Diana Matroos boeken als dagvoorzitter doe je bij Het Sprekersburo.

Diana Matroos

Interviewer bij BNR Nieuwsradio en presentator bij RTL. Een ondernemende dagvoorzitter met het motto: wees wie je bent en heb lef.

Categorieën

Talen

Inzetbaarheid

 • Dagvoorzitter
 • Debatleider
 • Discussieleider
 • Interviewer
 • Talkshow-host

Beschikbaar voor

 • Dagvoorzitterschappen
 • Presentaties

Tarief categorie dagvoorzitter

€ 5.000 tot € 7.500

Om Diana Matroos te boeken als dagvoorzitter voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Dagvoorzitter

Diana Matroos boeken als dagvoorzitter

Radio- en televisiepresentator, journalist, coach en dagvoorzitter

 • Voormalig presentatrice en redacteur RTL Nieuws
 • Voormalig presentatrice RTL Z
 • Voormalig presentatrice tv-programma Buitenhof (VPRO)
 • Aanvoerder in 2015 van De Kleurrijke Top 100
 • Presentatrice bij BNR Nieuwsradio

Diana Matroos is presentator van het discussieprogramma Buitenhof en journalist voor BNR Nieuwsradio.

Naast haar journalistieke werkzaamheden wordt Diana Matroos regelmatig gevraagd als dagvoorzitter. Ze is scherp, betrokken, snel, charmant en heeft een flinke dosis mensenkennis en weet zij elk evenement tot een succes te maken. Door haar grondige voorbereiding weet ze het beste uit de sprekers naar boven te halen met oog voor het publiek.

Een echte vakvrouw die met haar frisse en sterke leiding van elk congres een succes weet te maken.

Als dagvoorzitter leidde Diana Matroos onder meer bijeenkomsten voor Rabobank International, VBA beleggingsprofessionals, SMA, VNO-NCW en Hogeschool van Amsterdam.

Beschikbaarheid aanvragen

Biografie Diana Matroos

Lees meer over Diana Matroos

Diana Matroos werd geboren op 19 juli 1971 in Amsterdam en koos na haar afgeronde studie Culturele en Maatschappelijke vorming voor de studio Journalistiek te Utrecht. Ze werd bekend als een van de vaste presentatoren van RTL Z Nieuws. Diana is een zeer scherpe en gedreven dagvoorzitter. Ze is op haar best in onverwachte en interactieve situaties en staat bekend om haar onverstoorbare en rustige uitstraling in hectische situaties.

Diana Matroos als presentatrice 

Na haar opleiding kwam ze in 1999 terecht als redacteur bij RTL Nieuws. Voor de zakenzender RTL Z op RTL 7 heeft Diana Matroos van 2004 tot 2005 het algemene nieuws gepresenteerd. Vanaf 2005 presenteerde ze het nieuwsprogramma “4 in het land op RTL 4”. Eind 2007 keerde ze terug bij RTL Z.

Op RTL Z, het financieel economisch programma, presenteert ze elke maandag en vrijdag het nieuws tussen 10:00 en 16:00 uur. Daarnaast is ze ook regelmatig te zien als invaller op één van de andere weekdagen, bij het late nieuws en bij Editie NL.

Hoogtepunten bij RTL Z waren de ‘breaking news’ uitzendingen over de terroristische aanslagen in Londen op 7 juli 2005, de Schipholcrash op 25 februari 2009, de vliegramp in Tripoli op 12 mei 2010 en op 2 mei 2011 de dood van Osama bin Laden. Door haar vele live-ervaring kan ze goed werken als de druk om te presteren hoog is. In 2016 heeft ze RTL ingeruild voor BNR Nieuwsradio, waar ze op dit moment programma’s presenteert. Van september 2018 tot juni 2019 was ze ook weer op tv te zien, als presentator van Buitenhof voor de VPRO.

Diana Matroos inhuren als dagvoorzitter

Diana Matroos is in het land te zien als presentator, dagvoorzitter en discussieleider op bijeenkomsten met zeer uiteenlopende onderwerpen. Door een combinatie van haar empathische houding en een scherpe, analytische blik, komt ze op zowel sociale als zakelijke bijeenkomsten heel goed tot haar recht. Haar presentaties worden gekenmerkt door een journalistieke, zakelijke, stijlvolle en menselijke aanpak. Door haar uitgebreide journalistieke ervaring weet ze zich in elke situatie goed staande te houden en is ze in staat om zware onderwerpen bespreekbaar te maken. Ze is thuis in veel verschillende onderwerpen, maar vanzelfsprekend hebben financieel-economische onderwerpen haar bijzondere interesse.

