Paul Witteman vreest voor talkshow Bram Moszkowicz

Lees er alles over in nieuwsbericht!

Paul Witteman vreest voor talkshow Bram Moszkowicz

Paul Witteman houdt zijn hart vast voor de aangekondigde talkshow van Bram Moszkowicz. Dat laat de VARA-presentator blijken in zijn column. Witteman heeft er weinig vertrouwen in. “Bram Moszkowicz gaat een talkshow presenteren. Ik ga kijken. Mosko (voor intimi) is een briljant spreker. Snel, gevat, flirterig, scherp en inhoudelijk sterk. Niet te beroerd om af en toe uit de bocht te vliegen (‘abject en infaam’). Bram is de ideale man voor een talkshow. Als gast.”

Of hij als interviewer dezelfde uitstraling heeft, moeten we nog even afwachten, zegt Witteman. “Weliswaar heeft hij als advocaat in een scherp verhoor menig verdachte doen stamelen en daarmee de waarheid boven tafel gekregen, een ondervraging in een talkshow moet geen verhoor zijn, hoe leuk sommige kijkers dan ook vinden. Een gast is, uitzonderingen daargelaten, geen verdachte.”

De uitdaging zit hem er volgens Witteman in om scherp te zijn maar de gesprekspartner zijn verhaal te laten vertellen en in zijn waarde te laten. “Bij menig strafadvocvaat is de verhoormethode op den duur onderdeel van zijn publieke optreden geworden. Hij aast er op om iedere gesprekspartner te corrigeren of op het verkeerde been te zetten.”

Een ander risico voor iemand met de status van Moszkowicz als gastheer van een talkshow is verveling, denkt hij. “Vindt hij zijn gasten boeiend genoeg? Een paar jaar geleden sprak ik met een gewaardeerde presentator die stopte met zijn populaire programma.”

“Waarom: ‘Omdat het me steeds vaker overkomt dat ik de verhalen en meningen van mijn gasten minder interessant vindt dan hoe ik er zelf over denk,’ zei hij. ‘Het liefst zou ik voortdurend mezelf interviewen.’”

Bron: Mediacourant.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

30-10-2018

Michel van Egmond komt met vervolg op boek Wim Kieft - De Terugkeer

Michel van Egmond beschrijft in De Terugkeer hoe Wim Kieft de confrontatie met zijn eigen geschiedenis opnieuw aangaat.

Lees meer

29-10-2018

Triomftocht van Max Verstappen in Grote Prijs van Mexico

Afgelopen zondag -28 oktober 2018- behaalde Max Verstappen zijn vijfde zeggen van de Formule 1 en dit keer de Grote Prijs van Mexico.

Lees meer

11-10-2018

Duurzaam ondernemen en inspirerend leidinggeven

Een terugblik op 2018 en een indringend vooruitzicht op 2019.

Lees meer

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

Bekijk alle nieuws