Tom van 't Hek nieuwe presentator bij BNR Nieuwsradio

Lees er alles over in nieuwsbericht!

Tom van 't Hek nieuwe presentator bij BNR Nieuwsradio

Tom van 't Hek is de nieuwe presentator van het ochtendprogramma van BNR Nieuwsradio. Van 't Hek is vanaf maandag 3 juni a.s. elke ochtend tussen 06.00 en 9.30 te horen op BNR.

De presentator komt van de NOS waar hij werkte voor Langs de Lijn, Radio Tour de France en het Radio 1 Journaal.

Tom van 't Hek: "Na lange tijd met veel plezier voor de NOS te hebben gewerkt, was dit een kans die ik niet kon laten lopen. BNR Nieuwsradio biedt mij de gelegenheid om elke dag het belangrijkste nieuwsprogramma te presenteren. Ik luisterde al veel naar BNR en heb het altijd een buitengewoon prettige en professionele zender gevonden. Ik ben blij dat ik het BNR-team kan komen versterken."

Hoofdredacteur Sjors Fröhlich van BNR Nieuwsradio is erg enthousiast over de komst van Tom van 't Hek. "Tom is een van de beste presentatoren van de Nederlandse radio. Hij verstaat de kunst om persoonlijkheid te combineren met journalistiek inzicht. Bovendien is het heerlijk om af en toe wat relativering te horen. Tom stond letterlijk bovenaan mijn lijstje, dus ik ben erg blij dat hij voor BNR gekozen heeft." Fröhlich en Van 't Hek werkten vorig jaar samen in de Radio 1 Sportzomer. "Daar liet Tom horen dat hij van sportpresentator is uitgegroeid tot een allround nieuwspresentator", aldus Sjors Fröhlich.

Brede interesse

Van 't Hek zei daar bij zijn 'presentatie' op BNR zelf over: "Ik word enorm met sport geassocieerd. Dat is ook logisch. Ik heb daar op allerlei manieren in gezeten. Dat is een grote passie waar ik ook niet zomaar ineens afstand van zal doen. Ik zie het ook niet als hoger en lager, maar ik heb altijd een veel bredere interesse gehad dan de hockeybal, voetbal of pingpongbal. Ik ben altijd heel breed geïnteresseerd geweest, durf ik van mezelf te zeggen. Ik doe al jaren veel congressen en dingen in allerlei branches en sectoren die ik aan elkaar praat. Dus maatschappelijk ben ik zeer geïnteresseerd. Dit is een prachtige kans die twee dingen te combineren.”

Als er aanleiding toe is, moet sportnieuws zeker in een nieuwsprogramma komen, vindt de nieuwe BNR-aanwinst. "Maar het moet juist heel goed hand in hand kunnen gaan. Bij sport moet je wel opletten dat niet alles wat sport is, nieuws wordt. Het moet wel aan een bepaalde ondergrens voldoen."

Humberto Tan

Tom van 't Hek is de opvolger van Humberto Tan die onlangs stopte met zijn ochtendprogramma bij BNR Nieuwsradio.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

30-10-2018

Michel van Egmond komt met vervolg op boek Wim Kieft - De Terugkeer

Michel van Egmond beschrijft in De Terugkeer hoe Wim Kieft de confrontatie met zijn eigen geschiedenis opnieuw aangaat.

Lees meer

29-10-2018

Triomftocht van Max Verstappen in Grote Prijs van Mexico

Afgelopen zondag -28 oktober 2018- behaalde Max Verstappen zijn vijfde zeggen van de Formule 1 en dit keer de Grote Prijs van Mexico.

Lees meer

11-10-2018

Duurzaam ondernemen en inspirerend leidinggeven

Een terugblik op 2018 en een indringend vooruitzicht op 2019.

Lees meer

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

Bekijk alle nieuws