Arend Jan Boekestijn boek je als spreker voor een inspirerende lezing bij Het Sprekersburo.

Arend Jan Boekestijn

Oud-Tweede Kamerlid Arend Jan geeft als spreker lezingen over o.a. de Eurocrises, onze samenleving en het politieke klimaat.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Columnist
 • Dagvoorzitter
 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Dagvoorzitterschappen
 • Lezingen
 • Lezingen op maat
 • Webinars

Tarief categorie spreker

€ 2.000 tot € 3.500

Om Arend Jan Boekestijn te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Arend Jan Boekestijn boeken als spreker

Voormalig Tweede Kamerlid VVD, columnist, mediapersoonlijkheid, auteur, dagvoorzitter en spreker

 • Voormalig Tweede Kamer lid voor VVD
 • Auteur van 'De prijs van een slecht geweten' en 'Een onvolkomen Unie'
 • Columnist voor o.a. 'Elsevier', 'NRC-handelsblad' en 'Volkskrant'
 • Podcast maker 'Europa draait door' en 'Boekestijn en de Wijk'

Arend Jan Boekestijn is historicus en verbonden aan de Universiteit Utrecht. Hij is docent-onderzoeker die zijn studies in geschiedenis en politieke wetenschappen heeft afgerond aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zijn expertise omvat de geschiedenis van het Europese statensysteem in de negentiende en twintigste eeuw, de Europese integratie, ontwikkelingshulp en veiligheidsbeleid.

Van 2003 tot 2006 maakte hij deel uit van de klankbordgroep van de Nederlandse Minister van Defensie. Van november 2006 tot november 2009 was hij als lid van de Tweede Kamer voor de VVD-fractie, waarbij hij verantwoordelijk was voor de portefeuilles defensie en ontwikkelingssamenwerking.

Hij is auteur van verschillende boeken waaronder “De prijs van een slecht geweten” en “Mijmeren overzee”.

Hij is lid van de commissie Vrede en Veiligheid van AIV en actief als podcastmaker. Samen met Tim de Wit maat hij de podcast "Europa Draait Door" voor de VPRO, en met Rob de Wijk maakt hij de podcast "Boekestijn en de Wijk" voor BNR Nieuwsradio. 

Tijdens zijn presentaties werpt hij zijn blik op de economische gevolgen van de hedendaagse geopolitieke veranderingen, en spreekt daarnaast over uiteenlopende onderwerpen zoals geschiedenis, filosofie, politiek, overheid, eurocrisis, leiderschap, veiligheid en terrorisme.

Arend Jan Boekestijn is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij Het Sprekersburo.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Arend Jan Boekestijn

Arend Jan Boekestijn verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Arend Jan Boekestijn kan ook een lezing op maat verzorgen.

1. Zeven manieren hoe ik op mijn werk mijn zin kan krijgen
2. Wat is nu eigenlijk een echte leider? Lezing over Churchill, De Gaulle, Bolkestein en Rutte
3. Waarom hulp in zijn huidige vorm Afrika kapot maakt en hoe het beter zou kunnen.
4. In welke wereld leven wij Nederlanders eigenlijk. Wat gaat er gebeuren met de VS, China en India? Hoe kunnen wij ons aanpassen aan de nieuwe geopolitieke verhoudingen?
5. Europa heeft een grote toekomst achter zich. Kan de EURO bestaan zonder politieke integratie? En kan de EU het wel eens worden over meer politieke integratie?
6. Welke lessen kunnen worden getrokken uit de interventie in Irak, Afghanistan en Libie? Kan men democratie exporteren? Hoe kan men een asymmetrische oorlog winnen? Wat betekent verlies van de VS voor de Wereld?
7. Analyse van de huidige politieke situatie. De voor en nadelen van een minderheidskabinet met een gedoogconstructie.
8. Prinsjesdagcommentaar
9. Hoe verhoudt de huidige economische crisis zich tot de vorige crises? Welke verschillen en overeenkomsten zijn er en welke lessen zou me daar uit kunnen trekken?
10. Waarom het kapitalisme door de crisis niet ten onder zal gaan. En waarom de markt nu ten onrechte zo’n slechte naam heeft gekregen?
11. Actualiteitencolleges over de politieke situatie in de VS, over de kwestie Iran en de bom, over Franse, Duitse en Britse buitenlandse politiek

Biografie Arend Jan Boekestijn

Lees meer over Arend Jan Boekestijn

Arend Jan Boekestijn, geboren op 27 september 1959 te Amstelveen, is Nederlands historicus en oud Tweede Kamer lid voor de VVD-fractie.

