Biografie Peter R. de Vries

Lees meer over Peter R. de Vries

Peter Rudolf de Vries, geboren op 14 november 1956 te Aalsmeer, is een van de meest bekende misdaadverslaggever,  auteur en presentator.

Hij begon zijn journalistieke carrière op de Haagse redactie van De Telegraaf al op 21-jarige leeftijd. Na een jaar ging zijn voorkeur al uit naar misdaadverslaggeving. Hier verscheen van zijn hand een groot aantal geruchtmakende reportages. In die jaren kreeg Peter van collega’s en lezer voor het eerst het etiket ‘misdaadverslaggever’ opgeplakt.

De Vries nam in 1987 ontslag bij De Telegraaf en werd hoofdredacteur van het weekblad Aktueel waar hij al gauw van het weekblad een misdaadtijdschrift maakte. Na vier jaar besloot Peter verder te gaan als zelfstandig misdaadjournalist.

Crime Time

Met Jaap Jongbloed ontwikkelde hij in 1991 het eerste misdaadprogramma op de Nederlandse televisie: ‘Crime Time’, later ‘Deadline’. Nauwkeurige reconstructies van onopgeloste misdrijven deed zijn intrede.

Auteur van misdaadboeken

Peter R de Vries is ook auteur van een groot aantal ‘true crime’ boeken. Zijn boek over de Heineken ontvoering, ‘De ontvoering van Alfred Heineken’, is het meeste verkochte misdaadboek van Nederland.

Misdaadprogramma op televisie

John de Mol benaderde Peter in 1995 voor zijn eigen misdaadprogramma op RTL4 onder de naam ‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’. In 1998 maakt Peter de over stap naar SBS6 met zijn programma. Tot 2012 is hij te zien is geweest op de Nederlandse televisie.
Gerucht makende zaken waren onder andere de Baarnse moorzaak, de Schiedammer parkmoord, de Puttense moordzaak en de recente zaak over Natalee Holloway. Met de zaak Holloway wist hij zelfs een Emmy Award in de wacht te slepen.

Dagvoorzitter en gastspreker

De charismatische Peter R. de Vries staat bekend als eerlijk en oprecht en geeft onverbloemd zijn mening in en discussie. Tijdens zijn lezingen in het land boeit Peter zijn publiek als geen ander als hij vertelt over misdaad, opgeloste zaken, overheid en politiek.

Peter R. de Vries is inzetbaar als gastspreker en dagvoorzitter.

Profiel van Peter R. de Vries

Inzetbaarheid:

 

Onderwerpen:

Media & Journalistiek Misdaadjournalistiek Recht & maatschappij
 

Talen:

Nederlands