Twan Huys ontvangt Andre Kuipers in College Tour

Lees er alles over in nieuwsbericht!

Twan Huys ontvangt Andre Kuipers in College Tour

Iedereen zag hoe astronaut André Kuipers ruim een half jaar in het internationaal ruimstestation ISS verbleef. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van College Tour vertelt hij hoe het was. 

De ruimtereis van Kuipers was de langste Europese aaneengesloten ruimtereis. In totaal verbleef hij 193 dagen in de ruimte. Dankzij het internet kon iedereen meegenieten van zijn belevenissen. Op twitter postte de astronaut veel foto’s en op zijn weblog hield hij bij wat hij deed. Ook waren belangrijke gebeurtenissen, zoals zijn vertrek naar de ruimte en de aankomst op aarde live te zien.

Hemd van het lijf

De vlucht naar het ISS was de tweede ruimtereis van André Kuipers. In 2004 ging de ESA-astronaut voor het eerst de ruimte in, als boordwerktuigkundige voor de Sojoez-vlucht naar het ISS. Wat waren de verschillen met zijn eerste reis? En hoe kijkt hij terug op zijn ruimte-avontuur? Studenten vragen Kuipers het hemd van het lijf inCollege Tour.

Andere gasten

Naast André Kuipers verwelkomt College Tour dit seizoen ook topadvocaat Wim Anker, de verdediger van onder anderen kindermisbruiker Robert M. en de moordenaar van Gerrit Jan Heijn: Ferdi E. Ook komt Nobelprijswinnaar en anti-apartheidsstrijder/ aartsbisschop Desmond Tutu uit Zuid-Afrika. Daarnaast zullen de wereldberoemde violiste Janine Jansen en de Amerikaanse bestsellerauteur David Sedaris bij Twan Huys hun opwachting maken. Sedaris verkocht wereldwijd meer dan 9 miljoen boeken die in 25 verschillende talen zijn vertaald.

College Tour, donderdag 30 augustus om 20.25 uur op 3.

Bron: NOS

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

30-10-2018

Michel van Egmond komt met vervolg op boek Wim Kieft - De Terugkeer

Michel van Egmond beschrijft in De Terugkeer hoe Wim Kieft de confrontatie met zijn eigen geschiedenis opnieuw aangaat.

Lees meer

29-10-2018

Triomftocht van Max Verstappen in Grote Prijs van Mexico

Afgelopen zondag -28 oktober 2018- behaalde Max Verstappen zijn vijfde zeggen van de Formule 1 en dit keer de Grote Prijs van Mexico.

Lees meer

11-10-2018

Duurzaam ondernemen en inspirerend leidinggeven

Een terugblik op 2018 en een indringend vooruitzicht op 2019.

Lees meer

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

Bekijk alle nieuws