Na het VWO studeerde hij geschiedenis en politieke wetenschappen aan de Vrije Universiteit. Tussen 1986 en 1989 was Arend Jan verbonden aan het European University Institute te Florence. Vanaf 1989 is hij werkzaam bij de vakgroep geschiedenis van de Universiteit Utrecht. Zijn publicaties liggen op het terrein van de geschiedenis van het Europese statensysteem in de 19e en 20e eeuw en de geschiedenis van de Europese Integratie.

Tussen 2003 en 2006 was Arend Jan Boekestijn lid van de klankbordgroep van de Nederlandse Minister van Defensie. Vanaf november 2006 tot november 2009 was hij lid van de Tweede Kamer voor de VVD fractie met de portefeuilles defensie en ontwikkelingssamenwerking. In 2009 trad hij terug als Kamerlid door zijn openheid over de vertrouwelijke bijeenkomst met koningin Beatrix.

In datzelfde jaar verscheen zijn eerste boek ‘de prijs van een slecht geweten’, uitgegeven door Aspekt. In dit boek wordt de ontwikkelingsindustrie aan de kaak gesteld. Het boek behaalde onlangs zijn vierde druk. In 2013 verschijnt Een Onvolkomen Unie, een boek over Europa en de eurocrisis.

Voor het blad Elsevier is hij wekelijks buitenlandcolumnist en schrijft hij regelmatig voor de Volkskrant en het NRC-handelsblad. In het tv-programma Businessclass op zondagmorgen geeft hij iedere maand een analyse van de politieke situatie in Nederland en de Wereld.

Thema’s van Arenda Jan Boekestijn zijn over een breed scala aan economische-, politieke- en maatschappelijke actualiteiten.


Deel deze pagina

Boeken van Arend Jan Boekestijn

Onderstaand een overzicht van alle boeken die Arend Jan Boekestijn de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Wil je de aanwezigen een blijvend aandenken geven? Informeer naar de mogelijkheden om een aantal boeken te bestellen.

Mijmeren overzee

-

De prijs van een slecht geweten

Waarom hulp in haar huidige vorm niet werkt

Aanbevelingen voor Arend Jan Boekestijn

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Arend Jan Boekestijn. Lees de enthousiaste reacties.

Tijdens de lezing van Arend Jan Boekestijn kon men een speld horen vallen.

Rabobank Roermond

Arend Jan Boekestijn inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Arend Jan Boekestijn.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Arend Jan Boekestijn via Het Sprekersburo. Wil je Arend Jan Boekestijn inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Arend Jan Boekestijn

Het boeken van Arend Jan Boekestijn is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Arend Jan Boekestijn heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Arend Jan Boekestijn plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Arend Jan Boekestijn.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Arend Jan Boekestijn helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Arend Jan Boekestijn de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Arend Jan Boekestijn aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Arend Jan Boekestijn te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Arend Jan Boekestijn het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Een eerste indicatie voor boekingen binnen Nederland: de prijs ligt tussen 2.000 en 3.500 euro voor een lezing en is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals lengte van de lezing, welke voertaal, het programma en de doelgroep. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Arend Jan Boekestijn spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Vergelijkbare sprekers

Ontdek andere sprekers in dezelfde categorie als Arend Jan Boekestijn! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde sprekers. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Herman Pleij

Herman Pleij

Eén van de beste sprekers van Nederland. Hij weet als geen ander zijn publiek enthousiast te maken over cultuur en geschiedenis.

Bernard Hammelburg

Bernard Hammelburg

Hij is buitenlandcommentator en host bij BNR Nieuwsradio. Zijn lezingen gaan over binnen- en buitenlandse politiek, Verenigde Staten en het Midden-Oosten.

Ad van Wijk

Ad van Wijk

De topman van het jaar 2008 heeft drie wetten over energie waarover hij spreekt tijdens zijn inspirerende lezingen.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Arend Jan Boekestijn.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.