Biografie Pauline van Aken

Lees meer over Pauline van Aken

Pauline van Aken heeft 10 jaar TV ervaring als presentator. Ze is afgestudeerd logopedist en heeft zich daarna gespecialiseerd in communicatie en presentatie. Sinds 1992 begeleidt ze onder meer radio- en tv-presentatoren, leidinggevenden, advocaten, woordvoerders en ondernemers. 

Van Aken traint op mentaal, fysiek en emotioneel niveau met een uitgekiende combinatie van praktijkervaring en theoretische kennis. Dit doet zij o.a. met behulp van de door haar ontwikkelde BIAAR-methode ®, die de trainee op efficiënte wijze tot een optimale communicatie en boeiende presentatie brengt, vanuit eigenwaarde, zelfvertrouwen en kracht.

De trainee wordt zich bewust van zijn specifieke aandachtspunten op het gebied van presentatie en communicatie en leert o.a.: 

- gestructureerd, duidelijk & to the point een boodschap overbrengen,
- synchroniciteit van gedachten en spreken, met behoud van spontaniteit en ontspanning,
- in dialoog blijven met z’n toehoorder(s) en bij interactie de,
- lijn van het verhaal kunnen vasthouden. 

De trainee leert effectief, boeiend en duidelijk communiceren & zichzelf presenteren. 

Met bewustzijn van de non-verbale en verbale communicatie & regie over zichzelf, komt de trainee op efficiënte en respectvolle wijze tot een optimale samenwerking in communicatie met opdrachtgevers, klanten en collega’s. 

Bedrijven waar Pauline van Aken traint en getraind heeft, zijn onder andere Rabobank, ING, ABN-Amro, Schretlen, Getronics PinkRoccade, Microsoft, Björn Borg, Zwitserleven, Rijkswaterstaat en de Universiteit Wageningen.

Pauline heeft als presentatrice diverse televisieprogramma's op haar naam staan, zoals AT5 nieuws, SBS6 Hart van Nederland, Actie Nieuws, Start op 6, en het Vakantie Journaal. Voor het 12e achtereenvolgende jaar is zij de stem van Nickelodeon. 

In het tv-programma "Nieuws aan tafel" van RTL4 was zij te gast tijdens het eerste lijsttrekkersdebat (januari 2003) om als deskundige de lichaamstaal van de vier politici te analyseren. Naar aanleiding hiervan gaf ze in oktober 2003 haar eerste boek uit, met de titel: “Wat wil je nou eigenlijk zeggen: communiceren en jezelf laten zien”. Haar tweede boek,“Durf, leer en presenteer: zet jezelf neer is specifiek gericht op presenteren en bevat handvatten voor een ontspannen en boeiende presentatie. Eind 2009 kwam de studie-editie hiervan uit.

Profiel van Pauline van Aken

Inzetbaarheid:

 

Onderwerpen:

 

Talen: