Hennie van der Most inhuren als spreker voor een inspirerende lezing

Hennie van der Most inhuren als spreker voor een inspirerende lezing

Ondernemer met een eigen imperium en te boeken als motiverende spreker. Zijn succesformule komt uitgebreid aan bod.

Spreker Hennie van der Most - Foto: (c) ANP/Hennie van der Most

Foto: (c) ANP/Hennie van der Most

Hennie van der Most als spreker

Ondernemer met een eigen imperium!

Profiel van spreker Hennie van der Most

Biografie Hennie van der Most

Lees meer over Hennie van der Most

Hennie van der Most begint op zijn 16e als ‘krullenjongen’ in een metaalfabriek te werken. Hij verdient 35 gulden per week. Vervolgens werkt hij bij een kachelfabriek aan de lopende band. Hennie wil meer vrijheid en vindt dat in de baan als pompbediende. De pomp moest om 22 uur gesloten zijn, maar omdat klanten blijven komen blijft Hennie werken tot 24 uur. Hij verkoopt niet alleen brandstof, maar ook ruitenwisservloeistof, maakt de ruiten van de auto’s kosteloos schoon en heeft altijd een vriendelijk woord voor de klanten. Hij krijgt steeds meer klanten en vindt het prachtig. In die tijd beseft hij dat hij zelf wil ondernemen.

Hennie heeft zijn eigen mosterd ontwikkeld die in de restaurants geserveerd wordt. Hij eet er regelmatig en kijkt altijd kritisch naar zijn bedrijven en naar wat er verbeterd kan worden. Hennie heeft geen ondernemingsraad, terwijl 1500 mensen in zijn bedrijven werken. Bijzonder. Zijn werknemers hebben er geen behoefte aan. Als er iets is weten ze Hennie te vinden. De lijnen zijn kort. Ook dat is één van zijn successen.

Hennie bezoekt zijn bedrijven regelmatig en efficiënt: met helikopter.
In 1975, hij is dan 25 jaar, begint Hennie in de schuur van zijn ouderlijk huis in Slagharen, een handeltje in gebruikt ijzer. Aan hem wordt gevraagd om schuren met ijzeren constructies te bouwen. Dat gaat zo goed dat boeren uit het hele land Hennie weten te vinden. Hij bouwt een zwembad met een barretje achter zijn huis waar de dorpsgenoten dankbaar gebruik van maken, maar waar de caféhouders uit de omgeving over klagen. Het zwembad moet dicht. In 1980 wordt De Bonte Wever geopend, zijn eerste grote project. Hennie introduceert het onbeperkt eten, de barbecues, de kegelbanen, de servicebioscopen, de grote dansvloeren. Slagharen wordt erdoor bekend tot in de wijde omtrek.

Hennie realiseert zich dat er een enorme markt is voor véél grotere zwembaden met barretjes, restaurants, hotels en attracties. Het éne park na het andere wordt geopend met dezelfde formule. In 1985 opent Speelstad Oranje/Pipodorp haar deuren, gebouwd in een voormalige aardappelmeelfabriek in het plaatsje Oranje bij Hoogersmilde. In dit dorp staan 256 Pipowoningen en hier is het grootste overdekte attractiepark van Nederland gevestigd.

In 1988 volgt Preston Palace in Almelo, in een voormalig ziekenhuis met 296 hotelkamers. De gemiddelde bezetting over al de jaren is ruim 90%. 

In 1994 volgt de Evenementenhal in Hardenberg, voorheen een tapijthal. Hier geldt de unieke formule: De standhouders betalen één prijs. Voor dit bedrag worden hun relaties uitgenodigd en bezoekers voorzien van hapjes en drankjes tijdens de beursdagen.

Veel publiciteit krijgt Hennie in 1995 als de oude Duitse kerncentrale Kalkar omgetoverd wordt in Kernwasser Wunderland. Deze kerncentrale is nooit in gebruik geweest en Hennie ziet zijn kans schoon. Het park ligt slechts 20 minuten rijden van Arnhem en heeft een dragsterbaan met 4 dragsters, de enige in Europa. 

