Meer weer en verkeer bij RTL4

Meer weer en verkeer bij RTL4

Meer weer en verkeer bij RTL4

RTL Nieuws breidt haar weerberichten begin 2013 uit met het format RTL Weer & Verkeer. In dit nieuwe programma wordt de kijker overdag bij RTL 4 en RTL Z geïnformeerd over de het weer en de verkeerssituatie. Dat heeft de tv-zender maandag laten weten. Met de lancering van dit nieuwe programma wordt de frequentie van de weerberichten aanzienlijk verhoogd. Daarom is de zender op zoek naar nieuwe collega’s voor RTL Weer-gezichten Helga van Leur en Peter Timofeeff.

Niels de Kind van RTL Weer & Verkeert hoopt dat de vacature veel talent oplevert. “Met Helga van Leur en Peter Timofeeff hebben we dé autoriteiten op het gebied van weer in huis. De lat voor onze nieuwe bevlogen weertalenten ligt dus hoog. Naast hun deskundigheid, moeten zij ook hun passie voor het weer kunnen overbrengen op het publiek.”

Hij vertrouwt erop dat het nieuwe programma een succes wordt. “Weer en verkeer zijn twee veelbesproken onderwerpen in Nederland waar we ons graag deskundig over laten informeren. De stap om deze twee thema’s in één format te gieten, is dan ook logisch: het weer heeft grote invloed op het verkeer.”

Het weerplatform Buienradar, dat sinds 2011 onderdeel is van RTL Nederland, wordt als bron ingezet bij de berichtgeving over de weersomstandigheden in ons land.

De nieuwe weergezichten maken begin 2013 hun entree in het RTL Ontbijtnieuws en in nieuwe ochtend- en middaguitzendingen bij zowel RTL 4 als RTL Z.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

29-06-2018

Spreker René Pluijm nieuw bij Het Sprekersburo

Blij zijn wij met de komst van René Pluijm bij Het Sprekersburo. René Pluijm geeft met zijn lezingen zijn visie op eten, ons eetgedrag en de wereld van nu.

Lees meer

17-04-2018

Diana Matroos wordt nieuwe presentatrice Buitenhof

Vanaf september wordt Diana Matroos presentator van het televisieprogramma Buitenhof.

Lees meer

14-09-2016

Spreker Arnon Barnes nieuw bij Het Sprekersburo

Blij zijn wij met de komst van Arnon Barnes bij Het Sprekersburo. Arnon Barnes is een internationaal spreker en top presentatie trainer.

Lees meer

Bekijk alle nieuws