Sipke Jan Bousema inhuren als presentator voor je evenement

Sipke Jan Bousema

Wil je meer informatie ontvangen over prijs en beschikbaarheid van Sipke Jan Bousema?

Sipke Jan Bousema presenteert

Presentator, programmamaker, (stem)acteur en producent

Prijsindicatie

Op aanvraag (tarief voor een presentatie van Sipke Jan Bousema)

Onderwerpen

Talen

Inzetbaarheid

Verzoek om prijs en beschikbaarheid

Biografie Sipke Jan Bousema

Lees meer over Sipke Jan Bousema

Ontwikkeling, dát is het kernwoord voor Sipke Jan Bousema. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen waarmee hij zichzelf kan ontwikkelen, zijn horizon kan verbreden en anderen kan inspireren. En dat zat er al op jonge leeftijd in – evenals die ongekende drive waarmee hij zich stort op de doelen die hij zich stelt. Als 8-jarige weet de geboren Fries al wat hij wil: een carrière in Hilversum. En dat lukt, wanneer Sipke Jan op 16-jarige leeftijd naar Hilversum verhuist, een baantje bij de tv weet te bemachtigen en zich in hoog tempo opwerkt tot producer en itemregisseur van programma’s alsToen was geluk heel gewoon en KRO’s Ontbijt TV. 

Zijn presentatiedebuut maakt Bousema in 1999 bij SchoolTV Weekjournaal, gevolgd door Avro’s Kids for animals. Een debuut dat niet onopgemerkt blijft: in 2000 wordt hij door vakgenoten onderscheiden met een Academy Award voor Beste Nieuwkomer. In de jaren die volgen, presenteert Sipke Jan tientallen programma’s voor kinderen én volwassenen, zoals Wie is de Mol? Junior, Junior Songfestival, DoReWie?, Op de Bon, Cash op Zolder en Opsporing Verzocht. Voor series als Heartbeat, The Phone enMost Evil vervult hij de rol van voice-over. 

Hoewel het grote publiek Sipke Jan kent als presentator, is dat slechts één van zijn vele talenten. Zo is hij de bedenker van de programma’s Museumbendeen ZipZoo: Coördinaat X, dat in 2005 de Gouden Stuiver voor Beste Jeugdprogramma wint op het TelevizierRing Gala. 

Daarnaast is Bousema acteur. Hij is te zien in de film De Schippers van de Kameleon (‘03), in zijn eigen theaterproductie Sipke Jan en het mysterie van de magische bol (‘05) en in Sprookjesboom, de musical (‘10). Als stemacteur speelt hij in animatiefilms als Robots, Ice Age 2, The Meltdown en Alwin en de Chipmunks 1 & 2. 

Ook is Sipke Jan een bevlogen coach. Hij geeft presentaties en workshops aan organisaties variërend van Feyenoord en ABN/AMRO tot Stichting Lezen en Unicef. Voor die laatste kinderrechtenorganisatie vervult hij sinds 2001 bovendien een ambassadeursrol – en datzelfde geldt sinds 2010 voor De week van de mediawijsheid. Allround presentator, programmamaker, acteur, televisie- en theaterproducent, coach… Sipke Jan is een bevlogen en creatief multitalent. Hij weet jong én oud(er) voor zich te winnen… én hen te boeien!

Presentator

Als presentator wordt Sipke Jan Bousema gekenmerkt door zijn ongekende veelzijdigheid. Sinds zijn debuut in 1999 bij SchoolTV Weekjournaal (Teleac) maakte hij onder de AVRO-vlag tientallen programma’s voor zowel kinderen als volwassenen, variërend van puur informatieve programma’s tot groots familie-entertainment. Sinds oktober 2011 is Sipke Jan bij de NTR te zien o.a. als één van de vaste hosts van een gloednieuwe dagelijkse talkshow.


Deel deze pagina

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Sipke Jan Bousema.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie of een offerte van presentator Sipke Jan Bousema via Het Sprekersburo. Wilt u Sipke Jan Bousema inhuren voor uw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het controleren van beschikbaarheid op een bepaalde datum kunt u bovenstaand formulier gebruiken.

Vul je gegevens in

Hoe kunnen we je bereiken?

Vul je telefoonnummer en/of e-mailadres in. We kunnen je vaak sneller antwoord geven als je je telefoonnummer invult.

Waarover gaat je vraag?