Sacha de Boer stopt als anchor van het NOS Journaal

Lees er alles over in nieuwsbericht!

Sacha de Boer stopt als anchor van het NOS Journaal

Sacha de Boer stopt als anchor van het NOS Journaal om acht uur. Ze vertrekt na 17 jaar bij de NOS omdat ze zich wil richten op andere dingen. Dat meldt de omroep dinsdag. Op 3 mei zal De Boer voor het laatst het Journaal presenteren. “Met pijn in het hart neem ik afscheid van de NOS en mijn collega’s. Na 21 jaar dagelijkse deadlines heb ik enorme behoefte aan ‘slow journalism’. Geen waan van de dag, maar langer aan een verhaal werken. Dieper ergens op ingaan“, legt ze uit. 

De Boer wil zich meer toeleggen op haar werk als fotograaf. “Als journaalpresentator ben je generalist. Ik wil meer de kant op van een specialist; veel weten van weinig. En deze weg sla ik graag in samen met mijn fotocamera.”

Het is niet langer te combineren. “De afgelopen jaren heb ik mijn werk bij de NOS en fotografie goed kunnen combineren, maar mijn fotografie neemt zo’n vlucht dat ik steeds vaker interessante klussen moet weigeren.”

Het is volgens haar het juiste moment. “Nu ik tien jaar het Achtuurjournaal heb gepresenteerd, leek me dat een mooi moment om iets anders te gaan doen en me onder andere meer te gaan richten op fotografie.”

Hoofdredacteur Marcel Gelauff schrok van het nieuws. “Het is heel moeilijk voorstelbaar dat Sacha binnenkort niet meer bij ons is. Ik snap dat ze voor zichzelf een andere keus maakt, maar we zullen haar heel erg missen. Een van ons bekendste presentatoren gaat weg. Dat is nogal wat, maar het is haar natuurlijk zeer gegund!”

Ook algemeen directeur Jan de Jong heeft begrip voor haar keuze. “We zijn Sacha veel dank verschuldigd. Zij was jarenlang het gezicht en het visitekaartje van de NOS. Sacha verlaat de NOS op een koninklijke manier; zij kiest zelf voor iets heel anders. Dat geeft precies haar kracht weer. Sterk, onafhankelijk en ondernemend.”

De Boer kwam in 1996 bij de NOS. Aanvankelijk was ze ook verslaggever, later ging ze zich volledig toeleggen op presenteren.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

30-10-2018

Michel van Egmond komt met vervolg op boek Wim Kieft - De Terugkeer

Michel van Egmond beschrijft in De Terugkeer hoe Wim Kieft de confrontatie met zijn eigen geschiedenis opnieuw aangaat.

Lees meer

29-10-2018

Triomftocht van Max Verstappen in Grote Prijs van Mexico

Afgelopen zondag -28 oktober 2018- behaalde Max Verstappen zijn vijfde zeggen van de Formule 1 en dit keer de Grote Prijs van Mexico.

Lees meer

11-10-2018

Duurzaam ondernemen en inspirerend leidinggeven

Een terugblik op 2018 en een indringend vooruitzicht op 2019.

Lees meer

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

Bekijk alle nieuws