Biografie van Martin Visser
Martin Visser (1971) is journalist, econoom, columnist en een veelgevraagd spreker op het snijvlak van economie en politiek. Met een scherp oog voor ontwikkelingen op de financiële markten en een groot analytisch vermogen weet hij als geen ander ingewikkelde economische vraagstukken te vertalen naar begrijpelijke taal. Zijn lezingen combineren actuele inzichten met een heldere visie en een vleugje humor.
Na zijn studie algemene economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam begon Martin zijn journalistieke carrière bij weekblad Elsevier. In 1998 stapte hij over naar Het Financieele Dagblad, waar hij als verslaggever jarenlang schreef over uiteenlopende onderwerpen zoals de arbeidsmarkt, gezondheidszorg, sociale zekerheid en het poldermodel. Tussen 2004 en 2008 was hij politiek verslaggever in Den Haag en later correspondent in Brussel – precies in de periode dat de eurocrisis losbarstte. Van dichtbij volgde hij de turbulente ontwikkelingen rond de bankencrisis en de eurozone en ontwikkelde zich tot een toonaangevende analist van de Europese economische en politieke dynamiek.
In 2012 verscheen zijn boek De eurocrisis. Onthullend verslag van politiek falen, dat veel lof kreeg vanwege de scherpe analyses en toegankelijke stijl. Later schreef hij samen met Wouter van Bergen De kleine Piketty, waarin het werk van de beroemde Franse econoom wordt vertaald voor een breed publiek.
Sinds 2013 is Martin Visser verbonden aan De Telegraaf als columnist en verslaggever voor de Financiële Telegraaf. Daarnaast is hij regelmatig te horen en te zien als economisch commentator bij programma’s als EenVandaag, OP1, BNR Nieuwsradio, Radio 1 en Spijkers met Koppen.
Zijn optredens en lezingen staan bekend om de inhoudelijke diepgang, actualiteit en toegankelijkheid. Martin Visser spreekt over onderwerpen als de Nederlandse economie, de toekomst van werk, Europa en de euro, flexwerk, koopkracht, pensioenen en de rol van centrale banken. Door zijn ervaring als journalist en commentator weet hij het publiek telkens te boeien en te prikkelen – met feiten, context en een gezonde dosis nuchterheid.