Dagvoorzitter Arend Jan Boekesteijn - Foto: (c) Plaatjevankaatje

Arend Jan Boekestijn

Nederlands historicus en oud-Tweede Kamerlid voor de VVD-fractie. Arend Jan wordt als dagvoorzitter veel ingezet bij discussies.

Categorieën

Talen

Inzetbaarheid

Beschikbaar voor

Tarief categorie dagvoorzitter

Om Arend Jan Boekestijn te boeken als dagvoorzitter voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Dagvoorzitter

Arend Jan Boekestijn boeken als dagvoorzitter

Voormalig Tweede Kamerlid VVD, columnist, mediapersoonlijkheid, auteur, dagvoorzitter en spreker

Oud tweede kamer lid voor de VVD-fractie Beschikbaarheid aanvragen

Biografie Arend Jan Boekestijn

Lees meer over Arend Jan Boekestijn

Arend Jan Boekestijn, geboren op 27 september 1959 te Amstelveen, is Nederlands historicus en oud Tweede Kamer lid voor de VVD-fractie.

Na het VWO studeerde hij geschiedenis en politieke wetenschappen aan de Vrije Universiteit. Tussen 1986 en 1989 was Arend Jan verbonden aan het European University Institute te Florence. Vanaf 1989 is hij werkzaam bij de vakgroep geschiedenis van de Universiteit Utrecht. Zijn publicaties liggen op het terrein van de geschiedenis van het Europese statensysteem in de 19e en 20e eeuw en de geschiedenis van de Europese Integratie.

Tussen 2003 en 2006 was Arend Jan Boekestijn lid van de klankbordgroep van de Nederlandse Minister van Defensie. Vanaf november 2006 tot november 2009 was hij lid van de Tweede Kamer voor de VVD fractie met de portefeuilles defensie en ontwikkelingssamenwerking. In 2009 trad hij terug als Kamerlid door zijn openheid over de vertrouwelijke bijeenkomst met koningin Beatrix.

In datzelfde jaar verscheen zijn eerste boek ‘de prijs van een slecht geweten’, uitgegeven door Aspekt. In dit boek wordt de ontwikkelingsindustrie aan de kaak gesteld. Het boek behaalde onlangs zijn vierde druk. In 2013 verschijnt Een Onvolkomen Unie, een boek over Europa en de eurocrisis.

Voor het blad Elsevier is hij wekelijks buitenlandcolumnist en schrijft hij regelmatig voor de Volkskrant en het NRC-handelsblad. In het tv-programma Businessclass op zondagmorgen geeft hij iedere maand een analyse van de politieke situatie in Nederland en de Wereld.

Thema’s van Arenda Jan Boekestijn zijn over een breed scala aan economische-, politieke- en maatschappelijke actualiteiten.


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Arend Jan Boekestijn

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over Arend Jan Boekestijn als dagvoorzitter of gespreksleider. Lees de enthousiaste reacties.

We hebben Arend Jan Boekestijn voor de tweede keer ervaren als een dagvoorzitter met een scherpzinnige, humoristische en aimabele persoonlijkheid. Hij was bijzonder betrokken bij de voorbereiding van ons congres en had maximale belangstelling voor het onderwerp. Door zijn sturing vooraf en tijdens het congres als dagvoorzitter hebben we een zeer succesvol congres gehad dat met een acht door onze kritische doelgroep (van ruim vierhonderd personen) is gewaardeerd. Graag zullen we hem weer uitnodigen voor een eerstvolgende gelegenheid.

Centrale Organisatie Netwerk Notarissen

Arend Jan Boekestijn inhuren als dagvoorzitter voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Arend Jan Boekestijn.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van dagvoorzitter Arend Jan Boekestijn via Het Sprekersburo. Wil je Arend Jan Boekestijn inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het opvragen van een prijs kun je onderstaand formulier gebruiken.
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Arend Jan Boekestijn

Het boeken van Arend Jan Boekestijn als dagvoorzitter is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Arend Jan Boekestijn heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Arend Jan Boekestijn plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp/invulling en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de inzet van Arend Jan Boekestijn.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Arend Jan Boekestijn helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Arend Jan Boekestijn de belangrijkste inhoudelijk punten en het programma door. Het doel is om een programma te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan het evenement nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van het evenement zal Arend Jan Boekestijn aanwezig zijn op locatie.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Arend Jan Boekestijn te evalueren.

Veelgestelde vragen

Vergelijkbare dagvoorzitters

Ontdek andere dagvoorzitter en gespreksleiders in dezelfde categorie zoals Arend Jan Boekestijn! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde dagvoorzitters. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Ad van Wijk

Ad van Wijk

De topman van het jaar 2008 heeft drie wetten over energie waarover hij spreekt tijdens zijn inspirerende lezingen.

Herman Pleij

Herman Pleij

Eén van de beste sprekers van Nederland. Hij weet als geen ander zijn publiek enthousiast te maken over cultuur en geschiedenis.

Bernard Hammelburg

Bernard Hammelburg

Hij is buitenlandcommentator en host bij BNR Nieuwsradio. Zijn lezingen gaan over binnen- en buitenlandse politiek, Verenigde Staten en het Midden-Oosten.

Bernard Hammelburg

Bernard Hammelburg

Hij is buitenlandcommentator en host bij BNR Nieuwsradio. Zijn lezingen gaan over binnen- en buitenlandse politiek, Verenigde Staten en het Midden-Oosten.

Opzoek naar andere dagvoorzitters?

Overzicht alle dagvoorzitters

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een dagvoorzitter wilt boeken voor je volgende evenement of congres. Acht reden waarom je een dagvoorzitter boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan dagvoorzitters

Wij hebben een breed aanbod van dagvoorzitters in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste dagvoorzitter er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Arend Jan Boekestijn.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Doeltreffende dagvoorzitters

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.