Brandpunt is het onderzoeksjournalistiek programma van de KRO. Van 1959 tot 1996 werd Brandpunt als actualiteitenrubriek uitgezonden om in 1996 met de rubrieken Hier en Nu (NCRV) en Televizier (AVRO) samengevoegd te worden tot Netwerk. Door een herindeling van de actualiteiten- en achtergrondprogramma's keerde met ingang van het televisieseizoen 2010-2011 de titel Brandpunt terug.

Presentatoren van Brandpunt:

  • Sven Kockelmann
  • Fons de Poel
  • Aart Zeeman
  • Wouter Kurpershoek

Sven Kockelmann

Sven Kockelmann is een van de bekende journalistieke gezichten van KRO Brandpunt. Hij begon bij het programma Reporter, maar was ook werkzaam bij het originele Brandpunt dat vervolgens op ging in Netwerk.

De laatste jaren presenteert Sven Goedemorgen Nederland, waarmee hij ons al bij het wakkerworden bijpraat op zowel radio als televisie. Ook is hij het gezicht van interviewprogramma KRO's Oog in oog. Daarin voelt hij uitgebreid spraakmakende gasten aan de tand.

Fons de Poel

Fons de Poel heeft een lange geschiedenis bij de KRO. Hij begon in 1982 als internationaal verslaggever bij het oude Brandpunt en was verantwoordelijk voor vele spraakmakende reportages. Hij werkte zich op tot eindredacteur en presentator en was in die rol ook een van de grondleggers van het programma Netwerk.

Bij KRO Brandpunt gaat Fons verder met de kwaliteitsjournalistiek die zo kenmerkend is voor zijn carrière.

Aart Zeeman

Aart Zeeman is een veel bekroonde journalist met meer dan dertig jaar ervaring. Hij staat voor betrokken journalistiek en werd ondermeer onderscheiden voor zijn programma’s op het gebied van het milieu. Maar ook deed hij verslag van het uiteenvallen van het Oostblok, de strijd op de Balkan en de oorlogen in Irak en Afghanistan. Hij was bovendien één van de eerste die de verborgen camera inzette als middel om misstanden aan de kaak te stellen.

Wouter Kurpershoek

Wouter Kurpershoek is al jarenlang een vertrouwd gezicht op de Nederlandse tv. Tussen 2004 en 2007 was hij de vaste correspondent van de NOS in de Verenigde Staten. Daarvoor had Wouter zijn sporen al ruimschoots verdiend door vooral in crisisgebieden als Kosovo en het Midden-Oosten het nieuws te verslaan en aan de dood te ontsnappen in Afghanistan. Sinds 2007 presenteerde Wouter Een Vandaag vanuit de studio, maar staat nu weer zelf met beide benen in de modder voor KRO Brandpunt.

Meer informatie

Voor meer informatie over Het Sprekersburo, kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens. Het Sprekersburo is gevestigd in Amsterdam en Dronten.

Afspraken kunt u maken via info@hetsprekersburo.nl of bellen via onderstaand telefoonnummer.

Het Sprekersburo
Postbus 32
8250 AA Dronten

Adres:
De Dieze 34e
8253 PS Dronten
0321 - 317 121
e-mail

Prof. J.H. Bavincklaan 2-4
1183 AT Amstelveen
020 - 637 02 66
e-mail

.

© 2010 - 2016 Het Sprekersburo powered by Triple Blue Group