Alexander Klopping krijgt eigen tv programma

De VARA maakte afgelopen december bekend dat De Wereld Draait Doornaast een dagelijks programma, ook een productiebedrijf wordt.

Vandaag kunnen we melden dat één van de te ontwikkelen formats een IT-programma met Alexander Klöpping is. De zelfbenoemde nerd draaft nu al geregeld op in het VARA-programma om te vertellen over de nieuwste gadgets of interessante start-ups. Het ligt in de lijn der verwachting dat Klöpping dit ook in zijn eigen programma gaat doen.

DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk vertelt dit morgen in College Tour, waarin hij door Twan Huys en een zaal vol studenten wordt geïnterviewd. “Alexander kan als geen ander over de IT-wereld vertellen”, zegt Matthijs in het programma volgens het AD. Van Nieuwkerk vertelt ook dat hij een paar maanden geleden nog overwoog een overstap naar RTL te maken. “Het is heel gezond om af en toe over alternatieven na te denken”, zei hij.

Bij RTL kon hij een latenightshow presenteren op hetzelfde tijdstip als Nieuwsuur. Toen zijn eindredacteur Dieuwke Wynia terugkwam op haar besluit om naar BNN te vertrekken, besloot hij ook te blijven.

Het laatste nieuws