Paul Witteman krijgt radioprogramma op Radio 4

Paul Witteman krijgt radioprogramma op Radio 4

Paul Witteman krijgt radioprogramma op Radio 4

Paul Witteman presenteert vanaf 1 september iedere zaterdag het radioprogramma ‘Pianistenuur’ op de klassieke zender Radio 4. Daarmee volgt hij Bob van der Houven op, die het programma de afgelopen vijf jaar presenteerde. Pianistenuur is iedere zaterdag te beluisteren tussen 17.00 en 18.00 uur bij de VARA op het publieke radiostation.

De liefde van Paul Witteman voor klassieke muziek is bekend: hij schreef er al meerdere boeken over, waaronder onlangs ‘De namen uit de Grote Zaal’. Daarnaast speelt hij zelf piano.

‘Pianistenuur’ is hét radioprogramma over piano’s, pianisten en pianistiek. In de eerste aflevering die Paul Witteman presenteert, op zaterdag 1 september, staat Claude Debussy centraal. Ter gelegenheid van Debussy’s 150ste geboortejaar besteedt ‘Pianistenuur’ dan aandacht aan twee piano-bewerkingen van zijn orkestmuziek. [Radio.NL]

Bron: Novum

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

29-06-2018

Spreker René Pluijm nieuw bij Het Sprekersburo

Blij zijn wij met de komst van René Pluijm bij Het Sprekersburo. René Pluijm geeft met zijn lezingen zijn visie op eten, ons eetgedrag en de wereld van nu.

Lees meer

17-04-2018

Diana Matroos wordt nieuwe presentatrice Buitenhof

Vanaf september wordt Diana Matroos presentator van het televisieprogramma Buitenhof.

Lees meer

14-09-2016

Spreker Arnon Barnes nieuw bij Het Sprekersburo

Blij zijn wij met de komst van Arnon Barnes bij Het Sprekersburo. Arnon Barnes is een internationaal spreker en top presentatie trainer.

Lees meer

Bekijk alle nieuws