Erik Hulzebosch gaat op zoek naar oudste Elfstedenrijder

Lees er alles over in nieuwsbericht!

Erik Hulzebosch gaat op zoek naar oudste Elfstedenrijder

Nederland ontdooit als het vriest. De schaatsen zijn weer uit het vet en het speculeren over een eventuele Elfstedentocht is in volle gang. Giet it oan? De oudste deelnemer van de laatste Elfstedentocht in 1997 heeft op 90-jarige leeftijd met pijn in zijn hart besloten dat hij niet meer meedoet. Daarom gaat Chocomel op zoek naar zijn opvolger en zal deze dame of heer klaarstomen voor de eerste Elfstedentocht na 15 jaar. Met oud-topschaatser Erik Hulzebosch als personal coach, twee hotelovernachtingen in Leeuwarden en geregeld massages om de spieren soepel te houden. 

De oudste deelnemer van 1997 was destijds 74 jaar toen hij in 1997 onder barre weersomstandigheden de laatste Tocht der Tochten reed. Omdat Chocomel wil dat zijn opvolger klaar is voor een eventuele Elfstedentocht in 2012, start het een zoektocht naar de oudste deelnemer van de komende editie. Erik Hulzebosch opende de zoektocht met een video-oproep.

Professioneel begeleidingsteam voor schaatser op leeftijd.
Om ervoor te zorgen dat Nederlands nieuwste schaatsheld optimaal geprepareerd aan de start in Leeuwarden verschijnt, wacht Chocomel niet totdat de Elfstedenvoorzitter het verlossende 'It giet oan' heeft uitgesproken. Er wordt zo snel mogelijk begonnen met het klaarstomen van de schaatser. Zo geeft Erik Hulzebosch schaatstips, staan de beste schaatsenslijpers van Friesland klaar om het materiaal in topconditie te brengen en hoeft de deelnemer zich geen zorgen te maken om de overnachtingen vóór en na de tocht: in start-en finishplaats Leeuwarden zijn al drie hotelkamers gereserveerd voor de deelnemer en zijn naasten.

Tot woensdag 18.00 uur samen op zoek naar de oudste deelnemer.
De zoektocht naar de oudste deelnemer is het meest effectief als er veel mensen meezoeken. Chocomel roept iedereen op zijn omgeving af te speuren naar de nieuwste Elfstedenheld op leeftijd. De persoon dient in het bezit te zijn van een geldig startbewijs en moet op dit moment fysiek in staat de tocht te rijden. Een medische keuring is onderdeel van de selectieprocedure. Mensen die zichzelf, hun vader, buurvrouw of opa willen opgeven, kunnen dat tot en met woensdag 18.00 uur doen via: www.hebjijhetnoginje.nl of via telefoonnummer 0800 - 022 69 66 (dinsdag en woensdag: 7.15 uur - 18.00 uur).

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

30-10-2018

Michel van Egmond komt met vervolg op boek Wim Kieft - De Terugkeer

Michel van Egmond beschrijft in De Terugkeer hoe Wim Kieft de confrontatie met zijn eigen geschiedenis opnieuw aangaat.

Lees meer

29-10-2018

Triomftocht van Max Verstappen in Grote Prijs van Mexico

Afgelopen zondag -28 oktober 2018- behaalde Max Verstappen zijn vijfde zeggen van de Formule 1 en dit keer de Grote Prijs van Mexico.

Lees meer

11-10-2018

Duurzaam ondernemen en inspirerend leidinggeven

Een terugblik op 2018 en een indringend vooruitzicht op 2019.

Lees meer

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

Bekijk alle nieuws