Eva Jinek stopt per direct met haar talkshow

Eva Jinek stopt per direct met haar talkshow

Eva Jinek stopt per direct met haar talkshow

Eva Jinek stopt per direct met haar interviewprogramma Eva Jinek op zondag. De talkshow gaat verder onder de oorspronkelijke naam WNL Op Zondag en krijgt vanaf zondag een duopresentatie, maakte de omroep donderdag bekend.

Het nieuwe gezicht van het programma is Janneke Willemse die de ene week met Charles Groenhuijsen en de ander week met Paul Jansen gaat presenteren. Presentatiecoach Jeroen Pauw heeft op Twitter gemeld dat Eva 'verbijsterd' is door de beslissing van WNL.

Charles Groenhuijsen was jarenlang Amerika-correspondent voor de NOS. Paul Jansen is politiek commentator bij De Telegraaf, en regelmatig te gast in de WNL-programma's. Janneke Willemse is financieel journaliste en oud-hoofdredacteur van Belegger.nl.

Opbouwen

'Na het aangekondigde vertrek van Eva naar de KRO heeft WNL gezocht naar een invulling met zeer ervaren journalisten. Voor de omroep is de zondagshow een cruciaal profielprogramma, waarop we de beste mensen willen inzetten,' zegt WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes. 'Eva heeft ons zondagprogramma op fantastische wijze gepresenteerd. Ze heeft de omroep helpen opbouwen in de eerste jaren. Wij wensen haar veel succes en geluk en kijken uit naar haar dagelijkse talkshow bij de KRO.'

Jinek had graag tot de zomerstop willen aanblijven. 'Maar bij haar opzegging hebben we al laten weten dat we de opvolging eerder rond zouden kunnen hebben', aldus directeur Robert Alblas. De blonde presentatrice kreeg donderdagochtend te horen dat zij zondag niet naar de studio hoeft te komen. 'Ik heb begrepen dat ze daar niet zo heel blij mee was.'

WNL Op Zondag is een rechts georiënteerd opinieprogramma. Volgens een vaste formule wordt hier elke zondagochtend politiek, ondernemerschap, media en cultuur besproken met prominente gasten.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

29-06-2018

Spreker René Pluijm nieuw bij Het Sprekersburo

Blij zijn wij met de komst van René Pluijm bij Het Sprekersburo. René Pluijm geeft met zijn lezingen zijn visie op eten, ons eetgedrag en de wereld van nu.

Lees meer

17-04-2018

Diana Matroos wordt nieuwe presentatrice Buitenhof

Vanaf september wordt Diana Matroos presentator van het televisieprogramma Buitenhof.

Lees meer

14-09-2016

Spreker Arnon Barnes nieuw bij Het Sprekersburo

Blij zijn wij met de komst van Arnon Barnes bij Het Sprekersburo. Arnon Barnes is een internationaal spreker en top presentatie trainer.

Lees meer

Bekijk alle nieuws