Nieuwe dagelijkse show voor Matthijs van Nieuwkerk

Lees er alles over in nieuwsbericht!

Nieuwe dagelijkse show voor Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk krijgt naast De Wereld Draait Door nog een dagelijkse talkshow op Nederland 3. Hij begint op 14 januari met De Wereld Leert Door, waarin hij elke dag een wetenschapper interviewt. Dat heeft de VARA woensdag laten weten. De Wereld Leert Door zal om half elf ‘s avonds te zien zijn en duurt steeds twaalf minuten. Het programma komt in de plaats van de nieuwsrubriek NOS op 3, dat voortaan na afloop van De Wereld Leert Door en PowNews zal worden uitgezonden.

Het nieuwe programma is onderdeel van DWDD University, het leergierige filiaal van DWDD. “Van de alfa-uithoeken tot de verre velden van de bèta; we krijgen een kijkje achter de muren van universiteiten en hogescholen. Per dag komen we meer te weten over de even wonderlijke als complexe wereld waarin we leven."

De makers beloven een afwisselend gastenveld. “Van professoren tot promovendi, van prijswinnende wetenschappers tot excellente jonge onderzoekers. Zij zullen allemaal een keer te gast zijn in De Wereld Leert Door.”

DWDD University werd in mei 2012 geopend met een succesvol college van Robbert Dijkgraaf over de Oerknal, gevolgd door een college over Het Allerkleinste in november.

Naast de dagelijkse 12 minuten van De Wereld Leert Door blijft de ambitie bestaan om grotere University-specials te blijven maken, zoals een drieluik van Alexander Klopping over Silicon Valley in april 2013.

De Wereld Leert Door zal vlak voor de uitzending van De Wereld Draait Door worden opgenomen.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

30-10-2018

Michel van Egmond komt met vervolg op boek Wim Kieft - De Terugkeer

Michel van Egmond beschrijft in De Terugkeer hoe Wim Kieft de confrontatie met zijn eigen geschiedenis opnieuw aangaat.

Lees meer

29-10-2018

Triomftocht van Max Verstappen in Grote Prijs van Mexico

Afgelopen zondag -28 oktober 2018- behaalde Max Verstappen zijn vijfde zeggen van de Formule 1 en dit keer de Grote Prijs van Mexico.

Lees meer

11-10-2018

Duurzaam ondernemen en inspirerend leidinggeven

Een terugblik op 2018 en een indringend vooruitzicht op 2019.

Lees meer

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

Bekijk alle nieuws