Peter R. de Vries wordt spelersmakelaar en begint Sportmanagementbureau

Lees er alles over in nieuwsbericht!

Peter R. de Vries wordt spelersmakelaar en begint Sportmanagementbureau

Peter R. de Vries (1956) is met ingang van deze maand officieel voetbal-spelersmakelaar. Samen met zijn zoon Royce (jurist, 1989) en Ajax-legende Piet Keizer (1943) begint hij in Amsterdam het bureau PR Sportmanagement bv.

Het kantoor richt zich op de begeleiding van professionele sporters – met name voetballers – bij het afsluiten van contracten en het realiseren van transfers en totale loopbaanbegeleiding.

Samenwerking met advocatenkantoor

PR Sportmanagement bv is hiervoor een samenwerkingsverband aangegaan met Van Till Advocaten in Amsterdam-Zuid. Mr. Royce de Vries is bij dit kantoor werkzaam.

Voormalig Ajax-linksbuiten Piet Keizer zal fungeren als technisch-directeur en adviseur van spelers en clubs op voetbalgebied. Peter en Royce de Vries hebben eind 2013 met goed gevolg het KNVB/FIFA-examen voor spelersmakelaar afgelegd en zijn beiden nu officieel Players Agent licensed by the Royal Netherlands Football Association.

Betrouwbaarheid en openheid

De sleutelbegrippen van PR Sportmanagement bv zijn: betrouwbaarheid, degelijkheid, vasthoudendheid en transparantie/openheid. ‘Voor ons telt er een belang: het belang van de topsporter. Daaraan is alles ondergeschikt: geen onderhandse afspraken, geen dubbele agenda’s en op elk moment een heldere verantwoording en een secure verslaglegging. Wij richten ons op een optimale sportloopbaanontwikkeling. En nee, wij staan niet langs de lijn bij jeugdwedstrijden om ouders van jonge talenten in te palmen’.

Drie linkspoten

Peter R. de Vries zegt zich te kunnen voorstellen dat deze stap voor velen een verrassing is: ‘Ja zeker, maar de mensen die mij goed kennen weten dat ik al veertig jaar meer door sport dan door misdaad gefascineerd ben. Ik vind het ontzettend leuk dat ik de vaardigheden en ervaringen die ik de afgelopen 35 jaar heb opgedaan juist in deze tak van sport kwijt kan, in nauwe samenwerking met een coryfee als Piet Keizer en mijn zoon, die jurist is en zijn studie hierop gericht heeft. We zijn alle drie linkspoten en volgens mij een heel goed trio’.

Piet Keizer over zijn deelname aan dit nieuwe initiatief: ‘Ik heb heel veel zin om hier aan mee te doen. De filosofie van dit bureau, spreekt me enorm aan, niet de snelle, korte klappen, maar de lange termijn. Ik ken Peter al meer dan 25 jaar en weet waar hij voor staat. En omgekeerd. We beginnen dit niet om snel en makkelijk onze slag te slaan, we willen vooral onze voldoening halen uit hoogwaardige dienstverlening waarbij de speler voorop staat, maar wel in samenwerking met coaches en clubs. Ik zelf wil spelers vooral technisch en individueel beter maken. Dat kan in deze setting heel goed’.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

30-10-2018

Michel van Egmond komt met vervolg op boek Wim Kieft - De Terugkeer

Michel van Egmond beschrijft in De Terugkeer hoe Wim Kieft de confrontatie met zijn eigen geschiedenis opnieuw aangaat.

Lees meer

29-10-2018

Triomftocht van Max Verstappen in Grote Prijs van Mexico

Afgelopen zondag -28 oktober 2018- behaalde Max Verstappen zijn vijfde zeggen van de Formule 1 en dit keer de Grote Prijs van Mexico.

Lees meer

11-10-2018

Duurzaam ondernemen en inspirerend leidinggeven

Een terugblik op 2018 en een indringend vooruitzicht op 2019.

Lees meer

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

Bekijk alle nieuws