Helga van Leur

Voormalig weervrouw, meteoroloog, auteur, mediapersoonlijkheid, spreker en dagvooorzitter

Tijdens haar lezingen spreekt ze met enthousiastme over het weer, klimaat, mvo en duurzaamheid.

Tarief categorie spreker:

€ 3.500 tot € 5.000

Om Helga van Leur te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 317 121 of boek online

Verzoek om tarief en beschikbaarheid

Helga van Leur spreekt

Voormalig RTL-weervrouw is een groot ambassadeur en begenadigd spreker over onderwerpen als weer, klimaat en duurzaamheid.

Haar grote passie ligt bij hoe wij als mens op een positieve manier de toekomst kunnen beïnvloeden en dat deelt ze dan ook graag tijdens haar lezingen. Zo kijkt ze dan ook met een zonnige bril naar duurzaamheid.

Helga van Leur is een bevlogen spreker en weet als geen ander haar publiek te boeien. Een lezing van Helga is leerzaam, toegankelijk, leerzaam, onderhoudend en inspirerend. Zij spreekt gepassioneerd over alle aspecten van weer en klimaat waarbij duurzaamheid en gedrag een grote rol spelen. Dat maakt Helga zowel een veelgevraagde spreker als dagvoorzitter.

Eerder gaf ze bijvoorbeeld lezingen en presentaties voor Rabobank -lokaal-, GOA, Purpose en Waterschap Zuiderzeeland.

 • Meteoroloog
 • Voormalig RTL-weervrouw
 • In 1998 uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld

Gespreksonderwerpen Helga van Leur

Helga van Leur verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen

Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Helga van Leur kan ook een lezing op maat verzorgen.

 • Weer en klimaat
 • Klimaatverandering
 • Duurzaamheid & MVO

Presentaties of webinar van Helga van Leur?

De wereld verandert voortdurend. En dat is maar goed ook. Anders zouden we stil blijven staan in de tijd. De veranderingen die in het wereldwijde klimaat plaatsvinden heeft vooral invloed om de mensen die ervan moeten leven. Die aarde zelf draait evengoed wel door. Vroeger zijn er koudere en warmere periodes geweest en ook dat is deze planeet goed doorgekomen. Alleen sterven er dan met grote regelmaat veel soorten uit.

Tegenwoordig is de mens een belangrijke soort op deze planeet. Wij benutten de grond, het water, de lucht en het vuur. Met een groeiende welvaart en groeiende wereldbevolking komt er een punt waarop de aarde ons niet meer voldoende kan geven. Wij verbruiken als mens nú al meer dan de aarde ons kan bieden. Maar ook onze (klein)kinderen hebben energie, water en (schaarse) grondstoffen nodig.

Daar kunnen en moeten we wat aan doen. Als je eenmaal weet hoe het in elkaar steekt, besef je dat zonder het inleveren van comfort het heel gemakkelijk is om andere keuzes te maken die wèl bijdragen aan een duurzame toekomst. En dat je daar plezier aan kunt beleven!

Waarom zouden we het moeilijk maken als het makkelijk kan. En als je het slim aanpakt, levert het ook nog geld op! Zowel privè als bedrijfsmatig. Ook in tijden van crisis. Of moet ik zeggen: juist in tijden van crisis. Duurzaamheid is niet per definitie duur. Kennis is Kracht!

Onderwerpen & Thema's

Duurzaamheid Klimaatverandering Meteorologie Weer Wetenschap

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Inzetbaarheid

DagvoorzitterPanellidPresentatorSpreker

Beschikbaar voor:

Dagvoorzitterschappen
Lezingen
Lezingen op maat
Presentaties
Webcasts
Webinars

Het Sprekersburo, dat spreekt voor zich.

Of bel ons om Helga van Leur te boeken op telefoonnummer 0321 317 121

Biografie Helga van Leur

Lees meer over Helga van Leur

Helga van Leur werd geboren op 8 september 2020 in Schoonhoven en meteoroloog, tv-presentatrice, auteur en veelgevraagd spreker.

Sinds het bezoek van o.a. Al Gore aan ons land weet de politiek het zeker: het klimaat verandert. De temperatuur stijgt door een sterke toename van de hoeveelheid CO2 in de lucht. Die toename wordt veroorzaakt door de mens. En dus komen er maatregelen. De manier waarop Al Gore en anderen ons duidelijk maken wat er aan de hand is, is tamelijk bedreigend. De polen smelten, de zeespiegel gaat gigantisch omhoog, grote delen van onze aarde komen onder water, andere drogen volledig uit. Kortom er wacht ons een ware Apocalyps. Dreigen is echter niet de manier om de mens te overtuigen van het onheil dat mogelijk wacht. Het kan ook anders. Laat zien hoe mooi de aarde is, wat de rol is van flora en fauna én laat zien hoe het onheil, op z’n minst gedeeltelijk, kan worden afgewend. Dreigen is ook niet dé manier om passende maatregelen er door te krijgen. De mens bindt niet in onder bedreiging, de mens laat zich graag in enthousiasme meeslepen.

