Dagvoorzitter Sara Kroos - Foto: (c) Lilian van Rooij

Foto: (c) Lilian van Rooij

Sara Kroos als dagvoorzitter

Sara is een humoristische en spontane dagvoorzitter die de sfeer en energie in de zaal altijd op pij

Onderwerpen:

Inzetbaarheid:

Talen:

Prijs indicatie

Op aanvraag

Lees meer over Sara Kroos

Biografie Sara Kroos

Sara werd geboren op 5 april 1981 te Wijngaarden Zuid-Holland, op de Dag Des Heeren. Er gingen haar geen broers of zusters voor en deze volgden evenmin. Sara bracht het eerste gedeelte van haar jeugd door op een boerderij in de oerhollandsche polder om rond haar vijfde levensjaar te verhuizen naar de bosrijke omgeving van Nijmegen. Tegen de tijd dat Sara naar de middelbare school ging, kregen haar ouders heimwee naar het platteland en ruilden zij het heuvelachtige Gelderland in voor de weide vlaktes van Zuid Holland. In een klein dorpje genaamd Groot Ammers - onder de rook van Dordrecht - bracht Sara haar hele middelbare schooltijd door. 

Sara's eerste tournee-gevoel werd al vroeg ontwikkeld, door de anderhalf uur durende busritten van Groot Ammers naar Amsterdam, om daar van haar zakgeld in het weekend het theater te bezoeken.Na een rumoerige middelbare schooltijd aan de Willem de Zwijger School te Schoonhoven deed Sara auditie op de schrijfopleiding van de toneelschool te Utrecht, werd daar aangenomen om vervolgens drie maanden later weer te vertrekken. Op haar 18e levensjaar stapte Sara met wat losse teksten en een stuk of vier akkoorden op de piano De Burcht in Leiden binnen om mee te doen aan de selectie van het Leids Cabaret Festival 2000, en mocht zij door naar de kwart-, halve en finale in de Leidse Schouwburg. Aldaar won zij de publieksprijs en kreeg zij een plek bij het impresariaat  van Harry Kies. 

Sara deed een korte tournee met het half uur Honger dat zij in Leiden had gespeeld, breidde dit gestaag uit naar een uur en ging in 2001 in de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg te Utrecht in première met haar debuutvoorstelling Honger. Inmiddels ging zij op zang-, spraak-, schrijf-, piano-, spel-, kook- en rijles en nam regisseuse Jessica Borst haar bij de hand en coach Adelheid Roosen haar bij de vuist. Zij werkten ook met Sara aan haar tweede programma Lam, waarnaast Martijn Breebaart voor de muzikale coaching tekende. 

Sara maakte een aantal tv-seizoenen deel uit van het vaste team van de populaire BNN improcomedy serie De Lama's. Hiermee wonnen zij in 2006 de Televizierring. In die tijd speelde Sara ook haar eigen derde theatervoorstelling Zoetgevooisd, en maakte zij twee seizoenen achtereen deel uit van de Kerstshow van Karin Bloemen. 

Samen met Jessica Borst voor regie, Martijn Breebaart op toetsen en Bas Mulder op gitaar, en voor techniek CJ Otten en Pernel van Herpt tourde Zoetgevooisd twee jaar door het gansche land. Zoetgevooisd won de belangrijke cabaretpijs " Neerlands Hoop " in 2007.

In het theaterseizoen 2008/2009 speelt Sara haar voorstelling BRIES. Deze voorstelling is genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor de theatermaker met de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen.

De jury: "Bries is met grote liefde en inzicht gemaakt en Kroos toont haarscherp haar persoonlijkheid en de heftige dilemma's die deze opleveren. Hier staat een volwassen theatervrouw, een groot authentiek talent, dat niet genoeg gekoesterd kan worden."

Sinds 2008 is Sara ambassadrice van de Jeugdzorg.

In 2009 vertolkte zij de rol van vrouw van de Minister, in de serie Sorry Minister. Daarnaast kwam een langgekoesterde droom uit: haar eerste Nederlandstalige popcd!

Bijdragen van o.a. Daniel Lohues en Arthur Japin maken dit album tot een waar genot voor het gehoor. Met Fluitsma en Van Tijn als creative producers behoort dit album tot de nederlandstalige top. Sara raast dit seizoen als een wervelwind langs de Nederlandse theaters met haar gelijknamige theaterprogramma BOHEEMS. Sara’s album BOHEEMS is een feest zonder schaamte. Een feest zoals een goed feest hoort te zijn: vol, zinderend, verleidelijk en bovenal vrolijk en energiek. Up-tempo pop naast subtiele ingetogen liedjes. Sara heeft het lef om zacht te durven zijn in een harde wereld, slechts gewapend met humor en vastberadenheid.

Tegelijk met de release van het popalbum ging ook haar 5e theaterprogramma Boheems in premiere.

Tot dusver maakte Sara Kroos 4 zeer persoonlijke voorstellingen die synchroon liepen met haar eigen ontwikkeling. 

