Friesland Bank overgenomen door de Rabobank

Lees er alles over in nieuwsbericht!

Friesland Bank overgenomen door de Rabobank

De Rabobank neemt per direct Friesland Bank over. Met een 'spoedbesluit' hebben de toezichthouders dit weekend daarmee ingestemd. De Friesland Bank kon niet langer op eigen benen verder. Volgens het bestuur was 'een zelfstandig voortbestaan van Friesland niet langer verantwoord' en gelet op de 'actuele omstandigheden' was spoed noodzakelijk.

Friesland Bank wordt in eerste instantie een dochterorganisatie van de Rabobank. Het is niet bekend of de naam Friesland Bank blijft bestaan.

Twee jaar

"De afgelopen jaren is Friesland Bank geconfronteerd met een combinatie en opeenstapeling van negatieve factoren. Die negatieve ontwikkelingen maken een duurzaam zelfstandig voortbestaan van Friesland Bank onmogelijk", zegt de voorzitter van raad van bestuur Kees Beuving in een persbericht. "Op deze dag kondigen wij daarom, hoezeer het ons ook spijt, het einde van de zelfstandige Friesland Bank aan."

Toezichthouders DNB en NMa hebben de overname goedgekeurd. De samenvoeging van beide banken zal ongeveer twee jaar duren. Er verdwijnen vooralsnog geen banen.

Campagne

Jort Kelder, die sinds begin vorig jaar reclame maakt voor Friesland Bank, noemt de overname "verdriet voor de Friezen". Hij suggereert op Twitter dat hij niet langer het gezicht van de bank wil zijn: "Ik deed het voor de fiere Friese bank." De succesvolle campagne leverde de bank ruim een miljard euro aan spaargeld op.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

30-10-2018

Michel van Egmond komt met vervolg op boek Wim Kieft - De Terugkeer

Michel van Egmond beschrijft in De Terugkeer hoe Wim Kieft de confrontatie met zijn eigen geschiedenis opnieuw aangaat.

Lees meer

29-10-2018

Triomftocht van Max Verstappen in Grote Prijs van Mexico

Afgelopen zondag -28 oktober 2018- behaalde Max Verstappen zijn vijfde zeggen van de Formule 1 en dit keer de Grote Prijs van Mexico.

Lees meer

11-10-2018

Duurzaam ondernemen en inspirerend leidinggeven

Een terugblik op 2018 en een indringend vooruitzicht op 2019.

Lees meer

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

Bekijk alle nieuws