Presentator Wilfred Genee - Foto: (c) Wilfred Genee

Foto: (c) Wilfred Genee

Wilfred Genee als presentator

Uitgesproken, adrem maar bovenal een sportliefhebber

Lees meer over Wilfred Genee

Biografie Wilfred Genee

Wilfred Genee, geboren op 27 juli 1967 te Leeuwarden, groeit op in Leeuwarden. Na het Gymnasium te hebben afgerond, begint hij aan de studie Burgerlijk en Sociaal-economisch recht, hoewel hij eigenlijk cabaretier had willen worden. Zij studie vindt hij niet veel aan, hij vindt zijn werk bij TV Noord veel leuker. Na zijn studie besluit Wilfred het televisiewereldje in te stappen. Hij werkt onder meer voor de Lokale Omroep Groningen, Filmnet, Sport 7 en SBS6. 

Wanneer hij aan de slag gaat bij RTL5 wordt hij presentator van het voetbalprogramma 'Voetbal Insite', waar hij met vaste deskundige Johan Derksen het voetbal onder de loep neemt. Verder presenteert hij programma's waarin het Engels en Duits voetbal centraal staat. Wilfred groeit uit tot een goede presentator, en wordt de vaste invaller van Beau van Erven Dorens in 'RTL Boulevard'. Naast presenteren, schrijft hij ook columns in het voetbalblad 'Nummer 14' en in 'De Telegraaf'. 

Wilfred heeft vroeger al eens gezegd dat hij 'de nieuwe Mart Smeets' wil worden. Deze droom komt nu voor hem uit bij Talpa. Hij is presentator van 'De Wedstrijden', het programma dat verantwoordelijk is voor de samenvattingen van alle voetbalwedstrijden uit de Eredivisie. Daarna presenteert hij deze zomer met Maarten Spanjer 'Aruba Beach Footvolley 2005'. Op het warme Aruba strijden vele topvoetballers om de felbegeerde beker. 

In 2007 werd bekend gemaakt dat RTL Nederland de zender Tien zou overnemen waardoor Genee weer terug is bij zijn oude werkgever RTL. Vanaf dat moment presenteert hij opnieuw de talkshow 'Voetbal Insite', met vaste gasten Johan Derksen en Willem van Hanegem.

Vanaf september 2008 presenteert hij bij RTL7 de show 'Voetbal International', genoemd naar het gelijknamige blad waar Johan Derksen hoofdredacteur van is. Naast Derksen is ook oud-voetballer René van der Gijp een van de wisselende gasten. Na het programma doet Wilfred Genee ook de samenvattingen van de Jupiler League.

Rond de Tour de France 2011 presenteert Wilfred Genee het nieuwe zomerse programma 'Tour du Jour', een sporttalkshow waarin de Tour de France centraal staat. In het programma zijn wisselende deskundigen aanwezig zoals Gert Jacobs, Danny Nelissen, Steven Rooks, Leo van Vliet en Michael Boogerd.

Vrijblijvende informatie aanvragen Wilfred Genee

Ik ontvang graag geheel vrijblijvend een offerte van presentator Wilfred Genee.

Wilt u Wilfred Genee boeken voor uw evenement? Voor informatie over boekingen of het checken van beschikbaarheid op een bepaalde datum kunt u bovenstaand formulier gebruiken.

Presentator Wilfred Genee boeken voor uw evenement?

Wilt u Wilfred Genee inzetten als presentator voor een lezing tijdens uw evenement of bijeenkomst, neem dan contact met ons op. Dit kan door het invullen van het boekingsformulier, een e-mail sturen voor de mogelijkheden of neem telefonisch contact met ons op.

0321 317 121 020 637 0266

Meer informatie over Wilfred Genee

Wilfred Genee aanvragen, wij helpen u graag bij uw boeking

Bel ons 0321 - 317 121 - 020 - 637 0266  of stuur een e-mail info@hetsprekersburo.nl

Bekijk ons volledige aanbod

Meer presentatoren zoals Wilfred Genee:

 • Paulien Huizinga

  Miss Universe Nederland en presentatrice
  Bekijk profiel

 • Hans van Breukelen

  Ervaringsdeskundige op gebied van topsport en in het bedrijfsleven!
  Bekijk profiel

 • Edward van Cuilenborg

  Sportjournalist, presentator en auteur
  Bekijk profiel

 • Sipke Jan Bousema

  Presentator, programmamaker, (stem)acteur en producent
  Bekijk profiel

 • Kees Jansma

  Sportpresentator, producent en perschef van Oranje
  Bekijk profiel

 • Heleen van Royen

  Meest bekende en beruchte Nederlandse auteur
  Bekijk profiel

 • Hella Hueck

  Journalist en presentator bij RTL Nieuws en RTL Z.
  Bekijk profiel

 • Irene Moors

  TV-presentatrice 'Life & Cooking'
  Bekijk profiel

 • Wilfred Genee

  Uitgesproken, adrem maar bovenal een sportliefhebber
  Bekijk profiel

 • Renate Gerschtanowitz


  Bekijk profiel