Biografie Jan Roelfs

Lees meer over Jan Roelfs

Jan Roelfs was lid van de technische staf van het Koreaanse Voetbalelftal vanaf januari 2001 tot en met het WK eind juni 2002. Als teammanager en rechterhand van bondscoach Guus Hiddink was hij verantwoordelijk voor de complete organisatie rondom het team. Hij is getuige geweest van een boeiend ontwikkelingsproces tussen de Westerse en Aziatische cultuur dat uiteindelijk leidde tot een fantastisch resultaat bij het WK 2002 Korea/Japan waar Korea – voor de buitenwereld volkomen onverwacht – de halve finale bereikte. 

In zijn lezing "Het Koreaanse Sprookje" (voor engelstalig publiek "We surprised the world but not ourselves") gaat hij in op de werkwijze van de buitenlandse technische staf onder leiding van Guus Hiddink en vertelt hij HOE de zaken in anderhalf jaar zijn aangepakt en WAAROM deze aanpak uiteindelijk leidde tot het - voor de buitenwereld - verrassende resultaat.

Op dit moment is Roelfs één van de vaste voetbal- en tenniscommentatoren bij Studio Sport. Roelfs werkte van augustus 1997 tot eind december 2000 voor de betaalzender Canal + als voetbal - en tenniscommentator. Van 1989 tot 1997 deed hij het zelfde werk voor RTL in Nederland. In die functie reisde hij de hele wereld over en deed verslag van grote internationale sportevenementen zoals Wimbledon, de US Open en het WK voetbal van 1994 in Amerika.

Voor zijn sportieve carrière was Roelfs werkzaam als trainee bij het internationale Public Relations bureau Hill and Knowlton. Hij voltooide zijn studie politicologie – Internationale Betrekkingen in 1988 en was gedurende een half jaar werkzaam bij UNITAR ( United Nations Institute for Training and Research ) in New York.

Jan Roelfs