Biografie Ronald van Zetten

Lees meer over Ronald van Zetten

Ronald van Zetten is voormalig directeur van de HEMA. Sinds 2003 mocht hij zich CEO van deze franchiseorganisatie noemen. HEMA heeft winkels in Frankrijk, België, Duitsland, Spanje, Luxemburg, en sinds kort ook in Engeland. Wij kennen de HEMA vooral van haar rookworsten en tompoezen, maar wie was het gezicht achter de HEMA eigenlijk?

Van Zetten werd in 1962 in Baarn geboren. Op zijn zestiende rondt hij de havo af en gaat hij als vakkenvuller aan de slag bij de plaatselijke supermarkt. Na drie jaar besluit hij toch verder te studeren en begint hij cursussen en haalt zijn marketingdiploma's Nima A, B en C. Uiteindelijk gaat Ronald van Zetten de hbo-opleiding commercieële bedrijfskunde doen.

Op zijn 33e is Van Zetten al manager van een aantal filialen van supermarktketen Super de Boer. Naast zijn werkzaamheden als manager schrijft hij ook artikelen over het structureren van bedrijfsvoering voor lokale ondernemers. Deze artikelen worden een groot succes bij veel ondernemers. In de jaren negentig maakt Ronald van Zetten de overstap naar de drogisterijketen DA, waar hij hoofd commercie wordt. In 1998 wordt hij directielid bij bouwmarkt Praxis en in 2000 wordt hij directeur sales and services bij Albert Heijn.

In 2003 wordt Ronald van Zetten CEO van de HEMA. Tussen 2003 en 2010 worden 215 nieuwe HEMA filialen geopend. Onder zijn leiding opende HEMA naast Nederland ook vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland. In april 2015 besluit Van Zetten om te stoppen bij de HEMA.