Helga van Leur boeken als doeltreffend dagvoorzitter doe je bij Het Sprekersburo.

Helga van Leur

Als meest favoriete en talentvolle weervrouw van het RTL Nieuws weet Helga als dagvoorzitter alles over klimaat en duurzaamheid.

Categorieën

Talen

Inzetbaarheid

  • Dagvoorzitter
  • Spreker

Beschikbaar voor

  • Dagvoorzitterschappen
  • Lezingen
  • Lezingen op maat

Tarief categorie dagvoorzitter

Op aanvraag

Om Helga van Leur te boeken als dagvoorzitter voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Dagvoorzitter

Helga van Leur boeken als dagvoorzitter

Voormalig weervrouw, meteoroloog, auteur, mediapersoonlijkheid, spreker en dagvooorzitter

Beschikbaarheid aanvragen

Biografie Helga van Leur

Lees meer over Warning: Undefined array key "genre" in /data/www/hetsprekersburo.nl/www/section-dagvoorzitter-header.php on line 284 Helga van Leur

Helga van Leur werd geboren op 8 september 2020 in Schoonhoven en meteoroloog, tv-presentatrice, auteur en veelgevraagd spreker.

Sinds het bezoek van o.a. Al Gore aan ons land weet de politiek het zeker: het klimaat verandert. De temperatuur stijgt door een sterke toename van de hoeveelheid CO2 in de lucht. Die toename wordt veroorzaakt door de mens. En dus komen er maatregelen. De manier waarop Al Gore en anderen ons duidelijk maken wat er aan de hand is, is tamelijk bedreigend. De polen smelten, de zeespiegel gaat gigantisch omhoog, grote delen van onze aarde komen onder water, andere drogen volledig uit. Kortom er wacht ons een ware Apocalyps. Dreigen is echter niet de manier om de mens te overtuigen van het onheil dat mogelijk wacht. Het kan ook anders. Laat zien hoe mooi de aarde is, wat de rol is van flora en fauna én laat zien hoe het onheil, op z’n minst gedeeltelijk, kan worden afgewend. Dreigen is ook niet dé manier om passende maatregelen er door te krijgen. De mens bindt niet in onder bedreiging, de mens laat zich graag in enthousiasme meeslepen.

De lezing gaat over het ontstaan van het Systeem Aarde. Over de schoonheid en de samenhang van lucht, water, gesteente en leven. Over hoe bij elke klimaatsverandering een groot deel van het leven uitstierf. Over hoe het leven vroeger de ruimte had om met klimaatzones mee te migreren en hoe dat nu niet meer mogelijk is. Ook komen de belangrijkste veroorzakers van klimaatveranderingen aan bod, de rol van de mens, de waargenomen veranderingen én de berekende veranderingen voor de toekomst. Ook wordt uitgelegd waarop die berekeningen zijn gebaseerd? Tot slot wordt er een lans gebroken voor de techniek, dé oplossing van onze problemen. En wanneer deze kar met enthousiasme door politiek en bedrijfsleven wordt getrokken, valt er in de toekomst nog heel veel in positieve zin om te buigen. De sprankelende Helga van Leur inspireert en verrast haar toehoorders. De vijfjarige opleiding Bodem, Water en Atmosfeer (BWA) aan de landbouwuniversiteit van Wageningen bood haar de kans om kennis te maken met alle aspecten van ons klimaat.

Zo werd al snel duidelijk dat de atmosfeer een complex systeem is met moeilijk te doorgronden processen. De weervrouw Helga van Leur is vooral bekend vanwege haar ontspannen en spontane weerpresentaties op RTL radio en televisie. Een jaar na haar entree op de televisie werd ze in 1998 door haar vakcollega's op een internationaal congres uitgeroepen tot beste weerpresentator.

Lezingen en dagvoorzitterschap

Naast de Tvwerkzaamheden is Helga van Leur ook actief met andere zaken; ze vertaalde een klimaatboek, coacht mensen die een presentatie moeten doen, spreekt filmpjes in, zet zich in als dagvoorzitter, presenteert bedrijfsevenementen en verzorgt lezingen.

In 2007 ontdekte ze dat dansen zeer energieopwekkend is. Tot haar verbazing won ze de bekende tv danswedstrijd “Dancing with the stars”. De sprankelende Helga van Leur is echter een “ster” die zichzelf is gebleven.


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Helga van Leur

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over Helga van Leur als dagvoorzitter of gespreksleider. Lees de enthousiaste reacties.

Helga van Leur was een geweldige dagvoorzitter. Doordat ze al vooraf contact zoekt met de deelnemers en vanaf het podium ook de interactie zoekt, geeft dit meteen de sfeer die nodig is voor een geslaagd symposium. De sprekers worden op een prettige manier bevraagd met relevante en soms heel spontane vragen. Het is te merken dat de sprekers zich veilig voelen bij haar. De zaal krijgt volop de kans voor vragen terwijl ze de planning op de minuut weet te volgen.

Alliander

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Helga van Leur:

  • Rabobank
  • Nationale klimaatadaptatiestrategie (NAS)
  • Gemeente Albrandswaard

Beoordelingen

Dagvoorzitterschap van Helga van Leur

Opdrachtgevers beoordeelden het dagvoorzitterschap van Helga van Leur gemiddeld met een 8.9 / 10 (1 beoordelingen).

Helga van Leur inhuren als dagvoorzitter voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Helga van Leur.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van dagvoorzitter Helga van Leur via Het Sprekersburo. Wil je Helga van Leur inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het opvragen van een prijs kun je onderstaand formulier gebruiken.
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Helga van Leur

Het boeken van Helga van Leur als dagvoorzitter is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Helga van Leur heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Helga van Leur plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp/invulling en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de inzet van Helga van Leur.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Helga van Leur helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Helga van Leur de belangrijkste inhoudelijk punten en het programma door. Het doel is om een programma te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan het evenement nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van het evenement zal Helga van Leur aanwezig zijn op locatie.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Helga van Leur te evalueren.

Veelgestelde vragen

Vergelijkbare dagvoorzitters

Ontdek andere dagvoorzitter en gespreksleiders in dezelfde categorie zoals Helga van Leur! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde dagvoorzitters. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Bernice Notenboom

Bernice Notenboom

Als ervaringsdeskundige is Bernice Notenboom de perfecte dagvoorzitter als het gaat om evenementen over het thema duurzaamheid en klimaat.

Reinier van den Berg

Reinier van den Berg

Opzoek naar andere dagvoorzitters?

Overzicht alle dagvoorzitters

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een dagvoorzitter wilt boeken voor je volgende evenement of congres. Acht reden waarom je een dagvoorzitter boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan dagvoorzitters

Wij hebben een breed aanbod van dagvoorzitters in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste dagvoorzitter er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Helga van Leur.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Doeltreffende dagvoorzitters

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.