Biografie Rene van der Gijp

Lees meer over Rene van der Gijp

René van der Gijp, geborden op 4 april 1961 te Dordrecht, is een oud-profvoetballer en mediapersoonlijkheid.

Relativeerder pur sang. René put uit zijn ervaringen als voetballer bij ondermeer PSV, Sparta, Heerenveen en het Nederlands elftal en bezorgt de zaal daarmee een onvergetelijke avond.

Voetbalwereld

Een stroom van anecdotes uit de voetbalwereld zoals niemand die zo goed onder woorden kan brengen als de entertainer die René is. Lachen, soms met een traan en een uitgesproken mening over alles en iedereen. Altijd zichzelf, zoals hij ook wekelijks demonstreert in het tv-programma Voetbal International.

Voetbal carrière René van der Gijp

René is er één van het bouwjaar 1961 en is een profvoetballer in hart en nieren. Zijn doorbraak was eind jaren 70 bij Sparta, waar hij tot 1982 speelde, hoofdzakelijke als rechtsbuiten. Zijn eerste uitstap naar het buitenland was naar België, waar van ’82 tot '84 bij Lokeren werd gebald.

Van 1984 tot 1987 speelde René bij PSV, waarna nog meerdere buitenlandse omzwervingen plaatsvonden. In 1990 ging René terug naar de roots, naar Sparta om zijn carrière als profvoetballer af te sluiten bij Heerenveen in 1992. In totaal heeft René van der  Gijp 323 wedstrijden gespeeld, waarbij hij 110 keer scoorde. Voor wie geen voetbalkenner is: dat is zeer respectabel.

In 15 interlands mocht René het tenue van de Oranje Leeuw dragen, waarin hij twee keer scoorde.

Van der Gijp is regelmatig te gast bij Voetbal International op RTL 7, het programma van Wilfred Genee en Johan Derksen.

Boodschap lezing

Samenwerking en teambuilding staan centraal in zijn lezingen gericht op het bedrijfsleven. Voor iedereen is er een boodschap.

Profiel van Rene van der Gijp

Inzetbaarheid:

 

Onderwerpen:

Teambuilding Samenwerking Sport Teamsport
 

Talen:

Nederlands