Dit vierluik werd waardig afgesloten met: ‘Dit is een aarzelend begin’, het slotlied van BRIES.

Tijd voor iets nieuws! Tijd om het leven te vieren!

Sara heeft wel even genoeg getrapt en afgerekend, ruim baan nu voor schoonheid en speelsheid. Het blijft een Kroos, dus het gevaar en de uitdaging blijven altijd aanwezig. Sara wil ontregelen en open en vrij zijn. En vrij maken. BOHEEMS is zonder schaamte; een feest van liefde, waarheid, seks en vrolijkheid. BOHEEMS is een feest zoals een goed feest hoort te zijn: vol, zinderend, verleidelijk en bovenal vrolijk en energiek. BOHEEMS is een voorstelling van Sara met meer muziek dan voorheen: met naast Martijn Breebaart als vaste bandleider, drie extra muzikanten en Sara vaker achter de vleugel.  

Het nummer Nachtkaravaan won op 25 april 2010 de Annie M.G. Schmidtprijs 2009

In 2011 begon Sara aan haar zesde programma "Voor de Leeuwen" dat begon met improvisaties in kleine zalen.

Dagvoorzitter (met cabaret)

Sara kan uw bijeenkomst, symposium of evenement op humoristische wijze presenteren. Hierbij schuwt zij improvisatie met de bezoekers niet. Op basis van voorgesprekken bepaalt zij met U de invalshoek van de presentatie.

Sara Kroos verzorgt als dagvoorzitter lezingen over uiteenlopende onderwerpen:

Vrijblijvende informatie aanvragen Sara Kroos

Ik ontvang graag geheel vrijblijvend een offerte van dagvoorzitter Sara Kroos.

Wilt u Sara Kroos boeken voor uw evenement? Voor informatie over boekingen of het checken van beschikbaarheid op een bepaalde datum kunt u bovenstaand formulier gebruiken.

Dagvoorzitter Sara Kroos boeken voor uw evenement?

Wilt u Sara Kroos inzetten als dagvoorzitter voor een lezing tijdens uw evenement of bijeenkomst, neem dan contact met ons op. Dit kan door het invullen van het boekingsformulier, een e-mail sturen voor de mogelijkheden of neem telefonisch contact met ons op.

0321 317 121 020 637 0266   stuur ons een email

Meer informatie over Sara Kroos

Referenties van Sara Kroos

-
Meer referenties Sara Kroos

Sara Kroos inhuren als dagvoorzitter, wij helpen u graag bij uw boeking

Bel ons op 0321 - 317 121 of 020 - 637 0266,  of stuur een e-mail info@hetsprekersburo.nl

Bekijk ons volledige aanbod
Ruim 20 jaar ervaring
Breed aanbod aan sprekers en dagvoorzitters
Persoonlijke benadering
Doeltreffende en inspirerende sprekers
Offerte binnen 1 dag
Flexibel, snel en service gericht

Wellicht dat één van deze sprekers ook voor u interessant zijn:

 • Herman Wijffels

  Herman Wijffels

  Econoom en oud-directielid van Rabobank Nederland. In zijn lezingen vertelt deze spreker over financiën en de economie.
  Bekijk profiel

 • Cor Hospes

  Cor Hospes

  Freelance journalist die spreker is op het gebied van lifestyle en marketingcommunicatie.
  Bekijk profiel

 • Rudolph van Veen

  Rudolph van Veen

  Als motivatie spreker geeft kok Rudolph van Veen aan de hand van voorbeelden een inzage in zijn ernerverende carrière.
  Bekijk profiel

 • Willem Vermeend

  Willem Vermeend

  Door zijn grote kennis van politiek en ondernemen en zijn flinke dosis humor is hij een uitstekende en boeiende spreker.
  Bekijk profiel

 • Thomas Luttikhold

  Thomas Luttikhold

  Thomas is een jonge, enthousiaste horecaondernemer. Tijdens zijn lezing spreekt hij over duurzaamheid en food waste.
  Bekijk profiel

 • Bas Haring

  Bas Haring

  Bas is hoogleraar op de Universiteit van Leiden en probeert als spreker op een toegankelijke manier de wetenschap uit te leggen.
  Bekijk profiel

 • Remco Claassen

  Remco Claassen

  Een rebelse spreker, trainer en auteur. Thema's als leiderschap en effectiviteit staan centraal, maar met een knipoog!
  Bekijk profiel

 • Marjet Rutten

  Marjet Rutten

  Marjet is een spreker die een uitdagende lezing geeft over de vernieuwing en toekomst in de bouw, vastgoed en installatie.
  Bekijk profiel

 • Rijn Vogelaar

  Rijn Vogelaar

  Deze spreker weet alles over klantrelaties, aanbevelingsgedrag, social networking en zogenaamde 'superpromoters'.
  Bekijk profiel

 • Heleen van Royen

  Heleen van Royen

  Heleen van Royen is een succesvolle auteur die te boeken is voor een lezing of als discussieleider. Geen onderwerp is haar te gek.
  Bekijk profiel