Spreker Leo Bormans - Foto: (c) Leo Bormans

Leo Bormans

Zijn lezingen gaan over geluk, optimisme en levenskwaliteit.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

  • Spreker

Beschikbaar voor

  • Lezingen
  • Lezingen op maat

Tarief categorie spreker

Op aanvraag

Om Leo Bormans te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Leo Bormans boeken als spreker

Geluksonderzoeker, auteur, inspirator en spreker

Leo Bomans, is bekend als de 'Ambassador of Happiness & Quality of Life', schrijver en inspirator met een master in talen en filosofie. Hij is de auteur van bestsellers als 'The World Book of Happiness’ en ‘The World Book of Hope’.

Naast deze bestseller heeft hij ook andere boeken geschreven, waaronder "Geluk" en "De schatkist vol geluk," die allemaal zijn gericht op het bevorderen van optimisme, geluk, kwaliteit van leven, relaties en actief burgerschap.

Leo staat bekend om zijn inspirerende lezingen over communicatie, organisatie en beleidsvorming. Zijn specialiteiten omvatten onderwijs, optimisme, positieve psychologie, burgerschap, geluk, welzijn, kwaliteit van leven en interpersoonlijke relaties.

Met zijn dynamische aanpak en diepgaande kennis heeft hij vele bedrijven en teams geïnspireerd om een warmere en hechtere samenwerking te bewerkstelligen. Hij is een veelgevraagd keynote speaker en heeft in de afgelopen jaren honderden presentaties gegeven voor meer dan 100.000 enthousiaste deelnemers wereldwijd.

Leo Bormans zijn werk is niet onopgemerkt gebleven in Nederland, waar Koning Willem-Alexander tweemaal zijn lezing heeft bijgewoond. Bovendien heeft Kofi Annan, voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties, de inleiding geschreven voor "The World Book of Hope", een ander werk van Leo.

Momenteel is Leo Bormans op een internationale tour genaamd "Happiness 2.0", waar hij zijn boodschap van geluk en optimisme over de hele wereld verspreidt. Wie ooit een van zijn lezingen heeft bijgewoond, zal beamen dat zijn woorden diepe indruk achterlaten.

Leo Bormans is te boeken als spreker bij Het Sprekersburo.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Leo Bormans

Leo Bormans verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Leo Bormans kan ook een lezing op maat verzorgen.

Presentaties of webinar van Leo Bormans?

Biografie Leo Bormans

Lees meer over Leo Bormans

Leo Bormans reist de wereld rond als "Ambassador of Happiness & Quality of Life". Hij is schrijver en inspirator. Hij heeft een Master in Talen & Wijsbegeerte en is auteur van de internationale bestseller "The World Book of Happiness". Dat boek is vertaald in vele talen (o.a. Sloveens, Italiaans, Koreaans, Chinees). Europees Voorzitter Herman Van Rompuy heeft het cadeau gedaan aan alle wereldleiders met de vraag "geluk en levenskwaliteit" ook op de politieke agenda te zetten.

Leo Bormans was meer dan 20 jaar lang hoofdredacteur van de onderwijsbladen Klasse voor het Ministerie van Onderwijs in Brussel. Voor de overheid heeft hij al die tijd gewerkt aan actief burgerschap, communicatie, positief onderwijs en positieve journalistiek. Hij was actief bij Unesco en bij de stichting van Prinses Mathilde. Zijn initiatieven rond actief burgerschap hebben vele organisaties en beleidsmakers geïnspireerd. Hij steunt de internationale beweging voor “Happiness & Quality of Life” en is ambassadeur voor verschillende organisaties in Oost en West (o.a. de beweging “Action for Happiness” van Lord Richard Layard aan de London School of Economics en het idee Bruto Nationaal Geluk van de regering van Bhutan). Voor de eerste “International Happiness Day” van de Verenigde Naties in 2013 organiseerde hij samen met de VN, Bozar en de ambassade van Bhutan een groot evenement in Brussel.

