Hennie van der Most ambassadeur van Rotterdam-Zuid

Lees er alles over in nieuwsbericht!

Hennie van der Most ambassadeur van Rotterdam-Zuid

ROTTERDAM - De Rotterdamse PvdA-wethouder Hamit Karakus heeft ondernemer Hennie van der Most uitgeroepen tot een symbool voor Rotterdam-Zuid.

Als het aan Karakus ligt, wordt de Overijsselse ondernemer, die in 2014 een pretpark opent op Zuid, het voorbeeld voor jongeren in het probleemgebied.

Karakus, als bestuurder verantwoordelijk voor Zuid, zou met hem graag naar onder meer scholen gaan om de jeugd te vertellen hoe je als ''kansarme jongere een grote ondernemer kunt worden’’, aldus de wethouder.

''Hij is zelf met niets begonnen en zie wat hij allemaal heeft bereikt. Dan ben je een voorbeeld voor anderen en zo’n symbool willen wij wel binnenhalen.’’

Rotterdam-Zuid kent veel sociale problemen. Daarom wil Karakus jongeren met problemen graag laten zien hoe het ook kan: ''Hij inspireert niet alleen jongeren, maar ook ondernemers. Dit initiatief heeft wat dat betreft een brede uitstraling.’’

Taalgebruik

Karakus is verheugd dat Van der Most nu een onderneming binnen de gemeentegrenzen heeft. ''Het is daardoor makkelijker om in de stad over een succesvol ondernemer te praten als diegene ook iets in Rotterdam heeft neergezet. Hij is een man die met zijn gewone taalgebruik jongeren aanspreekt."

Van der Most is een 'selfmade man'. Alles zet hij zelf op. "Dat komt omdat ik nog technische school heb gehad. Een architect heb ik hier niet nodig. Dan kan ik mijn portemonnee beter direct weggeven en het faillissement aanvragen."

Wars is hij ook van allerlei haalbaarheidsonderzoeken, geschreven door snelle, dure consultancy-bureaus. Van der Most werkt naar eigen zeggen op gevoel. Als hij in de AVR-gebouwen loopt, ziet hij direct welke attracties waar komen te staan. Hij is zelf ooit als krullenjongen begonnen en heeft nu familieparken tot een staalbedrijf.

Prijzen

Omdat hij kiest voor populaire prijzen die relatief ver onder de prijs van de gangbare attractieparken liggen, heeft hij veel retourbezoeken. Hij is de recreatieve prijsvechter. Andere projecten op Rotterdam-Zuid heeft hij nog niet gezien. "Nu eerst hier aan de slag."

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

30-10-2018

Michel van Egmond komt met vervolg op boek Wim Kieft - De Terugkeer

Michel van Egmond beschrijft in De Terugkeer hoe Wim Kieft de confrontatie met zijn eigen geschiedenis opnieuw aangaat.

Lees meer

29-10-2018

Triomftocht van Max Verstappen in Grote Prijs van Mexico

Afgelopen zondag -28 oktober 2018- behaalde Max Verstappen zijn vijfde zeggen van de Formule 1 en dit keer de Grote Prijs van Mexico.

Lees meer

11-10-2018

Duurzaam ondernemen en inspirerend leidinggeven

Een terugblik op 2018 en een indringend vooruitzicht op 2019.

Lees meer

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

Bekijk alle nieuws