De lezing gaat over het ontstaan van het Systeem Aarde. Over de schoonheid en de samenhang van lucht, water, gesteente en leven. Over hoe bij elke klimaatsverandering een groot deel van het leven uitstierf. Over hoe het leven vroeger de ruimte had om met klimaatzones mee te migreren en hoe dat nu niet meer mogelijk is. Ook komen de belangrijkste veroorzakers van klimaatveranderingen aan bod, de rol van de mens, de waargenomen veranderingen én de berekende veranderingen voor de toekomst. Ook wordt uitgelegd waarop die berekeningen zijn gebaseerd? Tot slot wordt er een lans gebroken voor de techniek, dé oplossing van onze problemen. En wanneer deze kar met enthousiasme door politiek en bedrijfsleven wordt getrokken, valt er in de toekomst nog heel veel in positieve zin om te buigen. De sprankelende Helga van Leur inspireert en verrast haar toehoorders. De vijfjarige opleiding Bodem, Water en Atmosfeer (BWA) aan de landbouwuniversiteit van Wageningen bood haar de kans om kennis te maken met alle aspecten van ons klimaat.

Zo werd al snel duidelijk dat de atmosfeer een complex systeem is met moeilijk te doorgronden processen. De weervrouw Helga van Leur is vooral bekend vanwege haar ontspannen en spontane weerpresentaties op RTL radio en televisie. Een jaar na haar entree op de televisie werd ze in 1998 door haar vakcollega's op een internationaal congres uitgeroepen tot beste weerpresentator.

Lezingen en dagvoorzitterschap

Naast de Tvwerkzaamheden is Helga van Leur ook actief met andere zaken; ze vertaalde een klimaatboek, coacht mensen die een presentatie moeten doen, spreekt filmpjes in, zet zich in als dagvoorzitter, presenteert bedrijfsevenementen en verzorgt lezingen.

In 2007 ontdekte ze dat dansen zeer energieopwekkend is. Tot haar verbazing won ze de bekende tv danswedstrijd “Dancing with the stars”. De sprankelende Helga van Leur is echter een “ster” die zichzelf is gebleven.


Deel deze pagina

Boeken van Helga van Leur

Onderstaand een overzicht van alle boeken die Helga van Leur de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Wil je de aanwezigen een blijvend aandenken geven? Informeer naar de mogelijkheden om een aantal boeken te bestellen.

Boek Dag & Nacht de hemel verklaard door Helga van Leur en Govert Schilling

Dag & nacht

De hemel verklaard

Aanbevelingen voor Helga van Leur

Wat onze opdrachtgevers zeggen over lezing of presentatie van Helga van Leur. Lees de enthousiaste reacties.

In de uitnodiging kondigden wij haar aan als de meest sympathieke weervrouw van Nederland. En dat maakte Helga van Leur 12 december absoluut waar. Met haar charme en spontaniteit wist Helga de harten van onze agrarische klanten te stelen. Met als doel er een groen hart van te maken.

Rabobank - Groene Hart Noord - Roelofarendsveen -

"In de uitnodiging kondigden wij haar aan als de meest sympathieke weervrouw van Nederland. En dat maakte Helga van Leur 12 december absoluut waar. Met haar charme en spontaniteit wist Helga de harten van onze agrarische klanten te stelen. Met als doel er een groen hart van te maken. "

- Rabobank - Groene Hart Noord - Roelofarendsveen

Referenties

Een greep uit opdrachtgevers van Helga van Leur

 • REMONDIS Nederland
 • Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwart
 • HortiNova Groep
 • Rabobank Groene Hard Noord
 • GOA Noordwest-Nederland
 • Purpose
 • Rabobank Enschede-Haaksbergen
 • Agrifirm

Beoordeling

Lezingen van Helga van Leur

Opdrachtgevers beoordeelde de lezing van Helga met gemiddeld een 8.0 / 10 (1 beoordelingen).

Helga van Leur inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Helga van Leur.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Helga van Leur via Het Sprekersburo. Wil je Helga van Leur inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het opvragen van een prijs kun je onderstaand formulier gebruiken.
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Velden met een * zijn verplicht.

Onze werkwijze

Boeken van Helga van Leur werkt heel eenvoudig.

Hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kan werken.

Meer informatie

1. Vind een spreker
Vind op de website van Het Sprekersburo de juiste spreker voor jouw evenement of bijeenkomst.

2. Controleer de prijs en beschikbaarheid
Wij sturen jouw binnen één werkdag een geheel vrijblijvende offerte.

3. Plaats een gratis optie
Wij noteren bij beschikbaarheid van de spreker een, geheel vrijblijvende, optie voor 14 dagen.

4. Bevestig de boeking
Bij akkoord op de offerte boeken wij de spreker en sturen wij je ons boekingsformulier toe.

5. Ontvang de bevestiging
Met de, door jouw, aangeleverde gegevens sturen wij je de bevestiging van de boeking.

6. Teken en retourneer de bevestiging
Ter bevestiging sturen wij de een overeenkomst die binnen vijf dagen na ontvangst ondertekend moet worden.

Veelgestelde vragen

Nadat een boeking definitief is geworden plannen wij een telefonische voorbespreking. Tijdens deze voorbespreking neemt Helga van Leur contact op om de lezing door te spreken.

Wanneer je lang (6 tot 9 maanden) van te voren een optie plaatst, is de kans groter dat Helga van Leur beschikbaar is voor een inspirerende lezing.
Populaire datums zijn in de agenda van Helga van Leur vaak maanden vooruit volgeboekt. Wil je er zeker van zijn dat we jouw datum vrijhouden? Plaats een vrijblijvende optie. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Andere sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook interessant zijn.

Erica Terpstra

Erica Terpstra

Voormalig topsporter, Staatssecretaris VWS en voorzitter van NOC*NSF. Spreker op het gebied van ambitie en ondernemerschap.

Peter Lute

Peter Lute

Frits Huffnagel

Frits Huffnagel

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Acht reden waarom een spreker boeken bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Helga van Leur.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.