© 2012 - Het Sprekersburo


Deel deze pagina

Diana Matroos op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Diana Matroos

Wil je een impressie krijgen van Diana Matroos als dagvoorzitter, tijdens een interview of als aankondiging van een event? Bekijk dan hiernaast de video.

Diana Matroos

Diversity Wins | Diana Matroos | TEDxHilversum

Aanbevelingen voor Diana Matroos

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over Diana Matroos als dagvoorzitter of gespreksleider. Lees de enthousiaste reacties.

Diana Matroos is niet alleen een vakvrouw - een journaliste die de juiste vragen stelt - maar met haar persoonlijkheid kan zij ook een evenement 'dragen'.
Zij presenteert met evenveel gemak een inhoudelijk debat als een showonderdeel. Daarmee is zij een complete moderator. Mede dankzij de inbreng van Diana Matroos is het symposium ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging van Banken een succes geworden.

Nederlandse Vereniging van Banken

Diana Matroos is meer dan een dagvoorzitter. Ze doet meer dan op het podium de doorloop van de dag bewaken, de sfeer maken en de vragen stellen die moeten worden gesteld.
Zij denkt mee als het moet en zorgt er voor dat in het programma de accenten worden gelegd waardoor de aanwezigen een event ervaren dat hen bij blijft.

Hypovak

Randstad kijkt terug op een erg geslaagd evenement. Diana toonde zich een vakvrouw door de complexe inhoud op een losse wijze naar haar hand te zetten en het evenement als geheel te dragen. Onderdeel van het programma was een debat over de arbeidsmarkt van de toekomst. Zowel in voorbereiding, het afstemmen met de debaters, als in uitvoering was het debat een waardevol onderdeel van het totale programma.

Randstad Nederland

Zij presenteert met evenveel gemak een inhoudelijk debat als een showonderdeel. Daarmee is zij een complete moderator.

Rabobank Nederland

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Diana Matroos:

 • MKB Nederland
 • Bovag
 • VNO-NCW
 • Detailhandel Nederland
 • ING 
 • Strukton civiel
 • Legadex
 • Nederlandse Vereniging van Banken
 • ABN Amro
 • Randstad Nederland
 • Rabobank Eindhoven-Veldhoven

Beoordelingen

Dagvoorzitterschap van Diana Matroos

Opdrachtgevers beoordeelden het dagvoorzitterschap van Diana Matroos gemiddeld met een 8.0 / 10 (4 beoordelingen).

Diana Matroos inhuren als dagvoorzitter voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Diana Matroos.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van dagvoorzitter Diana Matroos via Het Sprekersburo. Wil je Diana Matroos inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het opvragen van een prijs kun je onderstaand formulier gebruiken.
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Diana Matroos

Het boeken van Diana Matroos als dagvoorzitter is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Diana Matroos heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Diana Matroos plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp/invulling en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de inzet van Diana Matroos.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Diana Matroos helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Diana Matroos de belangrijkste inhoudelijk punten en het programma door. Het doel is om een programma te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan het evenement nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van het evenement zal Diana Matroos aanwezig zijn op locatie.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Diana Matroos te evalueren.

Veelgestelde vragen

Vergelijkbare dagvoorzitters

Ontdek andere dagvoorzitter en gespreksleiders in dezelfde categorie zoals Diana Matroos! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde dagvoorzitters. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Margreet Spijker

Margreet Spijker

Elianne Kuepers

Elianne Kuepers

Hadassah de Boer

Hadassah de Boer

Janneke Willemse

Janneke Willemse

Janneke Willems is een zeer ervaren dagvoorzitter met de focus op de financiële sector, beleggen, ondernemen en persionenen.

Astrid Joosten

Astrid Joosten

Astrid Joosten is presentatrice, schrijfster en actrice. Ook is zij al ruim 20 jaar een inlevende en betrokken dagvoorzitter.

Opzoek naar andere dagvoorzitters?

Overzicht alle dagvoorzitters

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een dagvoorzitter wilt boeken voor je volgende evenement of congres. Acht reden waarom je een dagvoorzitter boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan dagvoorzitters

Wij hebben een breed aanbod van dagvoorzitters in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste dagvoorzitter er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Diana Matroos.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Doeltreffende dagvoorzitters

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.