Wie is Henk Bleker? Rick Nieman wil het weten

Rick Nieman wil weten wie Henk Bleker écht is. Rick Nieman verheugt zich bijzonder op zijn gesprek met politicus Henk Bleker zondag in Kwestie van Kiezen. Dat laat hij woensdag blijken in een persbericht.

Nieman kan niet wachten om Bleker te ontdekken. "Iedereen kent Henk Bleker als de nuchtere, Groningse hobbyboer, die soms wat onhandig opereert; denk aan het briefje aan Mauro bij Pauw en Witteman. Wat ik wil weten is wie Henk Bleker écht is: wat zijn zijn dromen en ambities in de politiek, en daarbuiten?", aldus de interviewer.

Nieman zit vol met vragen. "Is hij bereid om zijn mooie leven in Groningen op te geven om CDA partijleider te worden, en - wie weet - ooit premier? Schaadt het feit dat hij een veel jongere vriendin heeft zijn kansen op het partijleiderschap, of maakt dat niks uit? Maar bovenal wil ik de mens Henk Bleker graag beter leren kennen. Want ik denk dat hij nog een hele grote rol gaat spelen in de Nederlandse politiek."

Sinds 2010 is Bleker staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Hij heeft een grote liefde voor paarden en hij houdt van voetbal. Zo was hij bestuurder van FC Groningen.

Kwestie van Kiezen is zondag om 22.00 uur te zien op RTL 4.

Bron: Mediacourant.nl

Het laatste nieuws