Eva Jinek stopt per direct met haar talkshow

Lees er alles over in nieuwsbericht!

Eva Jinek stopt per direct met haar talkshow

Eva Jinek stopt per direct met haar interviewprogramma Eva Jinek op zondag. De talkshow gaat verder onder de oorspronkelijke naam WNL Op Zondag en krijgt vanaf zondag een duopresentatie, maakte de omroep donderdag bekend.

Het nieuwe gezicht van het programma is Janneke Willemse die de ene week met Charles Groenhuijsen en de ander week met Paul Jansen gaat presenteren. Presentatiecoach Jeroen Pauw heeft op Twitter gemeld dat Eva 'verbijsterd' is door de beslissing van WNL.

Charles Groenhuijsen was jarenlang Amerika-correspondent voor de NOS. Paul Jansen is politiek commentator bij De Telegraaf, en regelmatig te gast in de WNL-programma's. Janneke Willemse is financieel journaliste en oud-hoofdredacteur van Belegger.nl.

Opbouwen

'Na het aangekondigde vertrek van Eva naar de KRO heeft WNL gezocht naar een invulling met zeer ervaren journalisten. Voor de omroep is de zondagshow een cruciaal profielprogramma, waarop we de beste mensen willen inzetten,' zegt WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes. 'Eva heeft ons zondagprogramma op fantastische wijze gepresenteerd. Ze heeft de omroep helpen opbouwen in de eerste jaren. Wij wensen haar veel succes en geluk en kijken uit naar haar dagelijkse talkshow bij de KRO.'

Jinek had graag tot de zomerstop willen aanblijven. 'Maar bij haar opzegging hebben we al laten weten dat we de opvolging eerder rond zouden kunnen hebben', aldus directeur Robert Alblas. De blonde presentatrice kreeg donderdagochtend te horen dat zij zondag niet naar de studio hoeft te komen. 'Ik heb begrepen dat ze daar niet zo heel blij mee was.'

WNL Op Zondag is een rechts georiënteerd opinieprogramma. Volgens een vaste formule wordt hier elke zondagochtend politiek, ondernemerschap, media en cultuur besproken met prominente gasten.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

30-10-2018

Michel van Egmond komt met vervolg op boek Wim Kieft - De Terugkeer

Michel van Egmond beschrijft in De Terugkeer hoe Wim Kieft de confrontatie met zijn eigen geschiedenis opnieuw aangaat.

Lees meer

29-10-2018

Triomftocht van Max Verstappen in Grote Prijs van Mexico

Afgelopen zondag -28 oktober 2018- behaalde Max Verstappen zijn vijfde zeggen van de Formule 1 en dit keer de Grote Prijs van Mexico.

Lees meer

11-10-2018

Duurzaam ondernemen en inspirerend leidinggeven

Een terugblik op 2018 en een indringend vooruitzicht op 2019.

Lees meer

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

Bekijk alle nieuws