Rob van Wijk boeken als inspirerende spreker doe je bij Het Sprekersburo.

Rob de Wijk

Rob de Wijk is een spreker met zeer actuele specialistme, namelijk crisismanagement, veiligheid en terrorisme.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Lezingen
 • Lezingen op maat

Tarief categorie spreker

€ 3.500 tot € 5.000

Om Rob de Wijk te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Rob de Wijk boeken als spreker

Hoogleraar internationale betrekkingen, oprichter HCSS, auteur, columnist en spreker

Rob de Wijk is deskundige op het gebied van internationale betrekkingen, geopolitiek, internationale en nationale veiligheid en terrorisme. Hij is oprichter van het Haags Centrum voor Strategische Studies (HCSS) en is hoogleraar internationale betrekkingen aan de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden.

Daarnaast is hij voorzitter van de National Security Think Tank en schrijft hij als columinst wekelijks voor Trouw en maandelijks voor het Energiepodium.

Als auteur publiceerde hij talloze artikelen en bracht boeken uit, waaronder “De Nieuwe Wereldorde”, “De Nieuwe revolutionaire golf”, “Machtpolitiek” en het meest recente boek “De slag om Europa”. "De slag om Europa" is een pleidooi om de realiteit onder ogen te zien en nieuwe keuzes te maken. OP BNR Nieuwsradio heeft hij zijn eigen radioprogramma. Rob de Wijk spreekt over onderwerpen als Europa, geopolitiek, internationale conflicten, Europese samenwerking, crisis management, nationale veiligheid & terrorisme.

Geïnteresseerd in een boeiende lezing van Rob de Wijk? Neem dan gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden en beschikbaarheid.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Rob de Wijk

Rob de Wijk verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Rob de Wijk kan ook een lezing op maat verzorgen.

 • internationale betrekkingen
 • internationale en nationale veiligheid en terrorisme
 • conflicten
 • europese integratie
 • europa
 • geopolitiek
 • inzet krijgsmacht
 • NAVO/VN
 • internationale conflicten zoals met opkomende landen/economieën China, Rusland (BRICS), inval Krim, Brexit, Trump
 • hoe komen we uit de crisis?

Biografie Rob de Wijk

Lees meer over Rob de Wijk

Prof. dr. R. (Rob) de Wijk is de non-executive director van het ‘Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS)’. Het centrum is door Rob de Wijk opgericht op 1 februari 2007.

Het centrum richt zich op nationale en internationale veiligheid, inclusief terrorisme en defensie.

Van 2012 tot december 2015 was De Wijk ook directeur van “The Hague Security Delta” (HSD), en sinds december 2015 strategisch adviseur HSD.

Sinds 2000 is hij tevens hoogleraar Internationale Betrekkingen en Veiligheid aan de Universiteit Leiden. 

Rob de Wijk heeft verschillende nevenfuncties: voorzitter Denktank Nationale Veiligheid,  voorzitter van het Holland Space Cluster, lid van de ‘Strategic Advisors Group’ van ‘The Atlantic Council’ in Washington en de ‘Senior Steering Group’ van het ‘NATO Special Forces Headquarters’ in Mons.

Tevens is hij columnist bij Dagblad Trouw en Energiepodium.nl.

Rob de Wijk is in 1954 in Dordrecht geboren. Hij begon zijn carrière als freelance journalist. In 1980 werd hij hoofdredacteur van een uitgeverij van tijdschriften en wetenschappelijke publicaties. Van 1985 tot 1989 was hij werkzaam aan het departement Politieke Wetenschappen van de Universiteit Leiden.

In oktober 1989 werd Rob de Wijk op het Ministerie van Defensie benoemd tot hoofd Conceptuele Zaken. Hij adviseerde de CDS inzake strategische planning en beleid. 

In 1997 werd hij vanuit het Ministerie gedetacheerd bij het Clingendael Institute om de militaire aspecten van internationale veiligheid te bestuderen.

Van 1992 tot 2006 was hij lid van de Raad voor het Defensie Onderzoek (RDO) van TNO. 

Van 1999 tot 2008 was hij hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Koninklijke Militaire Academie (KMA). 

De afgelopen jaren publiceerde hij talloze artikelen en boeken, zijn meest recente boek is 'Machtspolitiek' (2014).


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Rob de Wijk

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Rob de Wijk. Lees de enthousiaste reacties.

Rob de Wijk inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Rob de Wijk.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Rob de Wijk via Het Sprekersburo. Wil je Rob de Wijk inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Rob de Wijk

Het boeken van Rob de Wijk is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Rob de Wijk heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Rob de Wijk plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Rob de Wijk.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Rob de Wijk helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Rob de Wijk de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Rob de Wijk aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Rob de Wijk te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Rob de Wijk het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Een eerste indicatie voor boekingen binnen Nederland: de prijs ligt tussen 3.500 en 5.000 euro voor een lezing en is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals lengte van de lezing, welke voertaal, het programma en de doelgroep. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Rob de Wijk spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Vergelijkbare sprekers

Ontdek andere sprekers in dezelfde categorie als Rob de Wijk! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde sprekers. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Bernard Hammelburg

Bernard Hammelburg

Hij is buitenlandcommentator en host bij BNR Nieuwsradio. Zijn lezingen gaan over binnen- en buitenlandse politiek, Verenigde Staten en het Midden-Oosten.

Arend Jan Boekestijn

Arend Jan Boekestijn

Oud-Tweede Kamerlid Arend Jan geeft als spreker lezingen over o.a. de Eurocrises, onze samenleving en het politieke klimaat.

Wytze Russchen

Wytze Russchen

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Rob de Wijk.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.