplannen. Daarnaast staan er heel veel tips in - ook van ervaringsdeskundige Annemarie van Gaal - die oriënterende exporteurs verder helpen bij het uitwerken van de exportplannen. Drie voorbeelden van tips:

  • Ga naar een beurs waar potentiële klanten komen en kijk daar ook naar jouw concurrenten; wat doen zij anders dan jij?
  • Westerse producten zijn hot in India. Zoek een agent die onderzoekt wat voor jouw product mogelijk
  • Nederland heeft een geweldige reputatie in het buitenland, maak er gebruik van.

Gratis downloaden 

Het boek is gedrukt in een oplage van 1500 stuks. Alle exemplaren zijn gratis verstuurd aan exporteurs in Nederland, die het boek op hun beurt weer kunnen weggeven aan andere ondernemers. Het boek is als E-Book gratis te downloaden via www.exportcircle.nl.

Waarom dit boek?

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

30-10-2018

Michel van Egmond komt met vervolg op boek Wim Kieft - De Terugkeer

Michel van Egmond beschrijft in De Terugkeer hoe Wim Kieft de confrontatie met zijn eigen geschiedenis opnieuw aangaat.

Lees meer

29-10-2018

Triomftocht van Max Verstappen in Grote Prijs van Mexico

Afgelopen zondag -28 oktober 2018- behaalde Max Verstappen zijn vijfde zeggen van de Formule 1 en dit keer de Grote Prijs van Mexico.

Lees meer

11-10-2018

Duurzaam ondernemen en inspirerend leidinggeven

Een terugblik op 2018 en een indringend vooruitzicht op 2019.

Lees meer

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

Bekijk alle nieuws