Spreker Hans Wiegel - Foto: (c) Hans Wiegel

Hans Wiegel

Eén van de meest bekende kopstukken van de VVD geeft u tijdens een lezing een kijkje achter de schermen van de Haagse politiek.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

Beschikbaar voor

Tarief categorie spreker

Om Hans Wiegel te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Hans Wiegel boeken als spreker

Laat u inspireren door de meest bevlogen en begaafde spreker van Nederland uit de landelijke Politiek.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Hans Wiegel

Hans Wiegel verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Hans Wiegel kan ook een lezing op maat verzorgen.

Biografie Hans Wiegel

Lees meer over Spreker Hans Wiegel

Hans Wiegel, geboren op 16 juli 1941 te Amsterdam, was één van de kopstukken van de VVD. Wiegel begon zijn politieke carrière bij de Gooise JOVD, de jongerenorganisatie gelieerd aan de VVD. Van penningmeester stroomde hij door tot voorzitter.

In 1967 nam Wiegel voor het eerst plaats in de Tweede Kamer. Hij bracht het vanaf 1971 tot voorman van de VVD en in 1972 was hij lijsttrekker voor de VVD tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Bekendheid kreeg hij als vurig bestrijder van het kabinet Den Uyl, dat hij vooral verweet te veel geld uit te geven. Legendarisch waren zijn felle redevoeringen in de Kamer.

Van 1977 tot 1981 was Wiegel minister van Binnenlandse Zaken en vice-premier tijdens het eerste kabinet Van Agt. Tijdens deze periode was Hans Wiegel onder meer verantwoordelijk voor wetten waarin zaken zoals het rechtstreeks kunnen kiezen van Nederlandse leden van het Europees Parlement, het instellen van de Nationale Ombudsman en het verplicht stellen van een Gemeentelijk rampenplan werden geregeld.

Na zijn periode als minister vertrok Hans Wiegel uit de landelijke politiek. Vanaf 1982 was hij 12 jaar lang Commissaris der Koningin in de provincie Friesland waar hij de bijnaam ‘het Orakel uit Ljouwert’ en ‘De grote ijsmeester’ kreeg.

Ook is hij, van 1983 tot 1991, voorzitter geweest van de Raad van Advies voor de Ruimtelijke Ordening (RARO).  Tijdens zijn periode van 1995 tot 2000 als lid van de Eerste Kamer, veroorzaakte zijn tegenstem in 1999 voor een korte kabinetscrisis tegen het correctief referendum.

Wiegel is een populair publiek persoon en werd onderscheiden als Grootofficier in de Orde van Oranje Nassau en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Ook is hij drager van enkele buitenlandse onderscheidingen. Een hoffelijke man, die feitelijk vrij verlegen is en een afkeer heeft van scherpslijperij. Wiegel geniet van een goed glas wijn en goede maaltijd.

Regelmatig is Wiegel nog in het nieuws. Hij is voorzitter, president-commissaris, adviseur en commissaris van tal van instellingen, bedrijven en stichtingen.

Gastspreker

Een zeer vakkundig en veelzijdig man die voor u een verrassende blik achter de schermen van de Haagse Politiek geeft. Een lezing van Hans Wiegel is doorspekt van humor en laat zien dat humor een geweldige krachtbron is. Aimabel, deskundig en met een schat aan ervaring: dat is Hans Wiegel.

© 2012 - Het Sprekersburo


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Hans Wiegel

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Hans Wiegel. Lees de enthousiaste reacties.

We hebben heel veel positieve reacties mogen ontvangen over de lezing van dhr. Wiegel. Veel dank voor alle goede zorgen!

Rabobank International - Putten

Hans Wiegel inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Hans Wiegel.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Hans Wiegel via Het Sprekersburo. Wil je Hans Wiegel inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Hans Wiegel

Het boeken van Hans Wiegel is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Hans Wiegel heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Hans Wiegel plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Hans Wiegel.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Hans Wiegel helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Hans Wiegel de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Hans Wiegel aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Hans Wiegel te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Hans Wiegel het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Een eerste indicatie voor boekingen binnen Nederland: de prijs ligt tussen 7.500 en 10.000 euro voor een lezing en is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals lengte van de lezing, welke voertaal, het programma en de doelgroep. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Hans Wiegel spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Andere sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook interessant zijn.

Rudy  van Beurden

Rudy van Beurden

Inspirerende spreker over positieve psychologie, motivatie, ondernemen en quality of life.

Erik Mathlener

Erik Mathlener

Inspirerende verhalenverteller demonstreert de kracht van storytelling bij o.a. leiderschap, verandering en bedrijfscultuur.

Elke Geraerts

Elke Geraerts

Elke Geraerts spreekt over onderwerpen zoals strategie, welzijn, vitaliteit, talent- en compententieontwikkeling.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Hans Wiegel.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.