Twan Huys ontvangt Andre Kuipers in College Tour

Twan Huys ontvangt Andre Kuipers in College Tour

Twan Huys ontvangt Andre Kuipers in College Tour

Iedereen zag hoe astronaut André Kuipers ruim een half jaar in het internationaal ruimstestation ISS verbleef. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van College Tour vertelt hij hoe het was. 

De ruimtereis van Kuipers was de langste Europese aaneengesloten ruimtereis. In totaal verbleef hij 193 dagen in de ruimte. Dankzij het internet kon iedereen meegenieten van zijn belevenissen. Op twitter postte de astronaut veel foto’s en op zijn weblog hield hij bij wat hij deed. Ook waren belangrijke gebeurtenissen, zoals zijn vertrek naar de ruimte en de aankomst op aarde live te zien.

Hemd van het lijf

De vlucht naar het ISS was de tweede ruimtereis van André Kuipers. In 2004 ging de ESA-astronaut voor het eerst de ruimte in, als boordwerktuigkundige voor de Sojoez-vlucht naar het ISS. Wat waren de verschillen met zijn eerste reis? En hoe kijkt hij terug op zijn ruimte-avontuur? Studenten vragen Kuipers het hemd van het lijf inCollege Tour.

Andere gasten

Naast André Kuipers verwelkomt College Tour dit seizoen ook topadvocaat Wim Anker, de verdediger van onder anderen kindermisbruiker Robert M. en de moordenaar van Gerrit Jan Heijn: Ferdi E. Ook komt Nobelprijswinnaar en anti-apartheidsstrijder/ aartsbisschop Desmond Tutu uit Zuid-Afrika. Daarnaast zullen de wereldberoemde violiste Janine Jansen en de Amerikaanse bestsellerauteur David Sedaris bij Twan Huys hun opwachting maken. Sedaris verkocht wereldwijd meer dan 9 miljoen boeken die in 25 verschillende talen zijn vertaald.

College Tour, donderdag 30 augustus om 20.25 uur op 3.

Bron: NOS

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

29-06-2018

Spreker René Pluijm nieuw bij Het Sprekersburo

Blij zijn wij met de komst van René Pluijm bij Het Sprekersburo. René Pluijm geeft met zijn lezingen zijn visie op eten, ons eetgedrag en de wereld van nu.

Lees meer

17-04-2018

Diana Matroos wordt nieuwe presentatrice Buitenhof

Vanaf september wordt Diana Matroos presentator van het televisieprogramma Buitenhof.

Lees meer

14-09-2016

Spreker Arnon Barnes nieuw bij Het Sprekersburo

Blij zijn wij met de komst van Arnon Barnes bij Het Sprekersburo. Arnon Barnes is een internationaal spreker en top presentatie trainer.

Lees meer

Bekijk alle nieuws