Het grote interviewgala 2015

Lees er alles over in nieuwsbericht!

Het grote interviewgala 2015

Op 11 maart vindt voor de vijfde keer Het Grote Interviewgala plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam. We zoomen in op de dreigende teloorgang van het diepte-interview. 's Lands beste journalisten, studenten journalistiek, wetenschappers, andere vakidioten, kijkers, lezers én luisteraars komen naar de Stadsschouwburg Amsterdam voor het avondvullende programma op diverse locaties in de schouwburg.

Onder hen Patrick Lodiers, Jojanneke van den Berge, Wilfried de Jong en initiatiefnemer Frénk van der Linden. Een avond vol inside information, live interviews, tips & tricks, masterclasses en reconstructies van spraakmakende interviews uit het verleden. Op deze avond worden bovendien de genomineerden voor de InterviewTegel bekend gemaakt.

Hoe redden we het diepte-interview?

Dit jaar nemen we het kwalitatieve diepte-interview onder de loep. Is daar nog animo voor in deze multimediale tijd, waarin haast aan de orde van de dag is en we maar niet lijken te ontsnappen aan de vluchtigheid? Hoe realiseer je in de tijd van soundbites en slinkende budgetten als journalist nog goede diepgaande interviews? En is het wantrouwen tegenover de media niet te groot om nog diepgaande informatie te kunnen verkrijgen?

Kortom: is er nog een publiek met interesse in diepte-interviews en kunnen journalisten ze nog maken? In panels en masterclasses bespreken we peilingen en interviews, op zoek naar meer inzicht.

Spraakmakende gasten

Een greep uit de lange lijst met interessante gasten:

Wilfried de Jong, sportfanaat en oud-presentator van 24 uur met... en het succesvolle programmaZomergasten (2013-2014), momenteel te zien op televisie met zijn eigen programma Fotostudio de Jong; Jojanneke van den Berge die zich voor de actuele documentaireserie Jojanneke in de Prostitutie twee jaar lang in de wereld van prostitutie en mensenhandel begaf; Patrick Lodiers bekend van het spraakmakende De Grote Donorshow, maar ook presentator van programma's zoals De Reünie en het aangrijpende Over mijn Lijk; Coen Verbraak journalist en presentator van Kijken in de Ziel waaruit het opvallende interview met Rijkman Groenink werd bekroond met de Sonja Barend Award; Kees Jansma voormalig perschef van Oranje en sportpresentator bij onder meer Fox Sports; en politiek verslaggeefster Wouke van Scherrenburg. Aan haar was de befaamde uitspraak van Pim Fortuyn gericht: "Mevrouw, ga lekker naar huis, koken, veel beter."

Wat: Het Grote Interviewgala
Wanneer: wo 11 maart
Tijd: 19.30 uur
Waar: Stadsschouwburg Amsterdam (Leidseplein 26)

Meer info & kaarten: www.ssba.nl/interviewgala

Het Grote Interviewgala is een initiatief van Frénk van der Linden en Freddy van Thijn in samenwerking met Stadsschouwburg Amsterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door: Motivaction, INTERVIEWplus, KRO/NCRV, VPRO, Uitgeverij Coutinho en EO.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

30-10-2018

Michel van Egmond komt met vervolg op boek Wim Kieft - De Terugkeer

Michel van Egmond beschrijft in De Terugkeer hoe Wim Kieft de confrontatie met zijn eigen geschiedenis opnieuw aangaat.

Lees meer

29-10-2018

Triomftocht van Max Verstappen in Grote Prijs van Mexico

Afgelopen zondag -28 oktober 2018- behaalde Max Verstappen zijn vijfde zeggen van de Formule 1 en dit keer de Grote Prijs van Mexico.

Lees meer

11-10-2018

Duurzaam ondernemen en inspirerend leidinggeven

Een terugblik op 2018 en een indringend vooruitzicht op 2019.

Lees meer

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

Bekijk alle nieuws