Spreker Leo Bormans - Foto: (c) Leo Bormans

Leo Bormans

Oftewel de 'Ambassador of Happiness & Quality of Life'. Leo Bormans is schrijver, inspirator en te boeken als spreker.

Wil je meer informatie ontvangen over prijs en beschikbaarheid van Leo Bormans?

Spreker Leo Bormans - Foto: (c) Leo Bormans

Leo Bormans inhuren als spreker voor jouw evenement

Oftewel de 'Ambassador of Happiness & Quality of Life'. Leo Bormans is schrijver, inspirator en te boeken als spreker.

Wil je meer informatie ontvangen over prijs en beschikbaarheid van Leo Bormans?

Prijsindicatie


(tarief voor een lezing of presentatie van Leo Bormans)

Onderwerpen

Inzetbaarheid

Verzorgt

Leo Bormans als spreker boeken

Als spreker geeft Leo Bormans lezingen over geluk en levenskwaliteit.

  • Persoonlijk contact met Leo Bormans
  • Gratis, vrijblijvend en binnen 24 uur een offerte
  • Eerlijke marktconforme prijzen
  • Ruim 20 jaar ervaring

Gespreksonderwerpen Leo Bormans

Leo Bormans verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen

Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Heeft u behoefte aan een specifieke lezing? Leo Bormans kan ook een lezing op maat verzorgen.

Biografie Leo Bormans

Lees meer over Leo Bormans

Leo Bormans reist de wereld rond als "Ambassador of Happiness & Quality of Life". Hij is schrijver en inspirator. Hij heeft een Master in Talen & Wijsbegeerte en is auteur van de internationale bestseller "The World Book of Happiness". Dat boek is vertaald in vele talen (o.a. Sloveens, Italiaans, Koreaans, Chinees). Europees Voorzitter Herman Van Rompuy heeft het cadeau gedaan aan alle wereldleiders met de vraag "geluk en levenskwaliteit" ook op de politieke agenda te zetten.

Leo Bormans was meer dan 20 jaar lang hoofdredacteur van de onderwijsbladen Klasse voor het Ministerie van Onderwijs in Brussel. Voor de overheid heeft hij al die tijd gewerkt aan actief burgerschap, communicatie, positief onderwijs en positieve journalistiek. Hij was actief bij Unesco en bij de stichting van Prinses Mathilde. Zijn initiatieven rond actief burgerschap hebben vele organisaties en beleidsmakers geïnspireerd. Hij steunt de internationale beweging voor “Happiness & Quality of Life” en is ambassadeur voor verschillende organisaties in Oost en West (o.a. de beweging “Action for Happiness” van Lord Richard Layard aan de London School of Economics en het idee Bruto Nationaal Geluk van de regering van Bhutan). Voor de eerste “International Happiness Day” van de Verenigde Naties in 2013 organiseerde hij samen met de VN, Bozar en de ambassade van Bhutan een groot evenement in Brussel.

Hij is een succesrijk spreker en adviseur van regeringen, managers, universiteiten, welzijnswerkers, leraren, organisaties enz over heel de wereld. Hij geeft workshops en lezingen voor kleine groepen en grote zalen. Hij organiseerde zelf verscheidene conferenties met experten in de positieve psychologie, o.a. Lord Richard Layard (UK), Dr. Robert Biswas-Diener (USA), Prof. Mihaly Csikszentmihalyi (USA) en Prof. Samuel Ho (China). Leo Bormans wordt uitgenodigd van Malta tot Bangkok en Canada, van Sofia tot Noorwegen en Mexico. Hi is een gewaardeerde keynote spreker op grote conferenties (o.a. “The World Conference Appreciative Inquiry 2012” en “The European Congress of Positive Psychology 2012”). Samen met Nobelprijswinnaar Kofi Annan sprak hij het groot jongerencongres Hope XXL toe, dat deels geïnspireerd is door “The World Book of Happiness”. Aan de Arabische Universiteit van Beiroet (Libanon) was hij in 2013 key-note speaker op het eerste congres over “positive thinking” in dit gebied. In 2014 is hij o.a. te gast op de Europese Conferentie van Positieve Psychologie in Amsterdam met een workshop over positieve interventies.

