Peter Joosten boeken als spreker voor een inspirerende lezing doe je bij Het Sprekersburo.

Peter Joosten

Tijdens zijn lezingen spreekt hij over biohacking, supermens, gezondsheidszorg, overheid en technologische trends.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Lezingen
 • Lezingen op maat
 • Webinars

Tarief categorie spreker

€ 2.000 tot € 3.500

Om Peter Joosten te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Peter Joosten boeken als spreker

Futurist, gastdocent, biohacker en spreker

Peter Joosten MSc. is biohacker en toekomstdenker. Hij studeerde bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde verschillende opleidingen in de journalistiek, waaronder de opleiding Università Europea di Roma in Italië en de UNESCO Chair in Bioethics and Human Rights.

Als auteur heeft hij onder andere de boeken "Biohacking" en "Supermens" uitgebracht. Met zijn maandelijkse podcast "Supermens" praat hij samen met host Susan Dullink over technologie, mensverbetering en andere interessante artikelen.

Tijdens zijn lezingen en webinars spreekt Peter over technologische trends, zorginnovatie en de supermens. Hij geeft onder andere antwoord op de vraag wat de impact is van deze ontwikkelingen op het bedrijfsleven, de gezondheidszorg, het onderwijs, de overheid en de maatschappij. 

Zijn lezingen zijn inspirerend, prikkelend, maar vooral praktisch van aard. Daarnaast weet hij met concrete voorbeelden en interactie zijn publiek betrokken te houden en gaan ze na afloop met waardevolle inzichten en bruikbare handvatten naar huis.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Peter Joosten

Peter Joosten verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Peter Joosten kan ook een lezing op maat verzorgen.

Presentaties of webinar van Peter Joosten?

De gezondheidszorg staat onder druk. Door de toenemende levensverwachting hebben steeds meer mensen voor langere tijd zorg nodig. Daarnaast zijn er minder mensen bereid om in de gezondheidszorg te werken, worden patiënten steeds assertiever en leggen pandemieën (zoals het coronavirus) een enorm beslag op het zorgstelsel.  

Deze ontwikkelingen worden ook nog eens vergezeld door de enorme technologische vooruitgang binnen en buiten de zorg. Voorbeelden hiervan zijn de diensten van grote techbedrijven als Amazon, Google en Apple, de toename van big data en kunstmatige intelligentie en biotechnologische ontwikkelingen als CRISPR/cas9, stamceltherapie en organoïden.

In zijn lezingen geeft hij een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen, mogelijkheden en uitdagingen in de zorg. Peter zijn insteek is praktisch, met veel concrete voorbeelden en interactie met het publiek.

We worden continu geconfronteerd met technologische en maatschappelijke veranderingen. Sterker nog, het tempo versnelt waarin nieuwe ontwikkelingen zich aandienen. Hoe ziet de toekomst eruit? Hoe kan jij je organisatie hierop voorbereiden?

Peter Joosten zijn expertise is biohacking en mensverbetering. Dit betekent dat technologische ontwikkelingen niet alleen invloed hebben op de buitenwereld, maar ook op de mens zelf. Wat zijn de gevolgen hiervan op organisaties, de overheid, het onderwijs en de samenleving? Hoe ziet de toekomst van de mens eruit?

In zijn lezingen geeft Peter een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen, mogelijkheden en uitdagingen. Mijn insteek is praktisch, met veel concrete voorbeelden en interactie met het publiek.

Wat zijn de meest relevante megatrends & technologische ontwikkelingen voor je organisatie? Welke acties kun je nu nemen om beter voorbereid te zijn op de toekomst?

Wat zijn de kansen en bedreigingen van nieuwe zorgtechnologie zoals big data, kunstmatige intelligentie, robotisering, virtual reality en biotechnologie? Hoe kunnen zorgprofessionals zelf aan de slag met innovatie?

Hoe vormt technologie ons als mens, onze organisaties en de samenleving als geheel? Hoe maken ambtenaren, bestuurders en politici hun organisatie toekomstbestendig?

Hoe kunnen we de mens met wetenschap en technologie verbeteren? Welke impact heeft dit op ons als mens, bedrijven en de maatschappij?

Peter Joosten op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Peter Joosten? Wil je een voorproefje van zijn lezingen krijgen? Bekijk dan de YouTube video's hieronder.

Supermens, verhalen & ethiek

Trends 2040: Technologie

The ultimate lifehack? A synergy of habits, health and gadgets. TEDxDelft

Biografie Peter Joosten

Lees meer over Spreker Peter Joosten

Peter Joosten MSc. heeft aan de Rijksuniversiteit Groningen Bedrijfskunde en Journalistiek gestudeerd. Naast blogger en podcaster (Biohacking Impact podcast) is hij spreker bij diverse bedrijven, instellingen en evenementen, waaronder TEDx, Biohacker Summit, ASML, KPN en Calco IT. Hij is auteur van het boek 'Biohacking. De Toekomst van de Maakbare Mens' dat gaat over mensverbetering en de impact van technologie op de mens. 

Peter is als gastdocent verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven (Master Human Technology Interaction) Bildung Academie van de Universiteit Leiden (thema: zorginnovatie) en de School voor Journalistiek, Hogeschool van Utrecht (thema: mensverbetering). 

Peter wordt daarnaast regelmatig geïnterviewd voor televisieprogramma’s, kranten, radio en magazines over biohacking en de impact van technologie op de mens (waaronder RTL5, BNNVARA, Radio 1, Men’s Health, BNR Nieuwsradio, Volkskrant, Tegenlicht en De Correspondent).


Deel deze pagina

Podcast Peter Joosten

Supermens

Peter Joosten en host Susan Dullink praten in een maandelijkse podcast over technologie, opvallende ontwikkelingen in mensverbetering, de toekomst van de mens, boeiende boeken, interessante artikelen, popcultuur en nog veel meer.

Luister en abonneer op Spotify Bekijk meer podcasts

Aanbevelingen voor Peter Joosten

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Peter Joosten. Lees de enthousiaste reacties.

Het NVTG college was zeer geslaagd. We kregen zeer goede feedback over de kwaliteit van Peter Joosten en de geboden inhoud van de presentatie.

Nederlandse Vereniging voor Technologie in de Gezondheidszorg

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Peter Joosten:

 • ASML
 • OIZ
 • Fontys Hogescholen
 • Erasmus Medisch Centrum
 • Darefeest Antwerpen
 • Boston Consulting Group
 • Onderwijs Stichting de Driesprong

Beoordelingen

Lezingen van Peter Joosten

Opdrachtgevers beoordeelden de lezing van Peter Joosten gemiddeld met een 0.0 / 10 (1 beoordelingen).

Peter Joosten inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Peter Joosten.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Peter Joosten via Het Sprekersburo. Wil je Peter Joosten inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Peter Joosten

Het boeken van Peter Joosten is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Peter Joosten heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Peter Joosten plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Peter Joosten.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Peter Joosten helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Peter Joosten de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Peter Joosten aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Peter Joosten te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Peter Joosten het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Een eerste indicatie voor boekingen binnen Nederland: de prijs ligt tussen 2.000 en 3.500 euro voor een lezing en is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals lengte van de lezing, welke voertaal, het programma en de doelgroep. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Peter Joosten spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Andere sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook interessant zijn.

Marjet Rutten

Marjet Rutten

Eva de Mol

Eva de Mol

Dr. Eva de Mol is expert op gebied van ondernemerschap, innovatie, wetenschap, ai en investeringen.

Myrthe Meurders

Myrthe Meurders

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Peter Joosten.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.