Bridget Maasland en Eddy Zoey maken overstap naar SBS 6

Bridget Maasland en Eddy Zoëy maken de overstap van RTL 5 naar SBS 6. De presentatoren gaan op 1 september aan de slag voor hun nieuwe werkgever. Dat hebben RTL Boulevard en Shownieuws vrijdag gemeld. Het is nog niet bekend welke programma’s Maasland en Zoëy gaan maken. Volgens Albert Verlinde gaat zij grote shows maken. “Maasland wil heel graag showprogramma’s doen en dat is de reden dat ze gekozen heeft voor SBS. RTL zag dat niet gebeuren“, vertelde hij. 

Beide presentatoren voelden zich niet meer helemaal op hun plek bij RTL. Maasland klaagde al langer steen en been over het toenemend aantal realityprogramma’s op RTL 5. “Bij RTL bieden ze wat het publiek wil. Prima. Maar misschien is het voor mij dan een beetje klaar daar“, zei ze daarover.

Maasland maakte er geen geheim van graag over te stappen naar SBS 6, dat voor een deel eigendom is van John de Mol. “Mocht John de Mol mij bellen dan zou ik wel gek zijn om die overstap niet te maken. Ik heb mijn mooiste tijd gehad bij hem en Talpa. Hij kan me grote shows geven“, zei ze eerder.

De relatie tussen Zoëy en RTL 5 werd ernstig bekoeld, toen de zender hem van Expeditie Robinson afhaalde en inruilde voor de goedkopere Dennis Weening. “Het is simpel: er zit nu net een nieuwe zenderbaas. Dit is geen goede beslissing. They owe me one“, zei Zoëy.

Ook baalde Zoëy ervan dat Take Me Out maar niet terugkeert. “Ik zie het voor de toekomst een beetje somber in. Ook Take Me Out is een heel duur programma en RTL is keihard aan het bezuinigen.“

Het laatste nieuws