In 1997 voegt hij het sport- en evenementencentrum De Smelt in Assen aan zijn bedrijven toe. 
En in 2001 opent hij Hotel De Koperen Hoogte in Lichtmis bij Zwolle direct aan de A28, een voormalige watertoren. Dit torenhoge vier sterren hotel is van verre te zien en ’s avonds gehuld in prachtig groen licht. Van een vers kopje koffie met heerlijk gebak, voortreffelijke lunch tot een heerlijk diner in het rondraaiend restaurant in de top van het gebouw met riant uitzicht over de schitterende omgeving, het is er allemaal mogelijk. Daarnaast zijn er diverse vergaderruimtes en niet te vergeten zeer luxe hotelsuites. Waaronder een suite met open dak. Slapen onder de sterrenhemel: Het toppunt van romantiek!

In 2003 en 2005 worden een voormalige bakkerij in Rijswijk en een distributiecentrum in Gorinchem omgebouwd tot evenementenhallen waar doorlopend grote beurzen worden gehouden met overnachtingsmogelijkheid in mooie hotelkamers. Ook hier geldt het bijzondere concept: de all-in formule. 

In 2008 opent Hennie in een voormalige kazerne in het uiterste noorden van Duitsland, op 8 kilometer van de Noordzeekust een attractief vrijetijds- en hotelcomplex. Prachtige hotelkamers met hetzelfde concept. In het eerste jaar hebben 45.000 gasten het complex bezocht. Het park is in de top geëindigd van de meest favoriete bestemmingen. 

Verder heeft Hennie nog een staalhandel in Slagharen, een horecagroothandel in Schuinesloot en drie Piri Piri kiprestaurants.

Hennie van der Most verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen:

Informatie aanvragen?

Vrijblijvende informatie aanvragen over Hennie van der Most

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie of een offerte van spreker Hennie van der Most via Het Sprekersburo.

Wilt u Hennie van der Most inhuren voor uw bijeenkomst of evenement? Voor informatie over boekingen of het controleren van beschikbaarheid op een bepaalde datum kunt u bovenstaand formulier gebruiken.

Spreker Hennie van der Most boeken voor uw evenement?

Wilt u Hennie van der Most inzetten als spreker voor een lezing tijdens uw evenement of bijeenkomst, neem dan contact met ons op. Dit kan door het invullen van het boekingsformulier, een e-mail sturen voor de mogelijkheden of neem telefonisch contact met ons op.

0321 317 121   stuur ons een email

Meer informatie over Hennie van der Most

Referenties van Hennie van der Most

-

Onze werkwijze

Hoe onze werkwijze en advies in uw voordeel kan werken.

Meer informatie

1. Vind een spreker
Vind op de website van Het Sprekersburo de juiste spreker voor uw evenement.

2. Controleer de prijs en beschikbaarheid
Wij sturen u binnen 1 werkdag een geheel vrijblijvende offerte.

3. Plaats een gratis optie
Wij noteren bij beschikbaar zijn van de spreker een geheel vrijblijvende optie voor 14 dagen.

4. Bevestig de boeking
Bij akkoord op de offerte boeken wij de spreker en sturen wij ons boekingsformulier.

5. Ontvang het boekingsformulier

6. Teken en retourneer de bevestiging
Ter bevestiging zendt Het Sprekersburo een overeenkomst die binnen vijf dagen na ontvangst ondertekend dient te worden geretourneerd.

7. Wij plannen en voorbespreking

8. Wij sturen u de factuur
Voor de lezing ontvangt u de factuur van ons voor de spreker.

Wellicht dat één van deze sprekers ook voor u interessant is:

Hennie van der Most inhuren als spreker, wij helpen u graag bij uw boeking

Bel ons op 0321 - 317 121,  of stuur een e-mail info@hetsprekersburo.nl

Bekijk ons volledige aanbod
Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers en dagvoorzitters

Staat uw gewenste spreker of dagvoorzitter er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vindt u een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Offerte binnen 1 dag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte met de scherpste prijs op maat.

Doeltreffende en inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!