Biografie Janny van der Heijden

Lees meer over Janny van der Heijden

Janny van der Heijden is bij het grote publiek voornamelijk bekend als enthousiast jurylid van het populaire tv programma Heel Holland Bakt, maar zij heeft haar sporen op een veel breder culinair vlak al langer verdiend. Al meer dan 30 jaar vult zij dagelijks een rubriek over eten in een grote groep dagbladen, ze heeft tientalle boeken geschreven, was hoofdredacteur van het grootste culinaire tijdschrift en haar naam is verboden aan tv programma’s als Koken met sterren, wie is de chef, mijn tent is top, Obese enz. 
Met de succesvolle tvquiz De Nationale Eettest die zij presenteert met Paul de Leeuw probeert ze een lans te breken voor het thema Weet wat je eet.

Janny noemt zichzelf een foodie, ze heeft een verzameling van vele duizenden kookboeken en heeft een passie voor culinaire historie.

“Eten verbindt’is een van haar stellingen.  ‘Het legt verbintenissen bloot. Niet alleen familie – en vriendsschapsbanden, maar het vertelt ook iets over het tijdsbeeld, de economische en sociale laag waarin iemand zich bevindt’.

Profiel van Janny van der Heijden

Inzetbaarheid:

 

Onderwerpen:

Mens & samenleving Trendwatcher Lifestyle Voedsel
 

Talen:

Nederlands