Een trendwatcher wordt ook wel aangeduid met de term futuroloog. Het is de taak van een trendwatcher om verschillende lijfstijlen en trends te analyseren.

Een trendwatcher spreekt, op basis van informatie, zijn verwachtingen uit over toekomstige ontwikkelingen. Om aan deze informatie te komen is het belangrijk dagelijks alle relevante bronnen te raadplegen. Denk hierbij aan de belangrijke kranten, bladen, websites, blogs etc. Deze bronnen bijhouden is dus een must. Ook zijn de uitslagen van markt- en consumentenonderzoeken van belang voor een trendwatcher, deze uitslagen geven immers aan wat er leeft in de maatschappij.

Ook is reizen, het bezoeken van belangrijke exposities, winkels en tentoonstellingen is van belang voor het verkrijgen van relevante informatie. Twee trendwatchers weten meer dan een, en daarom hebben veel trendwatchers zogenoemde trendspotters in dienst.

Trendspotters signaleren trends en praten met de consumenten. Vervolgens berichten zij over hun bevindingen. Al deze verkregen informatie wordt geordend, geanalyseerd en er wordt een betekenis aan gegeven. Van al deze informatie wordt verslag gedaan in een trendrapport of een trendboek. Hierin staat wat er in de maatschappij leeft, de stemming van de maatschappij. Dit is tevens het product wat een trendwatcher verkoopt. Ook geven trendwatchers veel lezingen en presentaties over hun bevindingen.

TrendWatcher Of The Year Awards

De TrendWatcher Of The Year Awards, kortweg de TWOTY Awards, wordt jaarlijks georganiseerd door het trendblad eYe. eYe geeft aan het beroep op deze manier positief te willen belichten en de onduidelijkheid omtrent het beroep op the heffen. Een vakjury nomineert vijf trendwatchers die belangrijk zijn voor het vak.

Niet alleen wordt de Trendwatcher Of The Year uitgeroepen, ook zijn er prijzen voor bijvoorbeeld de Trendsetter Of The Year en Upcoming Talent Of The Year. Dit jaar is de uitreiking van TrendWatcher Of The Year Awards op 21 april 2010 in de studio van MTV Networks.

Trendwatchers

Neem contact op

Voor meer informatie over Het Sprekersburo, kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens. Het Sprekersburo is gevestigd in Dronten.

Afspraken kunt u maken via info@hetsprekersburo.nl of bellen via onderstaand telefoonnummer.

Het Sprekersburo

Het Sprekersburo
Postbus 32
8250 AA Dronten

Bezoekadres:
De Dieze 34e
8253 PS Dronten
0321 - 317 121
e-mail

© 2010 - 2016 Het Sprekersburo powered by Triple Blue Group