Hij besteedt bijzondere aandacht aan geluk en welbevinden voor iedereen, niet alleen de “happy few”.Daarom is hij betrokken bij gespecialiseerde workshops voor specifieke groepen (drugverslaafden, studenten, lerarenopleiding, actieve burgers, probleemjongeren, oudere mensen, mensen met mentale problemen, begeleiders in de palliatieve zorg enz.)

Hij organiseert kleinschalige en grootschalige geluksinterventies (o.a. samen met dokters, welzijnswerkers en managers). Samen met de universiteit van Leuven startte hij een breed wetenschappelijk onderzoek naar het effect van geluksinterventies. Daarvoor worden de concrete doe-tips gebruikt in de “Gelukskalender” , “De Schatkist vol Geluk” en “Een dagboek vol geluk”. Mede onder zijn impuls besliste de Belgische regering om geluk als indicator van levenskwaliteit mee op te nemen in het jaarverslag van de Nationale Bank.

Onlangs slaagde hij erin om een populaire talkshow op de Belgische televisie (“Reyers Laat”) en op de Nederlandse televisie (“De Wereld Draait Door”) voor twee minuten te laten "zwijgen". Spraakmakende televisie en een opgemerkte oproep voor “stilte als kwaliteitsvolle aandacht”. Hij trad op in verschillende grote radio-en televisieprogramma’s (Télématin in Frankrijk, Apres tout c’est Vendredi in Canada enz.) en sprak op Ted X (The final proof: is the glass half full or half empty?)

Zijn nieuwste boek heet "The World Book of Love". Daarin verzamelt hij de inzichten van 100 professoren uit 50 landen over de geheime kracht die in ieder van ons schuilt: de liefde. Daarover geeft hij ook een beperkt aantal lezingen. Het boek is opnieuw een internationaal succes. Het is verschenen in het Nederlands, Frans en Duits. Weldra volgen Italiaans, Engels, Russisch, Koreaans enz.


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Leo Bormans

Wat onze opdrachtgevers zeggen over lezing of presentatie van Leo Bormans. Lees de enthousiaste reacties.

Leo Bormans inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Leo Bormans.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Leo Bormans via Het Sprekersburo. Wil je Leo Bormans inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het opvragen van een prijs kun je onderstaand formulier gebruiken.
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Velden met een * zijn verplicht.

Onze werkwijze

Boeken van Leo Bormans werkt heel eenvoudig.

Hoe onze werkwijze en advies in uw voordeel kan werken.

Meer informatie

1. Vind een spreker
Vind op de website van Het Sprekersburo de juiste spreker voor uw evenement of bijeenkomst.

2. Controleer de prijs en beschikbaarheid
Wij sturen u binnen één werkdag een geheel vrijblijvende offerte.

3. Plaats een gratis optie
Wij noteren bij beschikbaarheid van de spreker een, geheel vrijblijvende, optie voor 14 dagen.

4. Bevestig de boeking
Bij akkoord op de offerte boeken wij de spreker en sturen wij u ons boekingsformulier toe.

5. Ontvang de bevestiging
Met de, door u, aangeleverde gegevens sturen wij u de bevestiging van de boeking.

6. Teken en retourneer de bevestiging
Ter bevestiging zendt Het Sprekersburo u een overeenkomst die binnen vijf dagen na ontvangst ondertekend aan ons retour gestuurd moet worden.

Vergelijkbare sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook voor u interessant is:

Spreker Leo Bormans boeken voor jouw bijeenkomst?

Wil je Leo Bormans inzetten voor jouw volgende bijeenkomst of evenement? Wil je meer informatie over de prijs? Een vrijblijvende offerte ontvangen? Of heb je gewoon een vraag? Neem dan contact met ons op. Vul dan het boekingsformulier in en wij nemen contact met je op.

Waarom Het Sprekersburo?

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Staat uw gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vindt u een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 dag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte met de scherpste prijs op maat.

Doeltreffende en inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.