Hart en hoofd open | Blog spreker Frénk van der Linden

Lees er alles over in onze blog!

Hart en hoofd open | Blog spreker Frénk van der Linden Warning: Undefined array key "interview_datum" in /data/www/hetsprekersburo.nl/www/item-blog.php on line 92     Warning: Undefined array key "article_author" in /data/www/hetsprekersburo.nl/www/item-blog.php on line 93

Hart en hoofd open | Blog spreker Frénk van der Linden

Geschreven door Frénk van der Linden

Waar leeft u? Wat bakt u ervan? Wie bemint u? Welke lessen heb u geleerd? Wanneer bekroop u het gevoel: ik begrijp mezelf, mijn leven, mijn werk?

Als portretterend interviewer, werkzaam voor kwaliteitskranten, radio en televisie, stel ik ongeremd vragen over god, geld, macht, liefde en alle mogelijke andere onderwerpen. Aan sporters als Johan Cruijff ('Voor sommige spelers is seks voor de wedstrijd achteraf het beste excuus'). Aan bankiers als Gerrit Zalm ('Ik heb een minderwaardigheidscomplex'). Aan cabaretiers als Freek de Jonge ('Ik ben verslaafd aan mezelf'). Aan musici als Anouk ('Geluk is voor mij een onprettig gevoel'). Aan ondernemers als Freddy Heineken ('Ik was al ruimschoots getikt voordat ik werd ontvoerd').

Interview met Humberto Tan over zijn passie.

Nieuwsgierigheid, ben ik gaan inzien, is een groot kapitaal. Het stelt je in staat hart en hoofd van je gesprekspartner te openen, werkelijk contact te maken en je ten diepste te verstaan met de persoon aan de overkant van de tafel.

Andere trainen in het vraag/antwoordspel

In de loop van de veertig journalistieke jaren die achter me liggen, is mijn werk hoe langer hoe meer een studie geworden van de bronnen waaruit onze vragen opwellen, de wijze waarop we die vragen hanteren, en de kansen en valkuilen die zich daarbij voordoen. Door het afnemen van duizenden interviews ben ik zoveel ben gaan begrijpen van het vraag/antwoordspel dat ik anderen erin kan trainen.

Of het nu gaat om artsen of garagehouders, CEO's of therapeuten, leraren of duivenmelkers: we bedienen ons allemaal van dit gereedschap, van de conversatie, de gedachtenwisseling, het onderhoud. Alleen gaan we er regelmatig te lomp, te subtiel, te invoelend, te afstandelijk, te direct, te indirect, te brutaal, te lief mee om.

(Mini)Workshop op maat

Nieuwsgierigheid mag dan een groot kapitaal zijn, het rendement van die eigenschap is vaak gering, doordat menigeen de precieze mechanismen onvoldoende kent - en daarmee zowel zichzelf als de ander tekort doet. Mensen hierin verder helpen, door een (mini)cursus op maat, is naast interviewen een heuse passie van me geworden.

Ik ga graag het gesprek met u aan. Het begint met úw vraag.

Frénk van der Linden

Frénk van der Linden heeft veel mooie opdrachtgevers waar onder OnderwijsAdvies, Technische Unie, Stichting Lezen, Het PR Bureau, en verschillende gemeenten en ministeries. Voor Elba Media presenteerde Frénk van der Linden het Nationaal BT Congres. Editor in Chief van Elba Media: "Frénk was op dreef, lekker informeel en scherp. Met een personal touch bovendien die door de deelnemers werd gewaardeerd. Ik kijk terug op een geslaagd event, mede dankzij de goede leiding.".


Frénk van der Linden spreekt over uiteenlopende onderwerpen

  • Achter de schermen van de media: hoe werken dagbladen, nieuwsorganisaties, tijdschriften, omroepen?
  • Psychologie: wat maakt een mens tot wie hij of zij wordt?
  • Freddy Heineken, Ahmed Aboutaleb, Johan Cruijff, Neelie Kroes, Jaap van Zweden, Pim Fortuyn, Arnon Grunberg, Anouk en 1247 andere coryfeeën: wat leerde ik tijdens ontmoetingen met Nederlandse toppers, en wat hebt u daaraan?

Meer weten over Frénk van der Linden als spreker? Bekijk hier zijn profiel!

Deel deze blog: