Tour du Jour 2012 met Wilfred Genee

Lees er alles over in nieuwsbericht!

Tour du Jour 2012 met Wilfred Genee

Westland is deze zomer het toneel van het televisieprogramma Tour du Jour. Het programma wordt door Wilfred Genee gepresenteerd vanaf het Wilhelminaplein in Naaldwijk en moet volgens de makers het ultieme zomeravondgevoel geven, met een link naar het wielrennen.

"Uiteraard discussiëren Genee en zijn gasten over de verrichtingen van de renners in de Tour de France, maar het programma is ook zeer interessant voor niet-wielerliefhebbers", licht Ernst Veldkamp van RTL 7 toe, de zender waarop het programma uitgezonden zal worden. "Het wordt vooral ook een gezellig programma voor de zomeravond. De sfeer van het Wilhelminaplein is een uitstekende locatie om dat over te brengen. Het is een omgeving die tot de verbeelding spreekt. Niet alleen qua uitstraling, maar ook dankzij het wielerhart van Westland, al was het maar omdat grote namen als Leo van Vliet, Gerrit Solleveld en Daniëlle Overgaag hier hun roots hebben liggen. De Ride for the Roses, die in september vanuit Westland van start gaat, zal ook een rol krijgen in Tour du Jour."

Decor

Het Westlandse gastheerschap van Tour du Jour is mede-geïnitieerd door Westland Marketing, dat Westland op een positieve manier op de landelijke kaart wil zetten. In het wielerprogramma wordt daarom waar mogelijk aandacht geschonken aan de streek. Veldkamp: "In de opening van het programma zien we de presentator en zijn gasten zich voorbereiden op de avond: Gert Jakobs eet bijvoorbeeld een hapje op het plein, Wilfred Genee komt aangefietst langs de kassen en zo zijn er meer creatieve items te bedenken. Naast de items die uiteraard in Frankrijk rondom de Tour de France aan bod komen, zullen we ook items op locatie in het Westland opnemen. Daar biedt de streek een sfeervol decor voor en bovendien linkt het Westland sterk aan wielrennen. Ik vertrouw erop dat we nog veel meer spontane en creatieve activiteiten bedenken."

Voetlicht

Arne Weverling, wethouder gemeente Westland en voorzitter van Westland Marketing, is trots dat zijn gemeente dit jaar gastheer is van Tour du Jour. "In het programma brengen we Westland positief voor het voetlicht. Naast dit programma, is ook ons Varend Corso in augustus op RTL te zien en zal de Ride for the Roses in september ook bij RTL worden uitgezonden. Deze tv-programma's laten zien dat Westland wereldwijd toonaangevend is in gezonde groenten en fruit en prachtige bloemen en planten, maar ook dat we sociaal betrokken en sportminnend zijn." 

RTL en Westland Marketing hebben al aangegeven dat wanneer de uitzending van Tour du Jour vanaf de Westlandse locatie een succes blijkt, dit in de komende jaren een vervolg krijgt. Volgens Veldkamp is daar goede kans op. Tour du Jour zal dit jaar worden uitgezonden van 30 juni tot en met 22 juli.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

30-10-2018

Michel van Egmond komt met vervolg op boek Wim Kieft - De Terugkeer

Michel van Egmond beschrijft in De Terugkeer hoe Wim Kieft de confrontatie met zijn eigen geschiedenis opnieuw aangaat.

Lees meer

29-10-2018

Triomftocht van Max Verstappen in Grote Prijs van Mexico

Afgelopen zondag -28 oktober 2018- behaalde Max Verstappen zijn vijfde zeggen van de Formule 1 en dit keer de Grote Prijs van Mexico.

Lees meer

11-10-2018

Duurzaam ondernemen en inspirerend leidinggeven

Een terugblik op 2018 en een indringend vooruitzicht op 2019.

Lees meer

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

Bekijk alle nieuws