Friesland Bank overgenomen door de Rabobank

Friesland Bank overgenomen door de Rabobank

Friesland Bank overgenomen door de Rabobank

De Rabobank neemt per direct Friesland Bank over. Met een 'spoedbesluit' hebben de toezichthouders dit weekend daarmee ingestemd. De Friesland Bank kon niet langer op eigen benen verder. Volgens het bestuur was 'een zelfstandig voortbestaan van Friesland niet langer verantwoord' en gelet op de 'actuele omstandigheden' was spoed noodzakelijk.

Friesland Bank wordt in eerste instantie een dochterorganisatie van de Rabobank. Het is niet bekend of de naam Friesland Bank blijft bestaan.

Twee jaar

"De afgelopen jaren is Friesland Bank geconfronteerd met een combinatie en opeenstapeling van negatieve factoren. Die negatieve ontwikkelingen maken een duurzaam zelfstandig voortbestaan van Friesland Bank onmogelijk", zegt de voorzitter van raad van bestuur Kees Beuving in een persbericht. "Op deze dag kondigen wij daarom, hoezeer het ons ook spijt, het einde van de zelfstandige Friesland Bank aan."

Toezichthouders DNB en NMa hebben de overname goedgekeurd. De samenvoeging van beide banken zal ongeveer twee jaar duren. Er verdwijnen vooralsnog geen banen.

Campagne

Jort Kelder, die sinds begin vorig jaar reclame maakt voor Friesland Bank, noemt de overname "verdriet voor de Friezen". Hij suggereert op Twitter dat hij niet langer het gezicht van de bank wil zijn: "Ik deed het voor de fiere Friese bank." De succesvolle campagne leverde de bank ruim een miljard euro aan spaargeld op.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

29-06-2018

Spreker René Pluijm nieuw bij Het Sprekersburo

Blij zijn wij met de komst van René Pluijm bij Het Sprekersburo. René Pluijm geeft met zijn lezingen zijn visie op eten, ons eetgedrag en de wereld van nu.

Lees meer

17-04-2018

Diana Matroos wordt nieuwe presentatrice Buitenhof

Vanaf september wordt Diana Matroos presentator van het televisieprogramma Buitenhof.

Lees meer

14-09-2016

Spreker Arnon Barnes nieuw bij Het Sprekersburo

Blij zijn wij met de komst van Arnon Barnes bij Het Sprekersburo. Arnon Barnes is een internationaal spreker en top presentatie trainer.

Lees meer

Bekijk alle nieuws