Hij is een succesrijk spreker en adviseur van regeringen, managers, universiteiten, welzijnswerkers, leraren, organisaties enz over heel de wereld. Hij geeft workshops en lezingen voor kleine groepen en grote zalen. Hij organiseerde zelf verscheidene conferenties met experten in de positieve psychologie, o.a. Lord Richard Layard (UK), Dr. Robert Biswas-Diener (USA), Prof. Mihaly Csikszentmihalyi (USA) en Prof. Samuel Ho (China). Leo Bormans wordt uitgenodigd van Malta tot Bangkok en Canada, van Sofia tot Noorwegen en Mexico. Hi is een gewaardeerde keynote spreker op grote conferenties (o.a. “The World Conference Appreciative Inquiry 2012” en “The European Congress of Positive Psychology 2012”). Samen met Nobelprijswinnaar Kofi Annan sprak hij het groot jongerencongres Hope XXL toe, dat deels geïnspireerd is door “The World Book of Happiness”. Aan de Arabische Universiteit van Beiroet (Libanon) was hij in 2013 key-note speaker op het eerste congres over “positive thinking” in dit gebied. In 2014 is hij o.a. te gast op de Europese Conferentie van Positieve Psychologie in Amsterdam met een workshop over positieve interventies.

Hij besteedt bijzondere aandacht aan geluk en welbevinden voor iedereen, niet alleen de “happy few”.Daarom is hij betrokken bij gespecialiseerde workshops voor specifieke groepen (drugverslaafden, studenten, lerarenopleiding, actieve burgers, probleemjongeren, oudere mensen, mensen met mentale problemen, begeleiders in de palliatieve zorg enz.)

Hij organiseert kleinschalige en grootschalige geluksinterventies (o.a. samen met dokters, welzijnswerkers en managers). Samen met de universiteit van Leuven startte hij een breed wetenschappelijk onderzoek naar het effect van geluksinterventies. Daarvoor worden de concrete doe-tips gebruikt in de “Gelukskalender” , “De Schatkist vol Geluk” en “Een dagboek vol geluk”. Mede onder zijn impuls besliste de Belgische regering om geluk als indicator van levenskwaliteit mee op te nemen in het jaarverslag van de Nationale Bank.

Onlangs slaagde hij erin om een populaire talkshow op de Belgische televisie (“Reyers Laat”) en op de Nederlandse televisie (“De Wereld Draait Door”) voor twee minuten te laten "zwijgen". Spraakmakende televisie en een opgemerkte oproep voor “stilte als kwaliteitsvolle aandacht”. Hij trad op in verschillende grote radio-en televisieprogramma’s (Télématin in Frankrijk, Apres tout c’est Vendredi in Canada enz.) en sprak op Ted X (The final proof: is the glass half full or half empty?)

Zijn nieuwste boek heet "The World Book of Love". Daarin verzamelt hij de inzichten van 100 professoren uit 50 landen over de geheime kracht die in ieder van ons schuilt: de liefde. Daarover geeft hij ook een beperkt aantal lezingen. Het boek is opnieuw een internationaal succes. Het is verschenen in het Nederlands, Frans en Duits. Weldra volgen Italiaans, Engels, Russisch, Koreaans enz.


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Leo Bormans

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Leo Bormans. Lees de enthousiaste reacties.

Leo Bormans inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Leo Bormans.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Leo Bormans via Het Sprekersburo. Wil je Leo Bormans inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Leo Bormans

Het boeken van Leo Bormans is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Leo Bormans heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Leo Bormans plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Leo Bormans.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Leo Bormans helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Leo Bormans de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Leo Bormans aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Leo Bormans te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Leo Bormans het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Het tarief voor een inspirerende lezing van Leo Bormans is op aanvraag, en afhankelijk van een aantal factoren. Zoals duur van de lezing, de voertaal, het programma en de doelgroep. Benieuwd naar de kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Leo Bormans spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Andere sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook interessant zijn.

Arjen Banach

Arjen Banach

Een veelgevraagd spreker en organisatiefuturoloog. Thema's o.a. verandermanagement, innovatie, werkgeluk en leiderschap.

Jaïr Ferwerda

Jaïr Ferwerda

Wouter de Vries jr.

Wouter de Vries jr.

Wouter schrijft niet alleen boeken op het gebied van dienstenmarketing, maar is ook een begenadigd en boeiende spreker over marketing en management.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Leo Bormans.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.