Biografie Onno Innemee

Lees meer over Onno Innemee

Onno Innemee is als spreker divers inzetbaar. In overleg met de opdrachtgever speelt Onno een nieuwe medewerker, een buurtbewoner of bijvoorbeeld een directeur van een adviesbureau. De persoon die hij speelt is volkomen geloofwaardig en zet het publiek volledig op het verkeerde been. Daarbij spreekt hij in de meeste gevallen met een spraakgebrek waardoor de toeschouwers met schaamte de eerste minuten aanschouwen. Al snel volgt een bevrijdende lach en die lach is de hoofdmoot van zijn speech. Onno kan met veel verschillende onderwerpen uit de voeten en maakt zijn lezing gedeeltelijk op maat.

Onno Innemee groeide samen met zijn ouders en twee oudere zussen op in de Haagse Schilderswijk. Al op jonge leeftijd kwam hij in aanraking met theater. Zijn ouders waren succesvolle amateuracteurs (Toneelvereniging Internos). Na de middelbare school verhuisde Innemee naar Leiden waar hij informatica ging studeren. Ook in zijn studententijd maakte theater een belangrijk onderdeel uit van zijn leven. Op de Leidse studentenvereniging Quintus vormde Innemee samen met Bart Leijnse het duo ‘Basterd’. In 1991 wonnen ze de Wim Sonneveldprijs met hun programma ‘Tot hier en nu verder’ tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ook was hij een van de vaste cabaretiers van het VARA-radioprogramma ‘Spijkers met Koppen’ en was hij enige tijd voor en achter de schermen werkzaam bij de TV-variant ‘Kopspijkers’.

In 2004 richtte Innemee samen met Mike Boddé een cabaretesk gelegenheidstrio, genaamd C3, op. Voor hun eerste tour nodigden ze Klaas van der Eerden uit om samen met hen op te treden. Jochem Myjer zou ook meedoen, maar die werd geveld door de ziekte van Pfeiffer. In 2008 kreeg C3 een vervolg. Ditmaal zag de formatie er als volgt uit; Mike Boddé, Onno Innemee en Kees Torn. Samen toerden ze langs verschillende theaters met hun show ‘3D’. In deze show was onder andere een parodie op Vader Abraham en een persiflage van Adolf Hitler te zien. In de eerste helft van 2012 toerde Innemee, samen met Mike Bodde en Jelka van Houten als C3 met de voorstelling ‘Wil je in ons groepje?’. Oorspronkelijk zou Georgina Verbaan ook meespelen, maar die zegde af.

 

De typetjes die Innemee in zijn voorstellingen speelt, worden door het publiek vaak genoemd als hoogtepunten van de avond. Daardoor kwam hij op het idee om een avondvullende solo cabaretklucht te maken en daarmee ontstond een nieuwe theathervorm. ‘Wie heeft Onno Innemee vermoord?’ was zijn eerste solo cabaretklucht waarin Innemee zelf zeven verschillende typetjes speelt. De cabaretklucht werd zo goed ontvangen dat Innemee besloot een tweede klucht te maken, namelijk ‘Het is hier een gekkenhuis! Een vlucht uit het Koekoeknest’.
Momenteel speelt hij zijn derde klucht ‘Ojee Papadag!’

Profiel van Onno Innemee

Inzetbaarheid:

 

Onderwerpen:

Fakespeecher
 

Talen:

Nederlands