Inspirerende sprekers en deskundige dagvoorzitter: de sleutel tot een succesvol evenement

Lees er alles over in onze blog!

Blog Het Sprekersburo: Inspirerende sprekers en deskundige dagvoorzitter: de sleutel tot een succesvol evenement. Foto: Edwin van Zandvoort. 2024-06-13    

K-sparren 2024 'Get Real' succesvolle editie!

Op dinsdag 11 juni 2024 vond een bijzondere editie van K-sparren plaats, georganiseerd door Kasparov Finance & BI, KPMG en Meijburg & Co in theater de Bussel in Oosterhout. Met een recordaantal van meer dan 500 gasten stond het netwerkevent dit jaar in het teken van "Get Real". Onder de deskundige leiding van dagvoorzitter Welmoed Sijtsma werd het een dag vol inspirerende sprekers en boeiende onderwerpen.

AI: Vriend of terminator?

Een van de hoogtepunten van de dag was de lezing door Sonny de Leeuw en Wouter de Vries. Dit duo, bestaande uit de 19-jarige student Sonny en de 65-jarige docent Wouter, bracht een fascinerende discussie over AI, met de prikkelende vraag: "Is het je beste vriend of terminator?". Ondanks de gevaren van ‘zombificering’ en ‘dopaminisatie’ waren ze optimistisch. Ze geloven dat we uiteindelijk vriendschap zullen sluiten met de ene app die blijft en die ons leven aangenamer maakt. AI kan nu al uitstekende correlatiematrices van jaarrekeningen maken en deze mooi presenteren. Deze extreme efficiëntie kan in de toekomst misschien wel de oplossing zijn voor het zorginfarct.

Financieel-economische inzichten

Mathijs Bouman nam de gasten mee in de wereld van financieel-economische actualiteit en geopolitiek. Hij wees op de paradox van de huidige arbeidsmarkt: meer vacatures dan werklozen, maar toch nauwelijks stijgende productiviteit. Dit komt volgens hem door onze wens om op vrijdag vrij te zijn. Bouman vroeg zich af of AI de lang voorspelde exponentiële groei van efficiëntie kan realiseren. Studies laten een productiviteitsstijging van zo’n 14 procent zien, waarbij matige medewerkers gaan communiceren als hoog effectieve medewerkers.

Wat Amerika ons gaat brengen

Michiel Vos, correspondent en spreker, deelde zijn ervaringen in de VS en ging specifiek in op het post-truth moment van de bestorming van het Capitool. Hij beschreef hoe het in Amerika "een beetje donker is geworden". Volgens Vos zijn mensen daar vooral met zichzelf bezig en wordt er geëxperimenteerd met chaos. Normale debatten zijn zeldzaam geworden; mensen willen geen feiten meer, ze willen gewoon geloven.

Onvoorspelbaarheid van voetbal

Tot slot was er aandacht voor het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland, met een bijdrage van voetbaljournalist Sjoerd Mossou. Op de vraag of hij de aanwezige gasten kon helpen hun EK-poule in te vullen, antwoordde hij met een lach dat voetbal heerlijk onvoorspelbaar is. Wedstrijden worden vaak beslist door gemiddeld 12 schoten op doel en puur toeval speelt een grote rol. De beste wint lang niet altijd. En of Oranje een kans maakt? Mossou dacht dat het wel eens hetzelfde zou kunnen aflopen als met NAC dit seizoen.

Conclusie K-sparren 2024 - Get Real

K-sparren 2024 was een dag vol inzichten, inspiratie en boeiende discussies. De diversiteit aan onderwerpen en de kwaliteit van de sprekers zorgden voor een geslaagd evenement waar nog lang over nagepraat zal worden. Speciale dank gaat uit naar Live Impact | Eventmarketing, voor de mooie boekingen en fijne samenwerking.

Foto: Edwin van Zandvoort

Deel deze blog: