Biografie Jim Stolze

Lees meer over Jim Stolze

Jim Stolze is een Nederlands schrijver en ondernemer. Hij staat bekend als de drijvende kracht achter de TEDx-conferenties in Europa en het Midden Oosten. Daarnaast is hij mentor van startende bedrijven en als bestuurder betrokken bij onder meer het Nationaal Comité.

Na zijn studies Nederlands en Toegepaste Taalwetenschap bedacht Jim Stolze de gratis verspreide (regio) magazines die we nu kennen met onder meer 010 en 020 in de titel. Na dit tijdschriftenavontuur richtte hij het online reclamebureau Toscani op en werd de vaste adviseur voor websites als NU.nl en Startpagina.

Enkele jaren later rondde hij een Executive MBA af met een master thesis over de gevolgen van digitalisering en de impact op welzijn. Het experiment waarin hij zich 40 dagen afsloot van internet leverde hem aandacht van onder meer CNN op en leidde tot zijn eerste boek: Hoe overleef ik mijn inbox, uitgegeven door Nieuw Amsterdam.

Sinds kort is Jim Stolze door TED.com aangewezen als een van de twaalf “TEDx Ambassadors” wereldwijd. Het “TED-congres” is de jaarlijkse bijeenkomst in Californië waar de groten der aarde de kans krijgen hun ideeën in maximaal 18 minuten met de wereld te delen. In 2009 lukte het Jim Stolze om TED naar Nederland te halen en organiseerde hij met zijn team vier maal TEDx Amsterdam. Het event viel op door de overweldigende media-aandacht, het winnen van een European Design Award en een nominatie door vakblad High Profile als “event van het jaar”.

In 2011 verscheen zijn tweede boek getiteld Uitverkocht waarin hij de opkomst van de aandachtseconomie beschrijft. Dit boek werd later genomineerd als “managementboek van het jaar.” Ook in 2011 lanceert Jim Stolze samen met Joris van Heukelom The Founder Institute; een initiatief vanuit Silicon Valley waarin 40 getalenteerde ondernemers aan ervaren CEO’s worden gekoppeld en internationale investeerders.

Eerder in 2012 verhuisde Jim Stolze 4 maanden naar het Midden Oosten om daar voor TED een organisatie op te zetten die zich bezig hield met de missie van TEDx. Het resultaat was een grote open lucht sessie met meer dan 2000 gasten, live uitgezonden door Al Jazeera.

Spreker

Jim Stolze is een bevlogen spreker die in Nederland (en daarbuiten) op veel congressen en evenementen heeft opgetreden.

Jim Stolze